Tygrysi Świat

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 04, 2014 6:49 Re: Ratuję oseska

Haha widzę ironicznie się robi. nasz Ramzes tez ostatnio buty lubi. Jestem w ciąży za jakieś 5 tyg będę już w ciąży donoszonej i mam wrażenie ze kot często mnie obserwuje jak jesteśmy sami siedzi i patrzy na mnie jakoś dziwnie a wieczorem zamiast na swoje legowisko zawieszone na kaloryfery siada na pufe bliżej kanapy i naszych głów i...patrzy... Czuje się z tym nieco dziwnie.
Za to mały kotek dalej nie wiem kim jest. Byliśmy u weta nie wyjmowal go z transporterka i dobrze bo uniknelismy zarazkow z jego maty obejrzał kicie ale jeszcze miała spuchniete jakby przy dupce a mi się zdaje że dalej ma ale ja laik jestem i tak czy inaczej nie mam pojęcia kto to... Jak będzie mieć 6 tyg mamy iść na jakieś pierwsze szczepienie... A sterylizacja ale to gdzieś chyba wyczytalam jak kotka ma 4 miesiące dobrze myślę? kiedy jest to bezpieczne? widziałam kotki które zwariowaly u znajomych były okropne i dzikie... Więc jak?

Manamana

Od: Pon maja 26, 2014 9:31

Post » Śro cze 04, 2014 7:52 Re: Ratuję oseska

Koty to tajemnicze stworzenia. Nawet pć utajniają. Albercik pewien czas był kotką, dopiero wetka wyprowadziła mnie z błędu. Historyja jest w pierwszym wątku.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro cze 04, 2014 13:43 Re: Ratuję oseska

Wcieranie się kocicy w przepoconą męską koszulkę to dowód, że: 1. kocica dojrzewa, 2. właściel koszulki ma dużo testosteronu w pocie. Kocica w rujce (czasami nie tylko) lubi "męskie" zapachy, czasami bez względu na gatunek samca. :) Ten 2 punkt powinien cieszyć mężczyznę. 8)

Ocieranie (czasami sikanie na nie) się o buty ma inne podloże - na butach przynosimy nowe zapachy, również kotów wolnożyjących i nasz kot "znaczy" policzkami (w ekstremach - moczem) swój teren. Tak samo się dzieje, jak ktoś z kotami w domu, przyjdzie w gościnę i położy torbę na podłodze - kot często się na tym układa. "Zawłaszcza" rzecz pachnącą obcymi kotami.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro cze 04, 2014 14:22 Re: Ratuję oseska

Fart-Mini pisze:Ma już te 9-miesięcy właśnie skończone, i...iiii...?
Wysterylizować czy nie ?? :(
Siedzi w domu...
I oto jest pytanie ...

Nie tak dawno jak byłam u wetki przyjechali państwo z 9-letnią bokserką z ropomaciczem. Nie była sterylizowana, bo ich wet im nie powiedział, że należy. Zostali wpuszczeni poza kolejnością, bo widać było że psina cierpi. Pani wyszła zalana łzami, pan też miał szkliste oczy - wetka dała jej tylko 50% szans na przeżycie, bo stan był zbyt poważny. Na pewno nie chciałbyś, by to samo spotkało Was, zwłaszcza że Tygrynia nie siądzie rozpamiętywać "co by było gdyby". Żaden z moich kotów bez względu na płeć nie sprawiał wrażenia po zabiegu, że czegoś mu brakuje (prócz przegapionych posiłków i swobody ruchu w przypadku kotek) :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 04, 2014 14:34 Re: Ratuję oseska

Ja swoją Polę sterylizowałam gdy miała 6 mieś i była jeszcze przed pierwszą rujką.
Dziś ma ponad 3 lata i nasze wizyty u weta są tylko przy szczepieniu i odrobaczeniu.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro cze 04, 2014 16:03 Re: Ratuję oseska

Fart-Mini pisze:
dzoana79 pisze:proszę podpowiedzcie jak masujecie ten brzuszek maluchom bo jak ja zaczynam mu masowac to tak sie wydziera ze masakra moze cos zle robie próbuje róznych sposobów ale zaden nie działa pozwala tylko jak ja mu pozwole ssac usta ale to nie dosc ze nieprzyjemne to i niehigieniczne nie chce go do tego przyzwyczajac bo pozniej bede musiala odzwyczajać jak zassie mi usto ( wargę) to odciągnąć go nie mogę nawet po karmieniu?????????????? dajcie jakies rady ci co podglądacie i sie znacie

Cześć :twisted:
Próbowałem wczoraj odpowiedzieć, ale jakieś kłopoty z netem :? Może dzisiaj pójdzie...
Masuj z wyczuciem, nie głaskaj, ale i nie przesadzaj, okrężne ruchy, zmierzające do kupra ... 8)
Ale jak nic nie zrobi przez parę/nascie minut max, to daj spokój kociakowi, widocznie nie ma towaru na już.
Ja jak się martwiłem na zapas to tak Tygrysię wymasowałem intensywnie pod koniec, że faktycznie zrobiła,
ale cała nadęta, sprężona, i z jękiem, i niezbyt konsystencję miało. I nigdy więcej ! Będzie co zrobić,
to, po kilkuminutowym masażu zakończonym delikatnym masowaniem odbytu
(kilkanaście sek. max, bo kot skrętu kiszek dostanie !!! :evil: )
... wydali.
A tak w ogóle, po takim mlecznym jedzeniu to niecodziennie kupal musi być ... :ok:

Dzieki za podpowiedz masuje mu brzuszek ale tylko pozwala wtedy gdy ja pozwole cuckać swoją brodę a najlepiej usta inaczej nie ma mowy na masazyk brzucha po masowaniu odbytu jest siku prawie za kazdym razem nawet przy samym masowniu brzucha bez tyłka potrafi obsikac mnie obficie kupal jest ale nie codziennie i juz przestało mnie to martwic a po wprowadzeniu zupki zadnych sensacji nie było ( zupka 2 x dziennie ) za to kupal sie pojawił :lol:
dziura w plecach zarosła ładnie teraz ejst tylko stup i zgrubienie jutro konczymy antybiotyk i mamy sie pokazac u weta rośnie w oczach juz ładnie chodzi zaczyna sie myć i probuje łapkami łapac czyli bawic sie dzieki za odpowiedz i pozdrawiamy Tygrysię :D

to zdjecie jest z przed tygodnia teraz jest wiekszy :)

Obrazek

dzoana79

Od: Nie maja 25, 2014 23:22

Post » Śro cze 04, 2014 17:07 Re: Ratuję oseska

Moje wcierają się w buty i torby z zakupami. Ale to kocury. W dodatku wszystkie bez dzwonków. Jednakże instynkty im zostały, Odikowi najsilniejszy - prawie codziennie myli mnie z kotką. Erotoman. :evil:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro cze 04, 2014 21:19 Re: Ratuję oseska

felin pisze:Wysterylizować, bo jeszcze Ci bryknie i wróci z przychówkiem.

Albo wcale nie wróci...
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Śro cze 04, 2014 22:08 Re: Ratuję oseska

Manamana i Dozana, przed szczepieniem warto odrobaczyć kocięta ale może lepiej zapytajcie Marię D.
Sterylka w wieku 4 miesięcy to chyba trochę za wcześnie.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro cze 04, 2014 23:48 Re: Ratuję oseska

ankacom pisze:Manamana i Dozana, przed szczepieniem warto odrobaczyć kocięta ale może lepiej zapytajcie Marię D.

Sterylka po pierwszej rujce :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt cze 06, 2014 0:23 Re: Ratuję oseska

ankacom pisze:Manamana i Dozana, przed szczepieniem warto odrobaczyć kocięta ale może lepiej zapytajcie Marię D.

ja nic o sterylce nie pisałam haloooo ja mam faceta oseska faceta z łysymi jajami halooooo!Jeśli już to będę go kastrowała ale w wieku około 8/9 mca zycia czytaj dokładniej posty :D
Ostatnio edytowano Pt cze 06, 2014 0:29 przez dzoana79, łącznie edytowano 1 raz

dzoana79

Post » Pt cze 06, 2014 0:24 Re: Ratuję oseska

po za tym moj gnojek ma 4 tygodnie a nie 4 mce

dzoana79

Post » Pt cze 06, 2014 0:48 Re: Ratuję oseska

Faktycznie nie doczytałam :oops:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt cze 06, 2014 1:43 Re: Ratuję oseska

spoko :ryk:

Obrazek

dzoana79

Post » Pt cze 06, 2014 1:51 Re: Ratuję oseska

serdela wcina tak: na ŚNIADANKO MLECZKO około 9 rano o 12 jest obiadek i to przewaznie jest zupka gerberków nie uznaję gotowałam sama dla własnego dzieka tez tak robiłam piers z kurczaka kawałek marchewki ikawałek ziemniaka to wcina na obiad i wytrąbia około 20 mll pozniej jest jogurt naturalny 10 mll i mleczko mleko wypija jakis 20 mll na raz chyba ze zeżre cos pomiędzy posiłkami kupka tez juz jest juz sie nauczył i oswoił z tym ze jest masażyk i jest sranko ale niestety nadal pod władzą czyli jak mu pozwole na usta to on pozwoli na masaz ma charakterek skubany do tego rozróznia osobowości córka moze sie z nim bawic do woli ja jednak jestem od cuckania jak tylko wyczuje ze jestem w pobliżu to cuckanie na maxa

dzoana79

[poprzednia][następna]