Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
koteczekanusi pisze:Mogłabym ewentualnie rozważyć wzięcie tej trójki maluchów albo matki z maluchami po porodzie.
Ale musiałabym wiedzieć, na czym konkretnie stoję, bo TŻ nie będzie zachwycony nowymi nabytkami, a tym bardziej kosztami, które wygenerują.
Do tego mam jeszcze jedną tymczaskę, której koszty badań i sterylki będę musiała pokryć.
Przy czym zwracam uwagę, że koszty utrzymaniowe mogą się nie umywać do weterynaryjnych, jeśli maluchy są w kiepskim stanie.
A oddzielanie jednego malucha jest bez sensu. To, że będzie sam, wcale nie musi mu pomóc w oswajaniu - znam mnóstwo przypadków, że ludzie przygarnęli jednego kociaka i wcale nie zrobił się przytulasty. A brak kociaków w tym samym wieku powoduje, że nie potrafi się nauczyć przez zabawę zachowań społecznych.
Chyba Jopop przy jakiejś okazji o tym pisała.
No i strasznie by się nudził sam w łazience.
iwona66 pisze:Mogę od jutra pomóc w odłowieniu malców ,klatkę mam ,po godz 17,30 mogę łapać.
ASK@ pisze:koteczekanusi pisze:
A oddzielanie jednego malucha jest bez sensu. To, że będzie sam, wcale nie musi mu pomóc w oswajaniu - znam mnóstwo przypadków, że ludzie przygarnęli jednego kociaka i wcale nie zrobił się przytulasty. A brak kociaków w tym samym wieku powoduje, że nie potrafi się nauczyć przez zabawę zachowań społecznych.
Chyba Jopop przy jakiejś okazji o tym pisała.
No i strasznie by się nudził sam w łazience.
Potwierdzam i ja swą marną wiedzą,że jeden kot WCALE się lepiej nie oswaja. Są kociaki o różnych charakterach i nie wiadomo tak na prawdę co wyrośnie z takiego malca. Nie jestem i nie rozłączam miotów bo koty lepiej znoszą zmianę miejsca, mają żywe towarzystwo w swym wieku, socjalizują się także lepiej. Zabranie tylko jednego to dla kota jest nieszczęście.
Goyka pisze:iwona66 pisze:Mogę od jutra pomóc w odłowieniu malców ,klatkę mam ,po godz 17,30 mogę łapać.
![]()
![]()
![]()
to prosimy jeszcze tylko o transport malców do koteczekanusi , z Bielan na Żoliborz niedaleko, ja mogę zwrócić za paliwo ,prosimy
iwona66 pisze:Goyka pisze:iwona66 pisze:Mogę od jutra pomóc w odłowieniu malców ,klatkę mam ,po godz 17,30 mogę łapać.
![]()
![]()
![]()
to prosimy jeszcze tylko o transport malców do koteczekanusi , z Bielan na Żoliborz niedaleko, ja mogę zwrócić za paliwo ,prosimy
to jasne jak słońce ,że odwiozę gdzie trzeba![]()
oby tylko się złapały
Goyka pisze:iwona66 pisze:Goyka pisze:iwona66 pisze:Mogę od jutra pomóc w odłowieniu malców ,klatkę mam ,po godz 17,30 mogę łapać.
![]()
![]()
![]()
to jasne jak słońce ,że odwiozę gdzie trzeba![]()
oby tylko się złapały
Ale sie cieszę dziękuje Iwonko bardzopodam Ci na PW numer telefonu do strongbaby ona Ci powie dokładnie gdzie da maluchy , nie wiem czy je łapać do klatki czy na podbierak skoro podchodzą blisko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], muza_51 i 7 gości