Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 01, 2014 21:26 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Jaka ona już piękna aż trudno poznać, że to ta biedna chudzina. Futerko błyszczące szczęśliwa wyluzowana. Cudnie zaopiekawana

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Nie cze 01, 2014 21:31 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

dalia pisze:pojęcia nie mam
a do wyłączonego podchodzi?

nie, ale wyłączony nie wywołuje aż takich emocji. Specjalnie go nie chowam, żeby się oswajała. Ale jak tylko do niego podchodzę to zwiewa gdzie pieprz rośnie. w ogóle boi się jak coś mam większego w rękach.

Wydaje mi się, że albo siedziała w poprzednim miejscu odseparowana i tego wszystkiego nie zna, albo nie ma najlepszych doświadczeń. Chłopaki uciekali na początku tylko na wyższe partie mieszkania. Ona o mało zawału nie dostanie, ucieka tak, że mało nóg sobie nie połamie.
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Nie cze 01, 2014 21:34 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

korbacz9 pisze:Jaka ona już piękna aż trudno poznać, że to ta biedna chudzina. Futerko błyszczące szczęśliwa wyluzowana. Cudnie zaopiekawana

już chłopaków po kątach rozstawia nawet ;)
Obrazek

fairey

Post » Nie cze 01, 2014 21:37 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

nawet nie chce myśleć co ona przeszła :(
jedynie mogę powiedzieć, że czasu potrzeba, nie chcę być potworem ani dla Ciebie ani dla niej ale włączaj odkurzacz jak najczęściej, na trochę, codziennie, musi się oswoić z dźwiękiem

poza tym będzie obserwować Czesława i Juliana i się od nich uczyć że nie ma zagrożenia, ale czas jest potrzebny
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 01, 2014 21:38 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:
korbacz9 pisze:Jaka ona już piękna aż trudno poznać, że to ta biedna chudzina. Futerko błyszczące szczęśliwa wyluzowana. Cudnie zaopiekawana

już chłopaków po kątach rozstawia nawet ;)

bawić się chce a nie rozstawia :lol:
na filmiku dokładnie widać jak ją Julian zachęca do zabawy :wink:
Obrazek

dalia

Post » Nie cze 01, 2014 21:45 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

nie zdążyłam nagrać jak mu wcześniej wtłukła ;) on jest zaskoczony, że to ktoś inny ma czelność go lać. To on zawsze lał. Nie może się odnaleźć ;)

Czesława z kolei Herezja się boi. Czesław jest psem i wysyła psie sygnały. Dlatego jest permanentnie ofukiwany.

Nie mniej jest całkiem nieźle bo łapoczyny są kontrolowane i niegroźne. Chłopaki chyba już ją zaakceptowali. Herezja natomiast jeszcze się ich boi stąd ten dystans. chociaż ostatnio nawet Julianowi ryjek umyła :)
Obrazek

fairey

Post » Nie cze 01, 2014 21:46 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

dalia pisze:nawet nie chce myśleć co ona przeszła :(
jedynie mogę powiedzieć, że czasu potrzeba, nie chcę być potworem ani dla Ciebie ani dla niej ale włączaj odkurzacz jak najczęściej, na trochę, codziennie, musi się oswoić z dźwiękiem

poza tym będzie obserwować Czesława i Juliana i się od nich uczyć że nie ma zagrożenia, ale czas jest potrzebny

spróbuję z nią jak z psem :) na pewno nie będzie gorzej
Obrazek

fairey

Post » Nie cze 01, 2014 22:03 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:spróbuję z nią jak z psem :) na pewno nie będzie gorzej

to jest doskonały pomysł, mądra z niej kocina wiec powinno się udać

fairey pisze:Herezja natomiast jeszcze się ich boi stąd ten dystans. chociaż ostatnio nawet Julianowi ryjek umyła :)

fajny dystans :lol:
z Neigh przypuszczałyśmy, że jej w poprzednim życiu psy karmę wyjadały (o ile ja dostała) i ja pogryzły (może nawet nie raz) stąd pewnie nieufność
ale jak oglądam jej zdjęcia z chłopakami to widzę że jest całkiem nieźle - nie czuje zagrożenia z ich strony, może czasem duchy przeszłości się ujawniają i stąd próby pokazania że ona jest ważna
Obrazek

dalia

Post » Nie cze 01, 2014 22:10 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

broni zasobu. Poza tym jest w mojej ocenie odważna i ma charakter alfa.

Maurycy się chłopaków bał i trzymał się z tyłu. Ona im nie ufa ale zasób jest cenniejszy niż strach więc dlatego ich leje. Cioteczka jest jej i koniec.

Myślę, że jeszcze chwila i będzie z nimi wspólnie ganiać. już próbuje. Jak chłopaki latają po domu i się kotłują gania 2 metry za nimi dopóki się żaden nie odwróci. Wtedy przypomina sobie, że się ich boi i albo zwiewa albo ich ofuczy tudzież któremuś przywali.
Obrazek

fairey

Post » Nie cze 01, 2014 22:25 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:Myślę, że jeszcze chwila i będzie z nimi wspólnie ganiać. już próbuje. Jak chłopaki latają po domu i się kotłują gania 2 metry za nimi dopóki się żaden nie odwróci. Wtedy przypomina sobie, że się ich boi i albo zwiewa albo ich ofuczy tudzież któremuś przywali.

i jak nie jest cudna jak jest :P
toż ona całe swoje życie przeżyła w warunkach delikatnie pisząc fatalnych, a ty mówisz że spragniona towarzystwa i kociecych zabaw tylko strach ma duże oczy

fairey pisze:broni zasobu. Poza tym jest w mojej ocenie odważna i ma charakter alfa.

nie zapominaj że ona doskonale wie dlaczego micha pełna, kot wygłaskany i dopieszczony, tyle czasu nie miała więc jak ma to dba o to by jej nie pominąć
Obrazek

dalia

Post » Nie cze 01, 2014 22:32 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

i tylko taki kot ma szanse, żeby się u mnie czuć dobrze. Zarówno Julian jak i Czesiek są bardzo zaborczy o uwagę. Dlatego właśnie twierdziłam, że Maurycjuszowi było u mnie źle. Herezja sobie dzielnie radzi z zapewnieniem miejsca w stadzie :)
Obrazek

fairey

Post » Pon cze 02, 2014 1:19 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:
dalia pisze:pojęcia nie mam
a do wyłączonego podchodzi?

nie, ale wyłączony nie wywołuje aż takich emocji. Specjalnie go nie chowam, żeby się oswajała. Ale jak tylko do niego podchodzę to zwiewa gdzie pieprz rośnie. w ogóle boi się jak coś mam większego w rękach.

Wydaje mi się, że albo siedziała w poprzednim miejscu odseparowana i tego wszystkiego nie zna, albo nie ma najlepszych doświadczeń. Chłopaki uciekali na początku tylko na wyższe partie mieszkania. Ona o mało zawału nie dostanie, ucieka tak, że mało nóg sobie nie połamie.

wiesz - Gucio jest u mnie od dwunastego / mniej więcej / tyg życia, teraz ma ok trzech lat. Odkurzacza boi się od początku, wirująca pralka przyprawia 7 kg kota o atak paniki

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon cze 02, 2014 9:24 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

HICIORy :ok:

Obrazek

Obrazek

a w kwestii odkurzacza nie za bardzo pomogę- mam wodnika i ten "smok wawelski" wzbudza popłoch, natomiast szczotka elektryczna karcher'a wcale :mrgreen:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon cze 02, 2014 11:18 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Nie bardzo da radę w temacie odkurzacza jak z psem.
Są koty, których nie da się "oduczyć" strachu przed tym sprzętem. Może, może, z czasem, jak się zadomowi na 100%, zapomni stare koszmary - przestanie tak histerycznie wiać przed nim. Ale wątpię by strach na tyle przeszedł by spokojnie siedziała w tym samym pomieszczeniu, gdzie pracuje odkurzacz.
Nawet koty bez traum potrafią chować się przed tym sprzętem. Myśle, że słuch za wrażliwy. Tak reagują moje - bez paniki ale zdecydowanym krokiem "oddalają się na z góry upatrzone pozycje". :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 02, 2014 11:36 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Moja przy pierwszych odkurzaniach też wiała po ścianach. Teraz po prostu przenosi się do drugiego pokoju, czmychając bokiem przed potworrrem...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]