WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 01, 2014 19:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Nie dam rady aktualnie być DT - nie mam jak izolować (nawet przez kilka dni). W bliskiej przyszłości będę zmieniać mieszkanie (moje już zgłoszone do pośrednika do sprzedaży - wszystko zależy od znalezienia kupującego), również pod kątem kocio-psim, więc po przeprowadzce.
Mogę wspomóc niestety tylko małą kaską. Konto Neigh mam (w sensie numeru) i jak mi w przyszłym tygodniu wpłynie na moje, to popłynie.

Brawo Amelka!
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie cze 01, 2014 21:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

No dobrze, to ja się przyznam:
Obrazek

Obrazek

I tyle pozostało z beżowego kota...
Obrazek

No, to się tymczas u mnie zwolnił!

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie cze 01, 2014 21:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

zeżarł taka miłą koteczkę? :lol:
przecież nie zdążył jej jeszcze utuczyć :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 01, 2014 22:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Wampireliusz głupi nie jest. Przeliczył sobie, że odkąd beżowa zaczęła domagać się żarcia, zostaje mniej dla niego i w masie kota tak szybko tego nie odrobi.
Zresztą jak wiadomo dziewicza krew lepsza jest, a po sterylce to już by było nie to.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie cze 01, 2014 22:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Im młodsza, tym mięso bardziej kruche.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 01, 2014 22:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

dalia pisze:jak tam u Cairo poszło dokocenie? wiesz coś?

Ja się dokacam we wtorek w okolicach godziny 14. Póki co mój nowy maine coon siedzi jeszcze w Warszawie i nie wie o przeprowadzce. :)

Ja mam kilka fantów na bazarek, ale nie dam rady z wysyłaniem. Może ktoś dysponuje czasem i chciałby wszystko poopisywać i powysyłać do kupujących?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie cze 01, 2014 22:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

cairo pisze:Ja mam kilka fantów na bazarek, ale nie dam rady z wysyłaniem. Może ktoś dysponuje czasem i chciałby wszystko poopisywać i powysyłać do kupujących?

Zosik będzie robić bazar dopiero po 10 czerwca. Może uda Ci sie do tego czasu pofocić i zdjęcia z opisem do niej pchnąć ? bo zakupione fanty to potem samemu już trza wysłać

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon cze 02, 2014 13:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Nie mogę pomóc w Tymczasowaniu więc chociaż wesprę niewielką kwotą. Przelałam na konto Neigh

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pon cze 02, 2014 22:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

No i jesteśmy po USG.

Leoś zniósł to najmniej godnie (nie cierpi leżenia kołami do góry, to takie nieeleganckie).
Ma niestety piasek w pęcherzu, ale nerki są ok, reszta podobnie. Teraz zbadamy mocz.
Jeśli będzie ok, to mamy zdrowego kotka.

Fio ma jedną nerkę nieco zmienioną.
Druga jest normalna.
Poza tym- BINGO!!- znaleziono jajnik. Wiecie ,że Fio rujkuje co jakiś czas.
Zatem- będzie zabieg.
I skończą się rujki.
Jajnik jest cystowaty, trzeba go usunąć.

Najbardziej zaskoczył nas Ramzes.
Ramonek jest zdrowy.
Tak zwyczajnie i po prostu.

Cóż- jestem spokojniejsza.
Teraz powoli zdiagnozujemy ów piasek oraz wytniemy jajnik.

I powiem coś niezbyt popularnego o znanym poznańskim weterynarzu chirurgu.
Albo nie.
Będę mówiła dobrze o dobrych.
I tyle.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto cze 03, 2014 7:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Ty ale czemu - fakt błędnego rozpoznania płci u kota + sterylizacja z pominięciem jajnika kwalifikuje sie do informacji. Kiepscy weterynarze albo się powinni uczyć albo zmienić zawód.
Niestety mało który właściciel drąży........cystowaty jajnik to JEST problem, zwłaszcza u kota, który był lata temu sterylizowany, tak? Bo kto drąży, szuka, jezdzi na USG.....

Rozumiem akcję: proszę pani wycieliśmy jeden jajnik, drugiego ja nie umiem/nie udało mi się znaleźć. Udawanie Greka w sprawach zdrowotnych jest szkodliwe.
Skoro chirurg nie umie stwierdzić, czy wyciął wszystko co powinien, to się na chirurga nie nadaje. Najwyraźniej ten pan ma problemy z narzadami płciowymi.....nie wie co jak i gdzie i do czego. Na miejscu jego żony zaczęłabym się martwić...

Śmieszne? Ależ skąd. Taką nieudolność zwierze moze przypłacić życiem

Pamiętam jaki rechot szcześcia wzbudzal wieki temu opis przeglądu miotu poczyniony przez przewodniczącego sekcji jamnika. Oceniał miot mojej Alfy.......i jednego szczeniaka opisał tak "piesek wydaje się byc suką....". Kto nie czytał płakał........piesek - 100% piesek miał po prostu nieco wyżej umiejscowione prącie - tyle. Ale najwyraźniej z tego powodu wydawał sie suką, bo jak powszechnie wiadomo suczki tez miewają penisy tylko wyzej.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 03, 2014 16:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Dziwny ten weterynarz, mój po sterylizacji pokazuje właścicielowi wszystko co wyciął.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto cze 03, 2014 20:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

8O

Nieee nooo...ja tam bym jednak nie chciała tak oglądać WSZYSTKIEGO.
Jednak nie...

Już wyjaśniam.
Znany poznański weterynarz-chirurg, współwłaściciel dużej kliniki operował Fio.
Wiedział ,że kot dla mnie ważny jest, że po przejściach (osobiście mu powiedziałam) i "się przysięgał" ,że zrobi super-hiper itd.
Cóż- jak widać z usg- schrzanił. Nie zaproponował usg (pomysł był w sumie Neigh, mój oraz -na odległość weterynarza Neigh...poparty przez weterynarza "własnego" Dalii), zaproponował blokady hormonalne. Oczywiście- odpłatnie. Wyjaśnił ,że zapewne "odprysk" jajnika jest w jamie brzusznej...taaa...odprysk ma prawie 3 cm- cysta z całego jajnika.
Trzeba ciąć, ale tym się już zajmie nasz weterynarz chirurg.
Ten sam (znany współwłaściciel) weterynarz oglądał Blusię i orzekł ,że to kotka.
Tak ją opisał zresztą w dokumentacji.
Cóż...u "daliowego" weterynarza Blusia zdecydowanie była kocurem, a kocie przyrodzenie widziałam na osobiste oczy.

No cóż.
Zła jestem , nie ukrywam , bo kolejne znieczulenie nie jest super-pomysłem.
Jak i operacja na jamie brzusznej.
W piątek pojadę pokazać wyniki usg "moim" weterynarzom.

Panu "znanamu" już dziękujemy.

Zwłaszcza ,że doktor od usg bardzo pochwalił naszego lekarza. A z doświadczenia wiem ,że jeśli już koledzy po fachu mówią o kimś dobrze ,to jest naprawdę dobry.

Musimy też zrobić badanie moczu Leosia bo ma w pęcherzu jakby piasek.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto cze 03, 2014 20:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Bo ja jestem wiedzma wszechwiedząca i mam widzenia.........

Poważnie mówię. Kotkins światkiem. Kotkinsa bawi jak ktoś mu mówi, ze mam rację - a ja niezmiennie odpowiadam: WIEM

I co poradzę, że wiem.
Na przykład tego kota co akutalnie u mnie mieszka muszę zabić. TEN kot postanowił upolowac Maksa. I jako pierwszy wziął się do tego z całym poświęceniem, zacięciem. I robi to nad wyraz fachowo. Prosze Państwa mam kota - łowny on.!!!!!! Rudy on. albo ona

I wiecej do czwartku NIC nie powiem
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto cze 03, 2014 20:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

ab. pisze:Dziwny ten weterynarz, mój po sterylizacji pokazuje właścicielowi wszystko co wyciął.

W życiu nie słyszałam o takiej praktyce 8O
Zresztą, cóż przeciętnemu opiekunowi zwierzęcia da pokazanie wyciętego flaczka?
Jednak... chyba bym nie chciała oglądać.

Raz widziałam. Wet operował sukę z ropomaciczem. Wycięta macica ważyła 9 kg. :strach: Wet był w szoku i pokazał mi to w ramach ciekawostki (suka teściów, odbierałam ją po operacji)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto cze 03, 2014 20:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Perskiej kotki ze schroniska we Wrocławiu nie uda mi się wam póki co wcisnąć, więc dajcie przynajmniej numer konta. ;)

BTW, jakby się u was coś zwolniło, to my tu we Wrocławiu mamy zawsze najlepsze i najbardziej zabiedzone pseudorasowce. Pierwszy sort. Świeżo z ulicy. Nic tylko brać póki zimne, chude i chore. :twisted:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

[poprzednia][następna]