WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 01, 2014 9:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Pomogłabym bardziej realnie - ale nie mogę, naprawdę..... Problemem jest Rudi... Rozmawiałam z wetem, problemy z pęcherzem zaczęły się po tymczasie prawdopodobne, że wywołał je stres....kończymy doleczanie i pomimo tak wspaniałych kotów do adopcji (Neigh wie o kim mówię) z bólem serca poprzestaniemy na naszej dwójce.....
Mogę jedynie grosik podesłać po wypłacie. Konto Neigh? Chyba jeszcze mam......
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie cze 01, 2014 10:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Tak. We Wrocławiu (a jakże, zawsze tam...) jest przepiękna (znaczy: obrzydliwa, poodparzana i ogolona) kotka.
Point z niebieskimi oczami.
Której wziąć nie mogę bo mam nie szczepionego Leosia.
Nosiciela kalici.
Kotkę wzięłabym do DS u siebie, ale musiałabym najpierw znaleźć dla niej DT. Obrobiłabym ją na swój koszt. Tylko NIE MOGĘ wziąć jej do siebie.
Czy ktoś pomoże?

Nie mamy żadnego wolnego tymczasu.
Cairo ma lekki nadmiar, Koteczekanusi ma max, o Herezji już nie wspomnę, też zapełniła kolejny dobry DT.
Dobrze ,że Celina jedzie do Moniki.

Nie mamy pieniędzy.
Jako "my", czyli sama nie wiem kto.
Mamy za to nowego kota, którego wziąć musiałyśmy (sytuacja typu "albo weźmiecie, albo..."), który będzie wymagał wstępnego obrobienia. Na razie u Neigh.

Będą bazarki.
Ale czy KTOŚ zechce nas wspomóc teraz?
Nie ukrywam ,że decyzję o wzięciu pointki z Wrocławia podjęłam z desperacji- na jej tunning jak "my" nie ma kasy. Jako prywatny kot Kotkinsa- z moich prywatnych pieniędzy - dam radę.
Warunkiem jest DT na powiedzmy dwa- trzy tygodnie żeby zbadać, odrobaczyć, zaszczepić. Którego nie mam.

Pokazywanie nam kolejnych kotów rozrywa nasze serca.
Ale wiecie- chcąc zachować jakość pomocy nie możemy pomagać każdemu.
W chwili obecnej jedynie kot leżący pod bramami naszych domów ma szansę na tę pomoc.Proszę nie pokazywać nam już żadnych kotów! Do odwołania. Jesteśmy zdesperowane i nie mamy JAK pomóc komukolwiek.

Kurczę, jaka szkoda ,że mój weterynarz dopiero buduje swoją klinikę na Plewiskach. Wrzuciłabym pointkę do niego...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 01, 2014 10:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Tak daleko jesteście .
Trzymam łapki aby coś dla niebieskiej się znalazło .

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie cze 01, 2014 10:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Grosik ode mnie poleci najdalej w poniedziałek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie cze 01, 2014 11:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Mogę wspomóc tylko groszem czy wyrobem kolekcjonerskim, bo jestem przekocona na chwilę obecną i mojej Rukii (białaczkowa) coś się chyba kluje, więc muszę się na niej mocno skupić. Chyba że to tylko zęby, to wtedy będzie dobrze.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 01, 2014 11:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

[quote="kotkins"]
Ale czy KTOŚ zechce nas wspomóc teraz?

Ruda Śl. jest ode mnie dorzucić beretem, miałam już kiedyś stamtąd kocura na tdt, ale wtedy moje były młodsze i zdrowe. Teraz - mimo poczucia winy, bo kocio fajnisty - nie wezmę, bo to byłoby ryzyko dla moich, zwłaszcza dla Doopka (nie mam jak izolować, no i stres).

Kotkins - wyślę coś za 2-3 dni, jak się zorientuję w finansach. Damy radę.

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Nie cze 01, 2014 11:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

finansowo nie dam rady, dt tez nie mogę dać obecnie, czyli u mnie dupa blada

jak tam u Cairo poszło dokocenie? wiesz coś?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 01, 2014 11:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Kurczę, nie mogę wziąć na tymczas, bo nie mam jak izolować, ale wesprę groszem jutro, jak pensja wpłynie na konto.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Nie cze 01, 2014 12:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

wysłałam do Zosik fotki fantów na bazar, groszem wesprę w czwartek/piątek , jak pensja wejdzie.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 01, 2014 13:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

:(

Nie mam pomysłu.
Nie zrobię nic.

Ale są i dobre wiadomości: Amelka opanowała kuwetkę. Nie na 100%.
Ale przeszła do drugiej klasy, warunkowo.
Bardzo jest z siebie dumna, chadza do kuwetki z ogonkiem na sztorc i patrzy nam w oczy robiąc siusiu.
Zajęło jej to kilka lat:)
Ale-opanowała.
Nauczyła się już u nas: kuwetować, reagować na swoje imię i nas kochać.
Nam to zupełnie wystarczy.
Pozwala się też czesać i myć oczka.
Bystra z niej dziewczynka, jestem dumna z mojego mikrokotka.

Mam problem z Fio: zaczęła gryźć.
Gryzie Małża, który chce ją pogłaskać (Fio sypia na poduszce pomiędzy naszymi głowami).
Oczywiście ja mogę zrobić Fio WSZYSTKO, a ręka Małża jest chwytana w zęby i tak trzymana. Nie mocno, delikatnie ale stanowczo.
Jemu nie wolno.
Nie wiem zupełnie co się dzieje w głowie tej kocicy.

A Melon ma dziś wspaniały dzień: odwiedzą go trzy psy.
Przyjedzie Diego, Maja i Kreska czyli psiarstwo pasierbowe z suczką siostry Kamilki (czyli mamy naszej już 1,5 kg Zosi!)
W planach wyszczek domowy i ogrodowy z atrakcjami piłkowymi:)

Słuchajcie, jeśli znacie kogoś , kto pomógłby mi z tą kotką...proszę!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 01, 2014 14:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

cholercia ale się porobiło...

a jakiś szpitalik???
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Nie cze 01, 2014 17:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

kotkins pisze:Poczekaj, weź na razie na tymczas.
Takie szybkie miłości nie są zazwyczaj zbyt długotrawałe. :mrgreen:
Kotek uroczy, ale jak zapewne czytałaś- z problemami.
Z których z pomocą naszych wetów wybrnie zapewne.

Jak widać z tego pojawiła się opcja DT dla Celiny.
Z opcją DS.
Już zresztą zakochany w niej:)

Jak zawsze w Poznaniu służę wsparciem.

I bądź rozważna niczym Entowie a nie pochopna jak Hobbity:)

zakochałam pod tym wzgledem, że zaprosiłam kotke na tymczas. to tez odpowiedzialna decyzja, w "ciemno" boje sie zwierząt, stąd wolałam Maurynia poznać. Ale już teraz wiem, że tymczasowanie Celiny, czy Pyniuni vel Cleo jest dobrym pomysłem, to co wyprawia Maurycy to się w głowie nie mieści z jedzeniem...najlepiej saszetki felixa z królikiem- oczywiście świeże lub sheba frykas z kurczaka po prowansalsku i obowiązkowe stanie i pukanie w miseczke, że niby nakładam świeże. tego nie da sie znieśc! Dziewucha go ustawi. Więc na tymczas zapraszam. Juz z wetem rozmawialam o operacji i prześwietleniu. Co przyniesie życie- nie wiem, wiem tylko, że ostatnio bywa u mnie bardzo przewrotne, także czekam na kotka i zobaczymy. Najpierw doszczepienie, potem operacja później dotuczenie;) spokojnie, z umiarem;)
Maurycy to nie kot. To PERS.

Monika86

Od: Pt lut 07, 2014 21:08

Post » Nie cze 01, 2014 17:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Kotkinsie, rozmawiałam z moją koleżanką, która jest inspektorem TOZu i sama tymczasuje koty. Miałam nadzieję, że będzie mogła potymczasować tego persa, albo zna kogoś, kto mógłby. Niestety, wszyscy zakoceni po kokardy.
Kasia mówi, żeby spróbować skontaktować się z wolontariuszkami z "Przygarnij kota", może któraś z nich mogłaby pomóc.
przygarnijkota@gmail.com
Kontakt do Wolontariuszki Anety: ana.wolf@poczta.onet.pl
Jest jeszcze nr telefonu:
W przypadku pytań odnoście kotów zamieszczonych na stronie można również dzwonić pod numer telefonu 886140550. Przypominam, że numer jest prywatny, a nie schroniskowy.
Może warto spróbować.
Gdybym miała jak kota izolować, sama bym wzięła na tymczas, zwłaszcza że jestem na miejscu. Ale nie mam gdzie, a w tym tygodniu mamy umówioną sterylkę moich futer.
Ostatnio edytowano Pon cze 02, 2014 11:54 przez megrita, łącznie edytowano 1 raz

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Nie cze 01, 2014 18:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Kasia jeszcze spróbuje uzyskać jakieś informacje o tym kocie, bo na stronie schronu nie ma nic, poza tym że kot odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Jak będę coś wiedziała to napiszę.

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Nie cze 01, 2014 18:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Dostałam taką wiadomość " Kot jest kilka dni w schronisku i jest przerażony bo w schronisku, poza tym już ludzie o nią pytali i trzeba czekać na koniec kwarantanny. Renata ma ją pod opieką. Renata to pracownik schroniska."

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

[poprzednia][następna]