Herbaciana norka Alienorka - 98 exo DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 30, 2014 11:48 Re: Herbaciana norka Alienorka

Wczoraj zapomniałam o tabsach, ale dziś zamówię. Likier dla K. za przewiezienie kociastych z mamuśką z Wadowic do Chrzanowa nastawiony.
Dziś z Fionką, Cielem i Rukią byliśmy na pobieraniu krwi. Przy okazji nastąpił dokładny ogląd Rukii i o ile węzły się zmniejszyły, to za to zęby do bani i jak będą wyniki to leczymy na szybko, na już. Ze względu na ilość kotów i pogodę jechaliśmy taksą z zaprzyjaźnionym panem taksiarzem, który podjechał po nas specjalnie, mimo że już był po pracy :D . A po powrocie i nakarmieniu kotów (bo wszystkie były na czczo :mrgreen: ) okazało się, że animonda może być, ale koperkowe chlebojaje to jest to, co Fionka lubi najbardziej. Pani wet stwierdziła, że Fio urosła ślicznie, ładnie się zaokrągliła i ofutrzyła i że ma bardzo wymowne spojrzenie:("te, jeszcze trochę krwi mi zabierzesz a podam Cię do TOZu). A Rukia zebrała wyrazy podziwu za spokój i opanowanie - bo dzięki litanii pochwał i zachwytów oraz wyrazów zrozumienia i uwielbienia z mojej strony grzecznie dała sobie pobrać krew na morfologię i biochemię.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 30, 2014 11:55 Re: Herbaciana norka Alienorka

dzielne koteczki :ok: co to sa koperkowe chlebojaje?
Kotka Milka

Post » Pt maja 30, 2014 12:02 Re: Herbaciana norka Alienorka

Dzielne kociaste :) Kciuki za wyniki :ok:
Też właśnie chciałam zapytać co to są chlebojaje :) :oops:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt maja 30, 2014 12:16 Re: Herbaciana norka Alienorka

Jak chleb jest już nie pierwszej świeżości, to się go tnie na cienkie kromeczki, macza solidnie w rozkłóconym jajku z dodatkami (sól, pieprz i co się nawinie) i smaży na patelni na masełku. Pycha, tylko dodatek koperku sprawił, że musiałam zjeść na stojąco. Fio porwała mi z talerza odpadnięty kawalątek jajowej panierki i pożarła, a potem nadal czyniła zakusy na zawartość mojego talerza, więc wolałam nie ryzykować. Poprzednio jak zrobiłam kurczaka w sosie koperkowym z makaronem (do pracy) usiłowała mi wyjeść z pudełka, ale myślałam że to kurczak tak ją nęcił...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob maja 31, 2014 17:49 Re: Herbaciana norka Alienorka

Tabsy na migrenę chwilowo nieostępne, podobnie jak henna, którą chciałam zamówić i convalescent. Bo jak Rukia ma mieć zęby robione to wolę być przygotowana na wszystko. Dziś zakupy, porządki i "zdychanie", bo ciśnienie lata w te i nazad. W efekcie ja omal nie zemdlałam na zakupach a jakaś przyszła matka wylądowała na pogotowiu - najpierw zrobiło jej się słabo, potem ją brzuch zaczął ciągnąć i chłopcy musieli podjechać. Mam nadzieję, że jej nic nie będzie.
Koty leniwie leżą, choć jak mi się wygotowała woda na patelni, to przywołały mnie do porządku, dzięki czemu patelnia nadal używalna. Ale generalnie jest śpiąco.

Alienor

Post » Sob maja 31, 2014 19:01 Re: Herbaciana norka Alienorka

Ale coś z tą migreną dało się zrobić bez tabletek, czy działa nadal? tzn migrena czy Cię nęka?
Dobrze, że choć te koty jakieś pozbierane i pilnują co się dzieje :roll:

Lata chyba nie jadłam takich grzanek francuskich - no, Twoje to taka trochę inna wersja - ale mi przypomniałaś :)
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 31, 2014 19:41 Re: Herbaciana norka Alienorka

Migrena na szczęście poszła precz, choć przy takiej huśtawce ciśnienia jak dziś mamy głowa i tak boli, ale to nic w porównaniu z migreną. Ale myślę tak dość powoli i dojrzewam do pisania sobie co mam zrobić do nocy i odhaczania :oops: .

Alienor

Post » Sob maja 31, 2014 20:37 Re: Herbaciana norka Alienorka

marnie jak tak długo głowa Cię boli - ale na pogodę rady nie ma

u nas z dnia na dzień zrobiło się bardzo zimno, dosłownie przez noc - wszyscy zasmarkani
a ja nie :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie cze 01, 2014 9:09 Re: Herbaciana norka Alienorka

Wczoraj ciśnienie skakało góra- dół, a dziś całkiem ładnie i ciśnienie ostro w górę idzie. Jak to fajnie mieć barometr w głowie :mrgreen: . Koty od razu żywsze i głupie pomysły do głowy im przychodzą. Jako że się ociepliło, to ubiorę później Kotori w szelki i pójdziemy na balkon.
Pozdrawiamy niedzielnie :D

Alienor

Post » Pon cze 02, 2014 20:23 Re: Herbaciana norka Alienorka

Jestem trochę zajechana - na rano praca, potem krótka przerwa i wywiadówka w szkole u Ali :roll: - oni chyba się zajmują wszystkim, tylko nie uczeniem. A potem jeszcze miałyśmy do porozmawiania z młodą i już jest noc i pora spać...

Alienor

Post » Pon cze 02, 2014 22:18 Re: Herbaciana norka Alienorka

Młoda, a Ty żyjesz po tej rozmowie? Całkiem bezboleśnie żyjesz? :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto cze 03, 2014 7:36 Re: Herbaciana norka Alienorka

Spox, młoda żyje i chodzi normalnie. I nie ma nowych siniaków (bo się często obija o swoje łóżko jak śpi, więc jakieś tam ma na kolanach).
Wszystkie osoby z okolicy zapraszamy 14ego czerwca na Industriadę w Rudzie Śląskiej - ja będę mówiła o steampunku a młoda z zespołem będzie tańczyła kontredanse. Coś jeszcze będzie, ale nie pamiętam w tej chwili co :oops: .

Alienor

Post » Wto cze 03, 2014 10:04 Re: Herbaciana norka Alienorka

Do Rudy raczej nie pojadę, ale o steampunku napisz parę słów, co? :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto cze 03, 2014 10:10 Re: Herbaciana norka Alienorka

Też żałuję, że nie jestem z okolicy...
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro cze 04, 2014 21:31 Re: Herbaciana norka Alienorka

Kotori śliczna i groźna:
Obrazek ObrazekObrazek

Rusia prześliczna i słodka:
Obrazek

Fiona władcza:
Obrazek

Fuks ciekawski:
Obrazek

Ciel zabójczy:
Obrazek

Justin jr zestresowany(bo senior nie dał sobie zrobić zdjęcia, ale są prawie identyczni, choć młodszy ma większą masę a starszy wzrost):
Obrazek

Maurycy zabójczo przystojny:
Obrazek

Lara przyczajona:
Obrazek

Jest więcej fotek, ale to przy okazji kiedyś tam :wink:
Ostatnio edytowano Śro cze 04, 2014 22:22 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz

Alienor

[poprzednia][następna]