poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2014 23:20 Re: poznajmy sie...:)

Arliii pisze:Witam Was, trochę już tutaj popisałam, mało, bo mało, ale zawsze coś, no i nigdy nie jest za późno, żeby się przedstawić:).
Nazywam się Arletta, aktualnie mam sobie 21 lat. Kotków aktualnie nie ma u mnie w domu (chociaż już dwa były, a o psach to nie wspomnę:P), ale aktualnie robię kurs Think Cat, potem jak jakimś cudem uzbieram pieniążki będę uderzać w kurs dyplomowy w COAPE. Jak życie mi na to pozwoli to chciałabym zostać behawiorystką. Jako, że niedawno przeprowadziłam się do Niemiec i ciężko mi "praktykować" w języku nieojczystym, próbuję załapać doświadczenia tutaj, żeby, być może, dobrze spełniać swoje marzenia w przyszłości. Chociaż na początku myślałam o jednorazowej wizycie to załapię się chyba tutaj z Wami na pogaduchy na dłużej:). Mam nadzieję, że będę wstanie pomagać Wam i, że Wy mnie czegoś jeszcze nauczycie:).

Poza tym marzy mi się hodowla kotów, albo norweskich leśnych, albo maine coon. Jak tylko będę miała do tego warunki kupię sobie kota którejś z tych ras. Poza tym za tydzień wystawa kotów będzie miała miejsce w pobliskiej miejscowości i już nie mogę się jej doczekać:P. Nigdy wcześniej się nie załapałam, bo zawsze coś mi wypadało, teraz pojadę choćby nie wiem co się miało dziać :twisted: !

Zapytam tak z czystej ciekawosci - gdzie bedzie ta wystawa kotow?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto lut 04, 2014 23:36 Re: poznajmy sie...:)

Cindy pisze:Zapytam tak z czystej ciekawosci - gdzie bedzie ta wystawa kotow?

74199 Untergruppenbach, czyli 15 km, ode mnie :).

Arliii

Od: Czw sty 30, 2014 19:10

Post » Śro lut 05, 2014 23:28 Re: poznajmy sie...:)

Arliii pisze:
Cindy pisze:Zapytam tak z czystej ciekawosci - gdzie bedzie ta wystawa kotow?

74199 Untergruppenbach, czyli 15 km, ode mnie :).

Sch...e 8O A ode mnie 461 km :roll: nie zaszczyce swoja obecnoscia :wink:Szkoda, ze tak daleko :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt lut 07, 2014 12:47 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie!

Mam na imię Kasia i wraz z mężem i córką mieszkam w Gdańsku. Z zawodu jestem plastykiem a z zamiłowania przyrodnikiem. W moim rodzinnym domu zawsze były zwierzęta i trochę brakuje mi towarzystwa jakiegoś stworzonka. Córka właśnie kończy 3 lata i dojrzewamy do wprowadzenia trochę sierści do naszego domu. ;) Myślimy o dwóch kotach. Jesteśmy w trakcie testów alergicznych. Odwiedziliśmy kocie wystawy i znajomych kociarzy i jak na razie uczulenia nie widać. Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła pochwalić się powiększoną ferajną. ;)

Pozdrawiam serdecznie
Kasia

KamiKasia

Od: Pt lut 07, 2014 12:15

Post » Pon lut 24, 2014 21:33 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie,

Niestety okazało się, że w testach stwierdzono u mnie alergię na koty. :( Jest to dla mnie zaskoczeniem bo zdarzało mnie się nawet mieszkać parę dni w domach z kotami i nigdy nie miałam objawów. Musieliśmy odwołać nasze plany a za niecałe dwa miesiące miały być już u nas dwa kociaki... Gromadzę informacje, ktoś podsunął pomysł o rasach mniej alergizujących. Zobaczymy co dalej. Nie chciałabym ryzykować w przyszłości tragedii dla zwierzaków i dla nas.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia dla Was i Waszych podopiecznych!

KamiKasia

Od: Pt lut 07, 2014 12:15

Post » Wto lut 25, 2014 8:10 Re: poznajmy sie...:)

Witaj :) Bardzo rozsądne podejście. Wiesz, czasem ma się alergię nie tyle na koty w ogóle, co na konkretnego kota. Mogłabyś sprawdzić te dwa niedoszłe twoje kotki - wziąć jakieś posłanko, na którym sypiają, okłaczone takie, i (zaopatrzywszy się na wszelki wypadek w leki antyalergiczne) ponosić je przy sobie. No a jeśli faktycznie się nie da, to dobrze, że jeszcze się nie zdążyły osiedlić u ciebie...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro kwi 02, 2014 19:04 Re: poznajmy sie...:)

Wypada się przywitać, choć pierwszy post już za mną :)

2 koty obecnie, 3 inne koty w serduchu i w pamięci
mieszkam we Wrocławiu, wiek po 30 (kiedyś wydawało mi się kosmosem;) ) pracuję i próbuje korzystać z kazdej wolnej chwili aby pobyc z moimi futrzakami, poczytać i pogrzebać na działce...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)

Szare_oczy

Od: Pon mar 31, 2014 19:10

Post » Czw kwi 03, 2014 4:38 Re: poznajmy sie...:)

Szare_oczy pisze:Wypada się przywitać, choć pierwszy post już za mną :)

2 koty obecnie, 3 inne koty w serduchu i w pamięci
mieszkam we Wrocławiu, wiek po 30 (kiedyś wydawało mi się kosmosem;) ) pracuję i próbuje korzystać z kazdej wolnej chwili aby pobyc z moimi futrzakami, poczytać i pogrzebać na działce...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)

Witamy! :balony: :piwa:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro kwi 09, 2014 20:07 Re: poznajmy sie...:)

Cześć. Mam na imię Martyna, mam 20 lat i studiuję w Łodzi. Wynajmuje mieszkanie, a warunki pozwoliły mi na adopcję kota. Od zawsze kochałam te zwierzęta, w moim rodzinnym domu zawsze dążyłam do tego, żeby mieć sierściuszka ale niestety moje koty były tak przyjazne, że przy pierwszej lepszej okazji ktoś je po prostu zabierał. Teraz jestem dumnym Człowiekiem adoptowanej Pyśki.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Czw maja 29, 2014 21:35 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie!
Nazywam się Paulina, mam 25 lat i od niedawna Łódź jest moim miejscem stałego pobytu . Kociarą jestem od ...odkąd pamiętam, gdyż o pojawieniu się kociaka zadecydowali rodzice a ja miałam wtedy zbyt mało lat by podejmować takie decyzje. Do niedawna w moim życiu towarzyszyły mi dwa kotki, teraz już pozostał jeden, ale to temat nie na ten wątek. Ostatnie moje doświadczenia skłoniły mnie do zarejestrowania u Was na forum, chociaż cichaczem podglądałam Was od jakiegoś czasu. Witam wszystkich Miłośników Kotów!

Pauletka

Od: Czw maja 29, 2014 21:17

Post » Pt maja 30, 2014 4:32 Re: poznajmy sie...:)

Witamy! I Zapraszamy do aktywności na forum :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lip 06, 2014 18:45 Re: poznajmy sie...:)

To i ja się przywitam :) Witajcie, nazywam się Agata, mam 23 lata i kotkę rosyjską niebieską, Ninę. Całe życie byłam psiarą, ale niedawno zamieszkałam z właścicielkami kotów, no i wpadłam całkowicie :ryk: Obecnie z Niną mieszkamy w Krakowie. Marzy mi się niebieski brytyjczyk, ale to za parę lat dopiero :kotek: Z zawodu jestem fotografem zwierzęcym.
www.agataszymczak.pl - Fotografia zwierząt

Palemka

Od: Sob lip 05, 2014 21:53

Post » Nie lip 06, 2014 19:33 Re: poznajmy sie...:)

Palemka pisze:To i ja się przywitam :) Witajcie, nazywam się Agata, mam 23 lata i kotkę rosyjską niebieską, Ninę. Całe życie byłam psiarą, ale niedawno zamieszkałam z właścicielkami kotów, no i wpadłam całkowicie :ryk: Obecnie z Niną mieszkamy w Krakowie. Marzy mi się niebieski brytyjczyk, ale to za parę lat dopiero :kotek: Z zawodu jestem fotografem zwierzęcym.

Witam krajankę :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sie 26, 2014 21:15 Re: poznajmy sie...:)

Witam
Od kilku miesięcy mam u siebie w domu pod opieką kicię, jest ona ze mną na jakiś czas ponieważ ma swojego dużego człowieka, ale z różnych względów jest na jakiś czas u mnie.
Forum miau znalazłem poszukując niuansów kociego życia. Za jakiś czas kicia którą się opiekuje wróci do swojego domku.
Zobaczyłem że opieka nad futrzakiem nie jest taka straszna, a obecność czworonoga daje dużo przyjemności.
Obecnie przeglądam wątek Paluszków ponieważ jak będę musiał oddać kicie to najprawdopodobniej zdecyduję się na czworonoga ze schroniska.
Mruczenie jest bezcenne, za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard :)

Trevor

Od: Wto sie 26, 2014 20:38

Post » Wto sie 26, 2014 21:30 Re: poznajmy sie...:)

Trevor pisze:Witam
Od kilku miesięcy mam u siebie w domu pod opieką kicię, jest ona ze mną na jakiś czas ponieważ ma swojego dużego człowieka, ale z różnych względów jest na jakiś czas u mnie.
Forum miau znalazłem poszukując niuansów kociego życia. Za jakiś czas kicia którą się opiekuje wróci do swojego domku.
Zobaczyłem że opieka nad futrzakiem nie jest taka straszna, a obecność czworonoga daje dużo przyjemności.
Obecnie przeglądam wątek Paluszków ponieważ jak będę musiał oddać kicie to najprawdopodobniej zdecyduję się na czworonoga ze schroniska.
Mruczenie jest bezcenne, za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard :)

Witamy na forum :201494 To bardzo szlachetnie, ze przymierzasz sie do przygarniecia jakiegos futrzastego przyjaciela i to z takiego wlasnie miejsca, gdzie bezmiar cierpienia jest tak widoczny. Trzymam :ok: :ok: aby to najbiedniejsze z biednych znalazlo u Ciebie wlasny dozywotni kacik - odplaci Ci napewno kocia milosci, wiernoscia i zamruczy najpiekniej jak potrafi :cat3: Bardzo milo z Twojej strony, ze zaopiekowales sie kicia pod nieobecnosc jej duzego - moze kiedys ktos odwzajamni Ci sie tym samym - tak to jest miedzy nami kociarzami :201463
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

[poprzednia][następna]