WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2014 21:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

http://www.ezoo.pl/pl/p/LYSINE-KOT-ZEL-50-ML/1963

Jest też w Animalii.
Ja zamawiam u mojego weterynarza, jest po 24 godzinach.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 29, 2014 21:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

A wiesz coś o Groprinosinie? Jest o tym w tym wątku viewtopic.php?f=1&t=49261&start=0
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw maja 29, 2014 21:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Ludzki lek przeciw wirusom.
Stosowany głównie w zakażeniach paragrypowych.
Hepatotoksyczny.
Ja bym podawała tylko w konsultacji z weterynarzem.

Będę pewnie z Fio w środę to pogadam.
Ale uważam ,że podawanie w przewlekłym zakażeniu nie ma sensu.

kotkins

Post » Czw maja 29, 2014 21:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Zamówiłam. Na razie jedno opakowanie. Zobaczymy, czy zechce wylizywać (bo to do lizania?)
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw maja 29, 2014 21:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

dalia pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zakochałam się, jutro ostateczna decyzja, czy Cleo bedzie koleżanką Maurycego!
Maurycy to nie kot. To PERS.

Monika86

Od: Pt lut 07, 2014 21:08

Post » Czw maja 29, 2014 22:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Poczekaj, weź na razie na tymczas.
Takie szybkie miłości nie są zazwyczaj zbyt długotrawałe. :mrgreen:
Kotek uroczy, ale jak zapewne czytałaś- z problemami.
Z których z pomocą naszych wetów wybrnie zapewne.

Jak widać z tego pojawiła się opcja DT dla Celiny.
Z opcją DS.
Już zresztą zakochany w niej:)

Jak zawsze w Poznaniu służę wsparciem.

I bądź rozważna niczym Entowie a nie pochopna jak Hobbity:)

kotkins

Post » Pt maja 30, 2014 7:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

A ja jestem ciekawa, co się dzieje z persiczkiem Jek...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob maja 31, 2014 0:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

U mnie nie przeprowadzka, ale wprowadzka. We wtorek wprowadza się do mojego mieszkania i dołącza do stada, sporawy, czteroletni maine coon. Maine coon był do tej pory jedynakiem, ma na imię Demon i stosownie do swojego imienia oskórował już w przeszłości psa sąsiadów i kota innych sąsiadów. Będzie to trudne dokocenie, bo z założenia kot nie przychodzi na DT tylko wprowadza się na dobre. Dlatego wszystko MUSI zagrać. Mam tu plany jak wielkokota powoli wprowadzać, tylko mam nadzieję że wielkokot jak i moja pozostała czwórka będą współpracować.

Dokacałam się już kilka razy, ale mimo to będę wdzięczna za wszystkie porady. A tak ogólnie ile m2 mieszkania powinno przypadać na jednego kota, żeby nie było przekocenia?
Ostatnio edytowano Sob maja 31, 2014 6:36 przez cairo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob maja 31, 2014 0:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Uuu, moze być groźnie...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob maja 31, 2014 8:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

:ok: :ok: żeby się udało bez strat w ludziach futrze :ok: :ok: :ok: :ok:
I gratulujemy Celynie ochoczego DT/DS :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 31, 2014 20:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Moja przeprowadzka + 1 mąż 2 córki (15 i 17) 3 koty - w tym jedna podwórkowe KP nie lubi moich 2 nie wychodzących, 2 Szczyrku i 1 szynszyla . To inwentarz. Planowalam najpierw ludzi przeprowadzić a później zwierzęta, ale to był plan. Córka stwierdziła (17), ze przeprowadzamy się wszyscy razem i tak się skończyło planowanie. KP nie załatwiał się 3 dni, ale byłam na to przygotowana, gdyż jak zagarnęła ja z podwórka na operację ( rak płasko nabłonkowe ucha) to nie robiła 4 dni. Ona najszybciej się odnalazła w nowym domu. Najgorzej przeszła moja pół perska - kupilismy obrozka i ograniczyła przestrzeń do 2 pokoi. Teraz jest super i uwielbiają schody:-)

asiamaj22

Od: Nie sie 19, 2012 19:19

Post » Sob maja 31, 2014 21:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

A widziałyście? Na wątku persów z poznańskiego schroniska? O tej Haneczce pisałam już wcześniej.

Avian pisze:Haneczka wciąż walczy z choróbskiem, ale oczywiście domki mogą sie juz zgłaszać!

Przy okazji, z zaprzyjaźnionego wątku - na Śląsku w schronisku jest kocurek perski, ok.4-letni, baaaardzo potrzebny dom, choćby tymczasowy ...
Obrazek

Jego wątek
viewtopic.php?f=1&t=162505&p=10602373

Cairo - to co zwykle - naćpać feromonami.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Sob maja 31, 2014 21:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 01, 2014 9:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Bardzo Ci Dalio dziękuję - jak trochę się ogarnę, to wyjaśnie o co w papierkach chodzi.

Nie wiem kogo Koteczekanusi pyta, ale w imieniu swoim i Kotkinsa odpowiem NIE widziałyśmy i NIE zamierzamy oglądać. Sorry. Ale co nam to oglądanie da? Że będzie bardziej smutno?

U mnie zajęte ( i to jak........ale o tym bedzie jak ochłonę ) U Koteczekanusi zajete, u Fairey zajęte, u Zosik zajęte - Kotkins jest jedną nogą w trakcie przeprowadzki. W tle mamy jeszcze Bandiego. Nie mamy natomiast kasy. I widoków na nią. Nie ma kogo prosić o tymczas.....A nawet jeśli poprosimy, to będziemy za kota odpowiedzialne.
Zobaczcie - tak się jakoś utarło - nam się podsyła ogłoszenie, zdjęcie ( nam czyt. Neigh i Kotkinsowi ).My bierzemy albo do siebie, albo błagamy zaufane osoby o pomoc. Potem my prosimy innych o kasę. My załatwiamy. Na nas spada ogrom odpowiedzialności. Jesli dajemy radę, to nie jest to problem. Jesteśmy dorosłe wiemy co robimy.......
Ale teraz oglądanie kolejnej bidny to samobójstwo. CIĄGLE gdzieś są jakieś koty. Aktualnie dwa we Wrocławiu w schronie np. przy czym jeden rzucił Kotkinsa na kolana. Ale oprócz woli pomocy i posiadania JA mam zdrowy rozsądek ( za Kotkinsowy nie odpowiadam ) i mówie jej twardo "nieszczepiony Leoś, kilka kotów do wydania, brak kasy"

Dopóki te koty, do których się jakoś poczuwamy ( w tym PYZA ) nie znajdą domów, dopóki się tego nie ogarnie finansowo......( a wydatki oceniam na ok 1 tys złotych ) to przynajmniej ja nie oglądam, nie słucham, nie przygladam, nie opłakuję kolejnych kotów. I nie biorę odpowiedzialności

Mam nadzieję, że to co napisałam jest jasne. Wyznaję zasadę - jeśli pomogam, to wyłącznie dobrze. Nie sztuka jest wziąć sobie na głowę 10 kotów a potem wołać RAAAAAAAATUNKU pomóżcie.
Ja też wielokrotnie proszę o pomoc. Ale liczę się z tym, ze jej nie otrzymam. Bo nikt pomagać nie musi, prawda? Ale nawet jeśli nie otrzymam, to jakoś sobie poradzimy......I żeby jakoś sobie poradzić NIC aktualnie nie oglądam, bo przekroczyłyśmy aktualni limit o jednego kota. A to całkiem sporo:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie cze 01, 2014 9:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX-osiemnastki i przeprowa

Co do papierków:

- opis usg Celii zrobiony u dr Marcińskiego ( + paragon 110 zł )
- opis wizyty i kosztów u dr Borkowskiej ( szczepienie itp ) 140 zł

w puli zostało u mnie 190 zł

90 z benzyna
140 zł wizyta u weta + szczepienie

czyli 40 zl na minusie

U Celii potrzeba
- zrobić zabieg przepukliny - koszt nieznany
- prześwietlić tył kota - koszt nieznany
- doszczepić - ok. 80 zł ( z białaczką )
- dopłacić szpital 80 zł - ( na oko 450 - 500 zł potrzeba )

u Koteczekanusi na beżową zostało 50 zł
( nie wiem ile było już wydane......ale na pewno jest szczepienie i sterylka do zrobienia )
Fairey - wzięła koszty związane z Herezją całkowicie na siebie

Bardzo proszę Zosik napisz, jak po odliczeniu kasy na poszukiwanie jajek Bandisia stoimy

Moim zdaniem nie stoimy tylko leżymy.....także oglądanie kolejnych bid równa się samobójstwo

Zwłaszcza, ze jest JESZCZE jeden kot, o którym na razie nie było......ale spokojnie będzie - jak sie trochę sytuacja unormuje
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]