Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 24, 2014 16:54 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Co za królewna, no no! :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto maja 27, 2014 11:24 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

berni pisze:..może ona daje do zrozumienia że chce mnie wymienić na inny model opiekunki :wink:

albo to groźba : jak jeszcze raz sprowadzisz do domu jakiego obcego ... :ryk:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro maja 28, 2014 7:57 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

załamka, totalna załamka

Wczoraj miałam telefon od osoby która 8 lat temu adoptowała odemnie pewnego kocurka - u mnie miał imię Lutek. Trafił do mnie razem z mamą i trójką rodzeństwa. Potem do swojego domku. Po 6 latach dołączyła do niego persiczka (bez papierów). I tak sobie mieszkali razem....i niestety tu kończy się sielanka..
Duzi wyjeżdzają na stałe za granicę i nie mają zgody właściciela mieszkania które wynajmują na trzymanie kotów.
Koty mają miesiąc na znalezienie nowego domu - razem.
Inna opcja to to że persiczkę zabierze mama dziewczyny, niestety tylko ją.

Obrazek
Oto te kotki :(

Kocurek zwany Pazurkiem jest wykastrowany, persiczka wysterylizowana. Są kotami niewychodzacymi....
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro maja 28, 2014 8:15 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

po 8 latach...
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro maja 28, 2014 9:46 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

o bojku :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro maja 28, 2014 9:49 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Berni, moja koleżanka będzie szukała kota, tylko .... ona mieszka na 8 piętrze i średnio się zapatruje za siatkę na balkonie. Przekonuję ją, że to niezbędne, bo czasami wystarczy moment, że kot czmychnie na balkon.
Obrazek

carmella

Post » Śro maja 28, 2014 20:21 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

jak najbardziej...nie wiem jaki jest plan kiedy w ciągu miesiąca koty nie znajdą domu..o persiczkę się nie martwię, bo pewnie raz dwa znajdzie dom albo trafi do rodziny, ale czarny zwykły kocurek i to 8 letni :(:( jestem załamana, nie mogę go zabrać...jeszcze ciągle mam Czesię i Zazulkę- od prawie 3 lat kiedy również wróciły z adopcji...obie po 2 latach od wyadoptowania...
wiem że w umowie zawsze mam zapis o powrocie kotów do mnie, ale po 8 latach jest to czasami niewykonalne...nie wiem co to będzie, co robić, nie mogę zabrać kolejnego kota.

berni

Post » Czw maja 29, 2014 6:55 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:(

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw maja 29, 2014 16:44 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:cry:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt maja 30, 2014 6:00 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

"Oba koty reagują na imiona!

Koty są wykastrowane i wysterylizowane, zaszczepione i odrobaczone.

Są to zwierzęta domowe, niewychodzące, korzystające z kuwety.

Koty nie drapią wypoczynków skórzanych, za to wypoczynki z tkaniny mogą zostać przez koty uznane za drapak.

Zostały nauczone nie wchodzić na blat w kuchni i stół w jadalni.

Idealny dom dla moich dwóch pociech:
Dom zamknięty, żeby koty nie uciekły. Nigdy nie wychodziły i nie będą się umiały zachować na dworze.
Dom bez dzieci, nie mówię że jest to warunek konieczny ale Pazur może dziecko podrapać jak będzie się za bardzo naprzykrzać.
Dom bez psów, kilka razy kolega przyszedł do nas z Westem i w końcu dwa koty napadły na psa ( Psa trzeba było ratować)
Nie wiem jak reagują na inne koty, domyślam się że będą na siebie syczeć przez kilka dni aż się do siebie przyzwyczają.

Kotki są dwa i chcę żeby były razem. Tworzą mini stado
Pazur, czarny dachowiec ma 8 lat. Jest typowym kotem z charakterem. Jeśli ma ochotę się połasić i poprzytulać to przyjdzie jak nie ma ochoty to daje o tym znać syczeniem, jak to nie pomaga może ugryść lub podrapać. Lubi się bawić, mimo swojego wieku zachowuje sie jak mały kociak. Lubi się ułożyć na kolanach i tak spać przez kilka godzin mrucząc. Ma wrażliwy ogon i tył. Prawdopodobnie miał jakiś uraz przy kręgosłupie i po "tyłeczku" nie można go głaskać. Jest to wyjątkowy kot bo aportuje gumki
do włosów.

Niki to perska kotka bez rodowodu. Ma 6 lat. Ona jest najłagodniejszym kotem pod słońcem. Nigdy nikogo nie ugryzła ani nie podrapała, nawet w zabawie. Co pół roku obcinamy jej sierść gdy jest jej tak lepiej. Jak ma z długą sierść to nią wymiotuje. Uwielbia się czesać, głaskać i pieścić. Nie lubi siedzieć na kolanach ani na rękach, za to ułoży się koło człowieka i przytuli do jego uda. "

To informacje o kotach od ich opiekunki

berni

Post » Pt maja 30, 2014 13:48 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon cze 02, 2014 6:09 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

nie wiem co to będzie..powroty z adopcji to jakaś moja klątwa chyba...co się stanie z biednym Pazurkiem...
mnie nie stać na kolejnego kota :( po chorobie Zefirka, ciągłych kłopotach Zazulki jestem spłukana z kasy całkowicie.

A Zazulka przyprawia mnie o kolejne zmartwienia. Kilka dni było dobrze, sikała gdzie trzeba. Wczoraj nasikane na kanapę- stwierdziłam że dlatego że czuje tam ciągle zapachy - muszę znaleźć jakąś dobrą firmę co wypierze kanapę...ale dzisiaj znów jej popisowy numer- nasikała na kołdrę w nocy. Ona sika tak że mam nasikane zaraz koło nogi. Nie wiem co chce tym pokazać, wczoraj spędziłam z nią cały dzień.
Ostatnie badanie moczu wykazało że ph ma już ok i kryształków nie ma...
poszukam pomocy u behawiorysty..a to wszystko koszty koszty koszty :( mam dziś dość bo jeszcze i moje zdrowie nawala...

berni

Post » Pon cze 16, 2014 11:37 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Mój pies Scooby o którym czasami przewijają się tu informacje trochę niedomaga na serce...Pani wet nie podobał się osłuchowo, mówiła coś o zastawkach etc. Nic na razie bardzo poważnego, no ale...:(
Poza tym w krwi przekroczony poziom cukru - być może stres a być może stan przedcukrzycowy -jak powiedziała pani wet.

W dodatku Dżerry i Zefirek toczą regularną wojnę - dom moich rodziców przesiakany strasznie :(

A mnie Zefirek ugryzł w rękę kiedy chciałam go złapać i umyć mu pyszczek bo się wytarzał w jakiejś roślince - i dzisiaj mam mega spuchnietą łapę i booooliii...auuć

Wczoraj po tygodniu spędzonym u moich rodziców przywiozłam Zazulcię znów do Katowic. Rozejrzała się, skontrolowała swoje legowisko na szafie i z powrotem czuła się jak u siebie. Kompletnie bezstresowy kot...a sikacz :(

berni

Post » Pon cze 16, 2014 11:56 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Berni, Niziołek jakoś teraz ma być na Piastowskiej. Warto u niego zrobić badanie.

http://www.medwet.pl/index.php?option=c ... &Itemid=90
Obrazek

carmella

Post » Wto cze 17, 2014 6:41 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

ooo....kurde nie mam teraz kasy :( zresztą w sumie mojej wetce bardzo ufam, tragedii jeszcze nie ma z tym sercem więc chyba sobie na razie konsultacje odpuszczę. wielkie dzięki za wiadomość :)

A ja ostatecznie wylądowałam u ludzkiego weta z tą ręką pogryzioną przez Zefirka. Wyglądała już bardzo nieciekawie, na szczęście już jedna dawka antybiotyku wyraźnie pomogła :) Martwi mnie zachowanie Zefira, zawsze był nieśmiałym wypłoszem, ale z wiekiem zaczyna ze strachu być agresywny...

A ja muszę pochwalać Zazulcie - odkąd wróciłyśmy z Bystrej ani razu nie nasikała poza kuwetkę :)

berni

[poprzednia][następna]