Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MamaMeli pisze:Ja uciekłam w ten sposób z grupy "koty" na fb. Tam z kolei jest potworna nagonka na sterylkę (rozumiem i popieram), w tym aborcyjną (staram się zrozumieć ale nie potrafiłabym zrobić czegoś takiego) oraz usypianie ślepych miotów (nie rozumiem, nie popieram, nie zabijam). I o ile potrafię zrozumieć "edukację" osóbki która się chwali że jej kicia "kundelka" to jest taaaaka śliczna i będzie miała słodkie malutkie kociaczki albo ochrzan kogoś kto swojego kundelka uważa za persa i tworzy zalążki pseudohodowli, to nie potrafię pojąć, dlaczego jakiekolwiek zdjęcie małego kotka, lub co gorsza karmiącej mamy spotykało się z takim pluciem jadem że to aż przykre. Hodowca nie mógł wystawić zdjęć kocich maluchów bez pytania A ONE MAJĄ RODOWÓD? A DLACZEGO NIEWYSTERYLIZOWANA? A PO CO HODOWLA? PRZECIEŻ SĄ ŚLEPE KOTKI Z FELVEM I TRZEBA JE RATOWAĆ!...
i tak dalej. Albo nagonka na osobę która przygarnęła bidę z podwórka w zaawansowanej ciąży, która trzy dni później urodziła kociaki. Dlaczego nie zrobiła sterylki aborcyjnej. Osobę dodam rozsądną która całą swoją kociarnie kilkuczęściową ma wysterylizowaną.
Pytanie o cokolwiek na głównym forum miau w sumie też się sprowadza do "nie wymyślaj idź do weta" (po moim pytaniu "hej, IDĘ JUTRO DO WETA ale czy w tej i tej sprawie do czasu wizyty mogę coś zrobić żeby pomóc kotu") albo zdawkowej mało sympatycznej odpowiedzi. Tutaj, na naszych wątkach, znamy się i staramy się sobie pomagać i się wspierać. I tego się trzymajmy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 93 gości