» Sob maja 24, 2014 6:50
Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- Blusia blues...:)
Dla wszystkich zainteresowanych Celia ma:
Usg - w najbliższą środę
wizytę u mojej pani wet w czwartek
Ma przepuklinę gigant ( zakadam, ze to przepuklina ) i coś nie tak z łapą. Sygnalizowałam, że na moje oko kuleje. Nie wiem czy to można nazwać kuleniem, ale chodzi jakoś tak hmm dziwnie, i wszystkie łapy obmacałam, prawa tylna powoduje wrzaski bólu, wiec nie ruszam.......
Poza tym kot jest wyczesny, mordka WRESZCIE domyta. Pozostaje dbanie, żeby ten stan się utrzymał. Na mordce ma rowy mariańskie wyżłobione latami wycieku.
Nie wiem co jest nie tak.......ale coś z tym kotem JEST nie tak. Sposób poruszania .......kurcze nie wiem.
Jest wielkości kotkinsowej Amelki - czyli mała, chudziutka - taka bidna jest.
Można z nią współpracować, o ile się to robi umiejętnie - już zrozumiała, ze walki ze mną są kompletnie bez sensu, bo się nie biję, ale swoje i tak zrobię........Do 3/4 kota radzę już sobie spokojnie sama. U mojego Dziecka Młodszego ( pomagała wyczesać tył kota ) - wywołała najpierw atak śmiechu - no bo to śmieszne, jak taka mała, bidna, pokręcona pokraka usiłuje użreć. Wiecie moje dziecko oswajało dzikie koty,mieliśmy mastiffa, kanaryjczyka i rottka...... także taki wściekły pers miniaturowy może rozbawić.............Tym bardziej, że tak jak pisałam robi pokazówki.
A potem takie ojejjjjjj.........i zapytanie gdzie kota do takiego stanu doprowadzono. ( poodparzane łapy, wychudzenie, uszkodzone oko, kołtuny, wychudzenie, rowy mariańskie na pyszczku i wyciek gigant).
Zapomniałam dodać, że łapki odmoczyłyśmy, żwir spomiędzy poduszek wydobyty, ale poduszki tylnych łapek wyglądają na poparzone, poodparzane....
Nie znam się, ale możliwe, że pierwsze wrażenie, ze to nie nerki, tylko jakiś uraz tyłu kota ( w sensie, stare złamanie, uszkodzenie miednicy, upadek z okna, przytrzaśnięcie drzwiami......itp )
Wiecie co? Jeśli to był kochający domek, to ja bym wolała, żeby mnie nie kochano. Sorry, ale taka jest moja opinia.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"