koty po P.Basi-maja swój dom

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 22, 2014 8:53 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

Kochana,to Bliondi mnie podrapała,nie Krokodyl.Krokodyl robi poza kuweta i gnebi Marynię ostatnio :(
Co do stawiania jedzenia w miejscu sikania to u mnie sie nie s[prawdziło:ani woda,ani jedzenie"-zawsze mam naszczane w miski :(

Wojtus dzisiaj poszedł do szkoły :) siedze zestresowana na razie,alemasuper Pania wychowawczynie,wiec powinnam byc wyluzowana.
To co moje koteczki wyprawiaja jak wyjeźdzamz domu to tylko w "łeb"sobie palnac mozna.Teraz spoko,a jaktylko na kilka godzin się zabieramy z domu wszedzie nasikane,nahafcone -pozwalane...wczoraj to juz myslałam, że wykorkuję nerwowo.Teraz radocha,pańcia na "słuzbie"w domu,więc pełen luz jest.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 22, 2014 9:37 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

Poproszono mnie o napisanie tekstu ogłoszeń dla trzech kotków.Poproszę o szczegóły , w punktach, może być na pw.Ogłoszenia razem, czy osobno?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 22, 2014 9:40 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

ewar pisze:Poproszono mnie o napisanie tekstu ogłoszeń dla trzech kotków.Poproszę o szczegóły , w punktach, może być na pw.Ogłoszenia razem, czy osobno?

Ewuś ogłoszenia będę dawać każdemu osobno.
Dziękuję :1luvu: . Ja w tym tyg z doskoku na necie więc poprosiłam meg11 o skontaktowanie się z Tobą

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 22, 2014 9:59 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

To zarezerwuj sobie czas na ogłoszenia moich dziewczynek.Musi być wspólne dla trzech.

ewar

Post » Czw maja 22, 2014 10:15 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

Od Poniedziałku jest znów dostępna w razie czego :)

CatAngel

Post » Czw maja 22, 2014 10:18 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

CatAngel pisze:Od Poniedziałku jest znów dostępna w razie czego :)

dziękuje Gosia
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 22, 2014 10:21 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

ewar pisze:Poproszono mnie o napisanie tekstu ogłoszeń dla trzech kotków.Poproszę o szczegóły , w punktach, może być na pw.Ogłoszenia razem, czy osobno?

nie wiem jak lepiej :roll: Te się razem bawią i kochają.Może razem je ogłaszać?Serafinka może byc oddzielnie,bo ona to juz wpodeszłym wieku,ale chłopaki to moga isc razem do domku w dwupaku,bo razem się ganiaja w domu.

Napisze wieczorkiem na pw,teraz nie mam czasu wcale...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 22, 2014 10:22 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

Może te co razem trzeba do domów to dawać w dwupaku do ogłoszenia, te co osobno to osobno :)
Ok ja uciekam w razie co piszcie na pw-z tel sobie odczytam

CatAngel

Post » Czw maja 22, 2014 17:42 Re: zasmarkanie,ale szczęsliwie-Blondi sama wchodzi na kolan

Yocia z banerkowa podała kod jeszcze raz, u mnie zadziałał
Yocia pisze:Mogę jedynie wrzucić jeszcze raz stary bannerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=161368][img]http://images.tinypic.pl/i/00532/83r5z60vu73t.gif[/img][/url]

Niestety przez najbliższy miesiąc z powodu braku czasu raczej nie będę mogła uczestniczyć w życiu bannerkowa. Bardzo przepraszam.

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Sob maja 24, 2014 9:03 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

Witamy się dopiero dizsiaj i z góry przepraszam za cisze wczoraj,ale po całym dniu ciezkiej pracy i wyjazdów z dziećmi na rehabilitacje padłam"połamana' na łózko.Dzisiaj musiałam posiłkowac sie Ketonalem ,bo noga ruszyc nie mogłam kurde.

do ewar : to sa opisy trzech kotów jakie po dłuzszym zastanowieniu trzeba ogłaszać teraz.Jako,że są to koty najmłodsze i dwa z nich w najlepszej formie.
j
Najlepiej w dwupaku:Denis i Żuczek)ale niekoniecznie).
oraz Marynia :!: Marynia jest koteczka bojaca się innych kotów, szczególnie kotów dominantów.Wszystko było dobrze jak Kropka siedziała na szafkach - teraz widze jak Kropka gania Marynie co jakis czas,więc mysle,żeby Marynie oddac do spokojnego domku z jednym-dwoma kotami.

Denis-ur.luty 2011roku-kot piękny czarny,wielki.Bardzo zadbany.Kot "gadający",lubi towarzystwo człowieka,wchodzi na kolanka,bardzo miły i towarzyski.Lubi towarzystwo innych kotów,bawi się z nimi.Kot mieszkał w domu zakoconym-nie wiem jak reaguje na psy.Może mieszkać z dziećmi.Najchetniej oddam go z jego kolegą Żuczkiem zktórym razem sie bawią..Denis jest nosicielem FeLV+,ale jest zdrowy i w bdb formie,dlatego wazne jest oddanie go do domu z innym kotem białaczkowym lub z Żuczkiem.Kot kuwetkujacy.Jest w dt,kotek po zmarłej osobie

Żuczek-ur.ok..07.2013r.Sliczny burasio z białym krawatkiem.Pieszczoszek uwielbiajacy zabawe z piórkiem na patyku.Korzysta bezbłednie z drapaka,z kuwetki tez korzysta.Lubi towarzystwo człowieka,wtula się w szyję,przytula wzięty na ręce.
Kotek ma zmienione jedno oczko po kk,ale na nie widzi.Jest moim ulubieńcem.Kotek był chorowitkiem,"ciaga"noskiem,ale wyniki krwi sa dobre,kotek jest w dobrej kondycji fizycznej,nabiera masy,ma FeLV+..Żuczek powinien trafic do wesołego domu,gdzie nie będzie sam.Szuka kontaktu z człowiekiem i innymi kotami.Z racji tego,ze jest młody zostanie dopiero wykastrowany przed wydaniem.Kocha dzieci,ale bawi się ochoczo i z innymi"człowiekami" :wink: Denis jest jego kompanem do zabaw ,wiec chętnie oddam go razem.Jest w dt,gdyz jest kotkiem po zmarłej osobie

Marynia....(ur.ok.maj 2011roku,) malutka,drobniutka prześliczna pingwinka.Jest koteczka nieśmiała,ale łaknaca kontaktu z człowiekiem.Jest taka kruszynka potrzebująca spokoju.Mieszkała w bardzo zakoconym domu-boi się kotów,jest ich "ofiarą".Obserwuję ,że w stadzie 6 kotów jest na najniższej pozycji.Dlatego szukam jej domku zew.jednym spokojnym kotkiem gdzie będzie miała towarzystwo,albo jako jedynaczka.Wydaje sie ,ze boi się hałasów,więc bardzo hałasliwy dom odpada.Najchętniej oddam ja do spokojnego dOmku,gdzie rozkwitnie w objęciach spokojnej rodziny,bo mała wskakuje na kolanka i szybko ucieka przeganiana przez inne koty.Marynia jest delikatna-jest nosicielka FeLV+,dlatego wskazane jest ,zeby była jednym kotkiem w domku,lub miała spokojnego towarzysza z FeLV+.Korzysta bezbłędnie z kuwetki
Ostatnio edytowano Sob maja 24, 2014 11:20 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 24, 2014 9:46 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

wszystkie opisy i zdjecia kotków juz sa uzupełnione na 1 stronie wątku.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 24, 2014 12:31 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

Pilnie przyjmę podkłady,nie pieluchy....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 24, 2014 15:04 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

zajrzałam na fotki i widzę, że kotki trochę przytyły np Serafinka. :ok: A może tak tylko wyszły na zdjęciu? Maryni bardziej się błyszczy futerko, Żuczek jakby trochę większy :) tylko Blondi ma cały czas bardzo smutny, depresyjny wyraz twarzy, ale może już taka jej uroda. Bożenko, usuń z pierwszego postu wpis, że do adopcji tylko Denis. W ogóle może o adopcji wklej wszystko w pierwszym poście, będzie bardziej widoczne

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Sob maja 24, 2014 15:30 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

Koty na pewno wyglądaja o niebo lepiej.Najchudsza jest Serafinka i Marynia,ale siersc maja całkiem niezłą..

Denis był w dobrym stanie i jest w ładniejszym stanie(siersć), a Zuczek to się taki "męski" robi..przytył,podrósł i klejnoty mu zaczynaja wychodzić.Ale zaczyna ważyć już.On w wynikach miał lekka anemię,ale terazmyslę,ze juz go wzmocniłam.Dostawały spiruline,witaminki,conva w proszku pół paczki dziennie na początku.Teraz dostaja 2x w tygodniu w mokrym.

Blondi ma taki smutny wyraz pysia,a niekiedy taki z "dożywocia",cóz jest głucha,więc trudno tutaj o jakies"zdziwienie",skoro odkurzam przy niej,a ona nie wie,że odkurzam
Kropka wygląda na niewiniątko,ale jest nieobliczalna.
Dobrze,żeby znalazły domy,przynajmniej kilka
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie maja 25, 2014 8:11 Re: Szukamy domku Żuczkowi,Denisowi i Maryni

Napisałam wspólne dla kotków, dla Maryni oddzielne i wysłałam do CatAngel.

ewar

[poprzednia][następna]