KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 21, 2014 20:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Filomen pisze:żałuję, że nie nakręciłam filmu z tej radości jak przywiozłam pierwszego kociaka, kotka gruchała, mruczała, lizała go, nawet się na plecy wywaliła a ten po niej chodził. Usiłował się do cycków dorwać również ale sie nie dało. Bardzo oboje byli szczęśliwi, naprawdę bardzo wzruszające to było.

to cudownie :1luvu:
a jeśli chodzi o mokre to dziś dałam im tą większą puszkę marki(na wszystkie kociaste), tylko że praktycznie nikt jej nie chciał jeść. te na "kwarantannie" się rzuciły po czym powąchały i poodchodziły.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Śro maja 21, 2014 20:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

:twisted: czekam na relację Mary z wypuszczania Korka, nie miałam odwagi mu ściągnąć plastra z łapy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro maja 21, 2014 20:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

jutro przyniosę Felixa, może lepiej będzie wchodził

Filomen

Post » Śro maja 21, 2014 21:28 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Po dyżurze:
- były 2 osoby (Klaudia i Mateusz - o ile nic nie pomyliłam) zainteresowane wolontariatem, pomogli mi też w dzisiejszym dyżurze. Niestety przywieźli kotkę, która podobno słabo słyszy. Kotka krówka wylądowała na zdrowej.
- Niki uciekała przede mną ale nie kichała itp.
- Kotka w kaftaniku z 2 maluchów przeniesiona do podwójnego boksu na górze. Maluchy ok ale kotka znów wyje - ona b. chce wyjść...
- dla kotki karmiącej został jeszcze pro-kolin na rano, a jakaś karma, prócz tej suchej na pewno by jej b. pasowała
- Tola moim zdaniem wygląda dość licho - jakby odwodniona i futro brzydkie... to coś na łapce to spuchnięta kulka - nie wiem czy tak to wygląda cały czas, czy tylko jak się tam ropa nazbiera :(
- poza tym kociaki z "3" powoli robią się coraz odważniejsze :ok:
- Korkowi bez problemu przecięłam bandaż i zdjęłam, potem go pomiziałam ale niestety.... nie był zainteresowany opuszczeniem boksu, otwarłam mu boks i dopiero jak wyszłam z pomieszczenia, to on wyszedł ale na mój widok wrócił do boksu. Za drugim razem poszedł na okno i siedział z innymi kotami, jakby się znali od dawna 8O ; jak zamykałam okno, koty przegoniłam - znów uciekł do boksu. Kilka razy otwierałam drzwi na dwór i wołałam go ale on nic. Nie wiem czy nie chciał wychodzić na noc :P , czy po prostu mu u nas wygodnie :D , ale ostatecznie zamknęłam mu na noc boks, bo chyba przydałoby się go odpchlić i odrobaczyć, jeśli planuje u nas zostać. Może rano zmieni zdanie ale ja go na siłę wywalać z chatki nie zamierzam (zwłaszcza, że on mi trochę Klimka przypomina).
- otwarłam tę joserę kitten

Z tego, co wiem to koty w chatce Felixy b. lubią ale w saszetkach

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro maja 21, 2014 21:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Po dyżurze:
- były 2 osoby (Klaudia i Mateusz - o ile nic nie pomyliłam) zainteresowane wolontariatem, pomogli mi też w dzisiejszym dyżurze. Niestety przywieźli kotkę, która podobno słabo słyszy. Kotka krówka wylądowała na zdrowej.

http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigP ... hp?id=4848
to ta kotka?

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Śro maja 21, 2014 21:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Tak- to ta

Mara S

Post » Śro maja 21, 2014 21:43 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Po dyżurze:

Tak kotka to Łatka ze schroniska, była od soboty u Klaudii na DT, ale niestety jej kot dostał szału jak ją wyczaił i kotka jest u nas.

Mara S pisze: Za drugim razem poszedł na okno i siedział z innymi kotami, jakby się znali od dawna 8O ; jak zamykałam okno, koty przegoniłam - znów uciekł do boksu. Kilka razy otwierałam drzwi na dwór i wołałam go ale on nic. Nie wiem czy nie chciał wychodzić na noc :P , czy po prostu mu u nas wygodnie :D , ale ostatecznie zamknęłam mu na noc boks, bo chyba przydałoby się go odpchlić i odrobaczyć, jeśli planuje u nas zostać. Może rano zmieni zdanie ale ja go na siłę wywalać z chatki nie zamierzam (zwłaszcza, że on mi trochę Klimka przypomina).

Mara może nie uszczęśliwiajmy tego kota na siłę.
Ostatnio edytowano Śro maja 21, 2014 21:46 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro maja 21, 2014 21:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

zobaczymy, jak kotka będzie wyła, to wróci na stare śmieci jak sie zagoi, jak ja byłam to była spokojna

Filomen

Post » Śro maja 21, 2014 21:47 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Moze zle sie czuje w gornym boksie a dolny byl ok....

Mara S

Post » Śro maja 21, 2014 22:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 19.05.-25.05.
19.05. pon. rano Marta wiecz. Teresa
20.05. wtorek rano Marlena wiecz. Patrycja
21.05. środa rano Patrycja wiecz. Mara
22.05. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
23.05. piątek rano Marlena wiecz. Agata
24.05. sobota rano brak wiecz. Teresa
25.05. niedziela rano Kasia regularkate wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 22, 2014 7:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Klaudia i Mateusz mogliby przyjść w sobotę rano ale nie mają kluczy....

Mara S

Post » Czw maja 22, 2014 8:05 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Zaginął kocurek, którego wyadoptowałam do Łagiszy :( Jeśli ktoś z Was by coś słyszał o nim to proszę o info. Może ktoś życzliwy go oddał do schronu?
"ZAGINĄŁ!!
W poniedziałek 19 maja w Będzinie-Łagiszy zaginął szaro-bury kocurek. Jest bardzo płochliwy, ale ma na sobie czerwoną obróżkę z dzwoneczkiem. Jeśli go ktoś widział lub słyszał, bardzo proszę o informację. Tel. 600 791 791"
Obrazek
Obrazek

Wezmę oba dyżury - sobota rano i niedziela wieczór, ale mam braki w wiadomościach więc w razie konieczności będę dzwonić :)
Właśnie doczytałam o Klaudii i Mateuszu - mogę się w takim razie z nimi umówić.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Czw maja 22, 2014 8:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kolejny 8O co z tymi ludźmi :evil:
Tak ciężko założyć moskitiery na okna. U nas raz zwiał kot z pierwszego pietra. I od razu moskitiery zostały założone.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 22, 2014 8:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Beatka wypuściła Korka ;) Dała mu wpierw milbemax, pogłaskała, nakarmiła. Z boksu nie chciał wyjść ale jak go wyniosła do przedsionka i otwarła drzwi na dwór to.... poleciał ;) Ciekawe czy przyjdzie wieczorem :D

Mara S

Post » Czw maja 22, 2014 13:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Beatka wypuściła Korka ;) Dała mu wpierw milbemax, pogłaskała, nakarmiła. Z boksu nie chciał wyjść ale jak go wyniosła do przedsionka i otwarła drzwi na dwór to.... poleciał ;) Ciekawe czy przyjdzie wieczorem :D

Wyleciał jak z procy,tylko mu tyłek zdążyłam zobaczyć na zakręcie :D Może szybko nam wybaczy i przyjdzie na kolację :ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]