CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 17, 2014 21:29 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze: :D
A u nas przestało i świeci słońce.

Edycja 15:50:
Pochwaliłam się :evil: Burza z piorunami i leje.
U nas było bardzo podobnie - słońce o prawie identycznej porze, burze rozpoczęły się trochę później i z krótka przerwą, którą wykorzystałam na psi spacer, nawracająco trwają nadal :evil:

Co mi tam, balkon brzydki w tym roku bo brzydki ale przyda się do porównania na przyszły rok.
Rozchodnika okazałego prawdopodobnie Carmen jeszcze prawie wcale nie widać. Na działce dziś różne kępki miały wysokość od 35 - 50 cm.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie maja 18, 2014 7:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Nerutek w każdym razie okazały. :D :ok:
Chwilowo nie pada, za to piękna mgła.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie maja 18, 2014 7:11 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

U nas przestało padać w nocy.. Teraz jest piękne słońce. :D

Rozpoczynam dzień, za chwilę psi spacer i idę na 9.
Dopiero teraz zauważyłam, że mi zginęły stokrotki ale z notebooka nie umiem szybko znalexć uploaud.miau :twisted:
Jak widać wszędzie zostawiłam Neruniowi trochę trawy i taka mu najbardziej smakuje... Owies go narazie nie interesuje :wink:
Ostatnio edytowano Nie maja 18, 2014 7:15 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie maja 18, 2014 7:14 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Obrazek

:D To te zaginione stokrotki?

NITKA/KARINKA

Post » Pon maja 19, 2014 22:08 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze:Obrazek

:D To te zaginione stokrotki?
:D Bardzo dziękuję! Tak to o nich myślałam a przy okazji mignęła mi inna opcja - wyświetlenia dużego zdjęcia tylko nie zdążyłam zauważyć jakiej byłoby wielkości :wink:

Dla porównania zrobiłam inną wersję tych samych stokrotek - w cieniu czy byłoby lepsze jakościowo i mniej prześwietlone niż poprzednie.
Obrazek Obrazek

Dziś cały dzień chodziłam w sukience i Neruniek był grzeczny :wink:

Choco dziś wieczorem była półoślicą.
Linieje już ponad dwa miesiące i też bardzo obficie, skórka wygląda znowu byle jak, nie wiadomo co z tarczycą.... chcemy się pokazać specjaliście.
Tradycyjnie ze strachu dostawała drgawek i się śliniła ale krew oddała baaardzo dzielnie - usłyszała komplement, że mogłaby częściej to robić.
Czekamy na wyniki - będą jutro późno popołudniu.

Ktoś nad Wszystkimi czuwa!Obrazek
Pozdrawiam Ewa ze zwierzakami :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto maja 20, 2014 18:52 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Dobry wieczór :D

wkleję sie z prosba :)
^JoKot^ pisze:Życie pędzi i pod opiekę naszej Fundacji stale trafiają nowe zwierzaki. W chwili obecnej zaczął się już sezon kocięcy, mamy też bardzo dużo kotów chorych, wymagających karm specjalistycznych lub po prostu wysokiej jakości. Dlatego zdecydowaliśmy o starcie w konkursie Krakvetu - i bardzo prosimy o poparcie.

Aby zagłosować na naszych podopiecznych należy:
1. zarejestrować się na forum http://www.krakvet.pl/forum/index.php, chyba, że ma się już tam konto :)
2. napisać jeden post w dowolnym wątku, np. powitalnym: http://www.krakvet.pl/forum/index.php (chyba, że już się coś pisało)
3. w temacie http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=17585 zagłosować na Fundację JOKOT
4. podać swój numer telefonu (potrzebny tylko do weryfikacji głosu, nie przychodzi potem spam)
5. podać kod otrzymany SMSem.

Prosimy o rozpowszechnianie tej prośby!

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro maja 21, 2014 18:13 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Gości najczęściej odwiedzających ukradkiem i nieujawnionych widzę, że zagląda tutaj dużo, temat mojego poprzedniego posta był dla nas bardzo ważny… jeśli ktokolwiek trzymał kciuki albo o nas pomyślał o czym wcale nie wiedziałam to tym razem nic nie pomogło… :(
…..
Podobnie – test na spostrzegawczość trwający już kilka dni oblali wszyscy i też nikt niczego nie zauważył… :twisted:
……….
W prywatnej rozmowie zażartowałam, że ”ktoś mnie ściga” i że wyjaśnię co to znaczy:

Tydzień temu w środę zdobyłam coś bardzo wartościowego.... od zawsze Brat Mojego Taty podczas rozmów z rodziną słyszał, że ktoś bardzo dawno temu zabrał do Warszawy jedyne istniejące zdjęcie naszej prababci zrobione w 1931 roku ! :D

Spotkałam się z Wnuczką Brata Mojego Dziadka – i mam je w domu - obiecałam przeskanować bardzo dużo stron z Ich dość grubego albumu ze zdjęciami

Jej Mama żyła 89 lat i bardzo szczegółowo opisywała dużo zdjęć.
Tam są daty i fakty, których nie znamy
……
Ściga mnie właśnie Brat Taty – jest jeszcze bardziej niecierpliwy niż ja – czeka kiedy Mu przyślę wszystkie przeskanowane zdjęcia… i do mnie dzwoni….

Przyłapał mnie na gorącym uczynku – kiedyś wieczorem nie miałam czasu na opracowanie i przysłanie czegoś nowego a wydało się dlaczego gdy do mnie zadzwonił pytając o to gdy właśnie byłam z wizytą i średnio miałam czas na długą rozmowę gdy było dość późno a ja na drugim końcu miasta – właśnie wtedy z przekazanej słuchawki dowiedział się, co zostało przygotowane do pożyczenia mi… :twisted:
To jest grube, myślałam, że będzie ich więcej – narazie w pierwszej pożyczonej części dokumentów było 32 strony z bloku technicznego…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro maja 21, 2014 19:15 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Chyba nie bardzo dobry :(

NITKA/KARINKA

Post » Śro maja 21, 2014 21:52 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze:Chyba nie bardzo dobry :(
Tak… :(
Wydawało mi się, że idziemy tylko na wizytę kontrolną a linienie czasami bywało jeszcze większe….
Wracamy do punktu wyjściowego.

Księżniczkę znowu zaczynamy leczyć bardzo intensywnie z niedoczynności tarczycy - Stan lepszy niż poprzednio bo nie jest taka goła jak wtedy we wrześniu ub. roku..
T4 – 13 ng/ml znowu Forthyron Flavoured.
Muszę się upewnić czy podaję prawidłowo – rano prawie na czczo i wieczorem drugą dawkę też w smakołyku…
Podajemy lek 40 dni i znowu badamy krew…
To będzie prawdopodobnie nawracało, nie wiadomo jak organizm zareaguje na jeszcze większe osłabienie po cieczce. Możliwe, że będzie zażywała to już cały czas…. :|
Inne parametry podobno prawidłowe.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro maja 21, 2014 21:54 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

czemu nie bardzo ? na wszelki wypadek trzymam kciuki,bo coś czuję,że chyba o księżniczkę chodzi (?)

Ewuś,ja się przyznaję,ale w ostatnim czasie na forum jestem bardzij niż gość,dawno tak zalatanego czasu nie miałam ,ale myślę ,że w końcu się jakos wyluzuje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 26, 2014 14:05 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Dziękujemy bardzo :)
Tak, chodzi o Księżniczkę. Niczego po niej nie widać ale krew wykazała swoje…
Minęło kilka dni i wdrożyliśmy się do konieczności codzienne go podawania leku a co będzie czas pokaże!

DZIŚ 26 MAJ – DZIEŃ MATKI!
Śliczne życzenia złożyła Dorcia :arrow: viewtopic.php?f=1&t=161758&start=720#p10593951
I do nich dołączę - ta wersja życzeń jest DLA NAS WSZYSTKICH - nas i Naszych Mam :D
dorcia44 pisze:WSZYSTKIM MAMOM DWUNOŻNYCH I CZWORONOŻNYCH DZIECI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ZDROWIA RADOŚCI I SPEŁNIENIA :piwa:

Obrazek
.....Obrazek.....Obrazek.....Obrazek

Dlaczego wkleiłam piwonie z własnej działki? – w tym okresie roku to były ulubione kwiaty Mojej Mamy i z okazji Dnia Matki zawsze je od nas dostawała.
Gdzieś jeszcze mam zdjęcie z większą powierzchnią ogródka i dużą ilością rozwiniętych piwonii
Zdjęcia piwonii w wazonie niestety nie mam.... :wink:

Teraz, po latach piwonie dostaje ode mnie Teściowa – życzenia złożyliśmy już wczoraj. :)

Krzyś też już do mnie dzwonił… :D
Z tym jest związana trochę śmieszna sytuacja...
Bywam zakręcona, do Babci czyli Matki Męża szliśmy z wizytą i złożyć życzenia z okazji Dnia Matki w niedzielę... umknął mi fakt, że to był 25 a nie 26 maja... i od rana zaglądałam na telefon i byłam mocno rozczarowana dlaczego nie odzywa się Mój Syn :oops: :ryk:

Dawno nie padało - właśnie zrobiło się ciemno - grzmi i błyska ale jak zwykle lunie dopiero gdy będziemy chcieli wyjść do domu :evil:
20 minut później lunęło i wali w okna gradem a po ulicy i chodniku płynie rwący potok :evil:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro maja 28, 2014 9:23 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Piwonie są wyjątkowej urody i ten zapach :D
moja sąsiadka ma białe ,ogromne ,przepiękne.

Moja mam też je kochała ,chociaż zal jej było właśnie tych już niechcianych ,niedocenianych goździków ,gerber...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro maja 28, 2014 9:28 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

:evil:
U nas wczoraj burza z piorunami była, potem ulewa.
Trafiło lokalną stację trafo i kilka godzin nie było prądu.

A teraz z powrotem duszno :cry:
Pozdrawiamy

NITKA/KARINKA

[poprzednia][następna]