WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 16, 2014 7:15 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

:1luvu:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt maja 16, 2014 18:08 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Wracam do domu z duszą na ramieniu i w stresie - Mika ostatni raz była widziana w środe wieczorem. To do niej nie podobne, wcześniej wychodziła do pani Ewy, dała się nawet poglaskac, trzymała się zawsze Rudej Łapy.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 16, 2014 18:10 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

:ok: :ok: :ok: :ok: żeby było dobrze :1luvu:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt maja 16, 2014 18:15 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Oby było dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt maja 16, 2014 19:42 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Dziękuję Wam za kciuki.
Jest. Zyje. schudła - była zamknieta 2 dni w szafie. Probowała się wydostać, bo wieszaki połamane i ściągnięte razem z wiszacymi na nich ubraniami. I zasikane wszystkie moje wyjściowe rzeczy.
Najwazniejsze, że zyje. Nic innego sie nie liczy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 16, 2014 19:56 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

O rety 8O
Dobrze, że się znalazła
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 16, 2014 22:52 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Tuli się, podchodzi do g laskania, ociera. Sporo zjadła , oczywiście w kilku porcjach. Teraz jej tez naszykowałam dodatkową i potem dam, jak przyjdzie do mnie spać. Jest bardzo wdzięczna i pozwala na takie głaskanki, na jakie dotąd nie pozwalała (albo lekko przytrzymana byla struchlała z strachu).
Moj niuniaczek kochany...
gdy miałam jeszcze 100km do Warszawy i już wiedziałam, zę coś się dzieje nietypowego to stwierdziłam, ze to niemożliwe, aby ona nie zyła. A miałam taką wizję, gdyż to do niej nie podobne, takie chowanie się, więc wizja moja była jakiegoś zatoru czy tym podobne. Ale ja ostatnio mam jakis już mocno zlasowany mózg , już nie odczuwam tak po swojemu, tylko mam poczucie jakiegos odrealnienia, jakiegoś matrixu, w ktorym może się wszystko zdarzyć, choc mam pewnośc, że los mimo wszystko patrzy na mnie łaskawym okiem. Zyjący Tata jest tego niezbutym argumentem - i niech tak się dzieje ca ły czas bez przerwy :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt maja 16, 2014 22:57 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

SUPER :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon maja 19, 2014 16:02 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Łapa schudła. I to widać, czyli musi być zdecydowanie chudsza.
Mikuni chyba boli psujący się ząb, bo tak dzisiaj dziwnie potrząsała pyszczkiem. Nie jestem szczęśliwa z tego powodu, ona ma uczulenie na narkozę, a inaczej zęba nie da się usunąć.

Natomiast dzisiaj, całkiem przed chwilą postanowiłam wyrzucić jedno z pudeł ogromnych i okropnych stojacych w mniejszym pokoju. Na wszelki wypadek na razie wyniosłam na korytarz, gdy będzie placz i lament wstawię z powrotem.
Koty krążą w miejscu, gdzie stało.

Marzenia11

Post » Wto maja 20, 2014 11:29 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

wyrzucić ukochany kartonik? :( :cry:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 20, 2014 13:32 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

mamaGiny pisze:wyrzucić ukochany kartonik? :( :cry:

Okrucieństwo!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto maja 20, 2014 21:27 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

taizu pisze:
mamaGiny pisze:wyrzucić ukochany kartonik? :( :cry:

Okrucieństwo!

No :roll: wygląda na to, ze to ja najbardziej to przezywam :| na razie jeszcze karton stoi na korytarzu no i kociambry ka zde wlazło i chciało być głaskane.
Mam nadzieje, ze sie jednak nie złamię, bądź najwyżej posatwię jakieś świeze, mniejsze.

Marzenia11

Post » Pt maja 23, 2014 6:45 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Karton ciągle na korytarzu - bedzie stał maksymalnie długo dopóki moja sąsiadka się nie poskarzy, ze pudeł nie wyrzucam. Milenka podczas zabawy lubi się tam chować lub byc głaskaną. Postoi. Nutka znalazła sobie azyl w zupełnie małym kartoniku, ktory tez zamierzam wyrzucić (no ale bardziej wymienić na nowszy).
Dzieciaki na dietce odchudzającej. Pomału wchodzę w rytm odchudzania stadka i dokarmiania Łapy i Miki. Zaczyna się udawać.
Przede mna kolejny wyjazd. A moja Milenka znow ma wylizane tylne łapki i boki przy nich. Jeszcze nie do łysa, ale futerko już krotkie, takie na jezyka :roll: Poza tym ona przez rok miala obrożkę antystresową i ma ślad po niej, tak jakby te obróżkę miala cały czas, takie wylizane futro, zwłaszcza na boczkach przy pyszczku.
Od czerwca planuję kalendarz kontrolnych wizyt u wet. Na razie nic nie mogę zrobić.
No i obiecana półka (za pieniądze z dużego projektu), ktorej nie powinno być (pieniądze muszą pokryć długi, czego nie planowałam) chyba jednak będzie. W końcu obiecywałam Milenie i nawet jej pokazywałam w necie :oops: naprawdę oglądała :oops: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie maja 25, 2014 9:11 Re: WAW-Mikunia. 8 URODZINY DeeDee :)

Pudło nadal na korytarzu - ulubione miejsce do chowania się i polowania :mrgreen: Natomiast w miejsce pudła w domu pojawił się tunel , długi, z otworem na środku (spadek po wyadoptowanych samochodowych kociakach) - Nutka od razu wskoczyła przez otrwor w środku i generalanie szaleje i ślizga się z pokoju do pokoju. Nawet wczoraj widziałam jak Milenka się rozpłaszczyła w środku i polowała na DeeDee. DD tez zainteresowana, ale podchodzi z pewną ostrożnością i dystansem - oczywiście oona nie jest zainteresowana tym czym interesuja się pozostałe, ale generalnie chyba bardziej chodzi o to, ze nie jest pewna, czy się zmieści w otworze :mrgreen: a nie chce zaliczyć wpadki :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Kotki dostały od Basi, MAU, drugie legowisko drapak i też z niego wszystkie korzystają po kolei. Stoi obok pierwszego i dzisiaj widziałam jak w jednym spala Notka a w drugim Ruda Łapa.
Dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

DeeDee - leko wystaje, ale nie będę się czepiać :mrgreen:
Obrazek Obrazek

I Milenka - jeszcze nie zdążyłam wstawić drapaczki do pokoju jak do niej wskoczyła. Ta jasna plama na środku to wylizane futerko na boczku :(
Obrazek

Jestem znów w drodze. O świcie, gdy Mikunia przyszła do mnie na tulanki tłumaczyłam jej i wkładałam do łebka, że jeśli znów zostanie zakmknieta to ma miauczeć w niebogłosy. Wszystko się moze zdarzyć, nawet najbardziej uwaznym osobom, więc ona musi się upominać i dawać znaćgdzie jest.

Marzenia11

Post » Wto maja 27, 2014 8:16 Re: WAW-Mikunia. 8 URODZINY DeeDee :)

Koty smutne i stęsknione. Mało jedzą, były wymioty w pokoju. Trochę się martwię, ale trzeba to przetrwać. Łapka je śladowe ilości. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.

Marzenia11

[poprzednia][następna]