Dwie Królowe i dwie Wiewióry: najazd wiewiór od s.90

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 19, 2014 16:58 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Ewkaa, bo to nie o drugie futerko przy boku chodzi, ale o takie wyjątkowe futerko przy boku ...

Poprzedni mój kociak zakumplował się od pierwszych dni z Gagatem. Byłam przeszczęśliwa, bo tak właśnie chciałam - żeby Gagat wychowywał malucha. Rudy wtedy spieprzał gdzie pieprz na jego widok. Niestety, tylko 3 tygodnie był maluszek z nami ...
Jak przyjechał Groch, byłam pewna, że też Gagat go przygarnie, a tu zdziwko - Gagat go nie lubi od początku, a pokochał małego Rudy, który innych kotów nie lubi 8O Gaciu nawet nie spróbował zawrzeć bliższej znajomości z Groszkiem.
Kocie umysły są jednak nieprzewidywalne!

Fajnie mała wygląda w zieleni, idealny kolor w kontraście do jej futerka :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 19, 2014 17:17 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Ale wiesz, ona zachowuje się tak "i chciałabym i się boję" chodzi, przygląda się, obserwuje, próbuje podbiegać, ale jak mała ją zaczepia, albo nie daj boże, dotkną się łapakami drapiąc jeden drapak to jest pchyyy i wielki foch :roll: ale obwąchać ogon małej, jak jest zajęta jedzeniem, i jest świeżo po spacerze to tak i koniecznie, za to mała nawet spojrzeć na Królowa nie może, bo sie Królowa oburza :roll:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon maja 19, 2014 17:34 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Ja myślę,że jeszcze się pokochają-tej małej nie można nie kochać,ja spojrzałam w jej oczęta i wymiękłam :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon maja 19, 2014 18:50 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Musisz sie też liczyć z tym, ze jak mała przestanie być mała i stanie się hmmm, aktywna seksualnie ;) to te stosunki międzykocie u Was mogą sie zmienić - niekoniecznie na korzyść dla Gaminy ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 19, 2014 18:52 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Z tym bywa różnie - u mnie Hestia rządziła i rządzi :king:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon maja 19, 2014 19:55 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Avian wiem, dlatego wolałabym żeby Gamina przestała się bać i się ogarnęła ZANIM to się stanie :roll:
A rządzi Fryga 8)

ewkaa

Post » Pon maja 19, 2014 20:19 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

ewkaa pisze:Ale wiesz, ona zachowuje się tak "i chciałabym i się boję" chodzi, przygląda się, obserwuje, próbuje podbiegać, ale jak mała ją zaczepia, albo nie daj boże, dotkną się łapakami drapiąc jeden drapak to jest pchyyy i wielki foch :roll: ale obwąchać ogon małej, jak jest zajęta jedzeniem, i jest świeżo po spacerze to tak i koniecznie, za to mała nawet spojrzeć na Królowa nie może, bo sie Królowa oburza :roll:
A do tego dodać (z przed kilku chwil) jedzenie z jednej miski - małej miski z inicjatywy Gaminy, a nie Tsuli - bo Gamina szybko skończyła kolację, a w Tsulowej misce było jeszcze pełno (one na stałe jedzą obok siebie) i nagle nie taka Tsula straszna i Gamina wsadziła swój olbrzymi łeb do miski Tsuli i przez dosłownie sekundę jadły razem dotykając się głowami 8O no nie trafisz za tym kotem :roll:

ewkaa

Post » Pon maja 19, 2014 20:23 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Oby tak dalej!!! :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon maja 19, 2014 21:53 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Małymi kroczkami może idzie odwilż. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon maja 19, 2014 22:12 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

ewkaa pisze:Obrazek

oszsz qrde :oops: :oops: :oops:

A ja właśnie chciałam napisać,że trzymam kciukole za odwilż właśnie i idzie ta odwilż,więc trzymamy jeszcze mocniej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 20, 2014 5:53 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Nacieraj Tsule kocimietka, moze sie Dzidzi skojarzy z przytulanka 8) Kurcze, no Dzidzia, taka duza i taka uparta... :roll: do roboty, masz kumpelke do zabawy, korzystaj dziewczyno! :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto maja 20, 2014 6:05 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Trzymam kciuki za symbioze w tempie Gamisi :kotek: -skoro zdarza sie jada cz jednej miski to jest ok :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro maja 21, 2014 14:58 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Tina i Gjevjon też jedzą razem, bawią się razem (dotykaj się, ocierają, nosami i ciałami), a jak spuszczę z oczu to Tina od razu przeradza się w łowcę i poluje na Gjevjon. Mam nadzieję, że wspólne dzieciaki pomogą (za radą behawiorysty)

A z Gaminą pięknie było przegrać w Łodzi :mrgreen:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro maja 21, 2014 15:04 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

Ależ ma kitę ta lisica 8O
No coś niemożliwego.
Normalnie "ogon i jego kot" i do tego w pytajnik :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro maja 21, 2014 15:24 Re: Dwie Księżniczki i Lisica: Gamina - 2x BOB 1 ^_^

AYO pisze:Ależ ma kitę ta lisica 8O
No coś niemożliwego.
Normalnie "ogon i jego kot" i do tego w pytajnik :wink:
Ta kita to dopiero jeszcze obrośnie mam nadzieję 8)

wistra pisze:A z Gaminą pięknie było przegrać w Łodzi :mrgreen:
Ja wciąż nie mogę wyjść z szoku :o

wistra pisze:Tina i Gjevjon też jedzą razem, bawią się razem (dotykaj się, ocierają, nosami i ciałami), a jak spuszczę z oczu to Tina od razu przeradza się w łowcę i poluje na Gjevjon. Mam nadzieję, że wspólne dzieciaki pomogą (za radą behawiorysty)
No tu wspólnych dzieci nie będzie :lol: zresztą u mnie jest inaczej - nikt na nikogo nie poluje (Tsula w ganianki bawi się z Frygą i to typowe zabawy "na razie" są), mam wrażenie, że Tsula jednak pewien respekt przed wielkością Gaminy ma, bo nie zaczepia jej do zabaw tak często jak Frygę :wink:
Z Gamina nie ma tez ocierania się, dotykania i nosków-nosków, jest spokojne przechodzenie obok, siedzenie obok przy jedzeniu, jedzenie smaczków z jednej ręki (tak tak Pańcia znęca się nad Dzidzią - teraz smaczki są tylko wtedy jak Tsula jest obok :twisted: ) i tyle. Tsula jak biega po domu to potrafi przeskoczyć Gaminę jak jest "na trasie". Ale Gamina czasem się płoszy - wczoraj wlazła w koci tunel, a jak Tsula do niego zajrzała z drugiej strony to sycząc uciekła :roll: No wielka, tchórzliwa Dzidzia :(

ewkaa

[poprzednia][następna]