Elisha i Beniamin cz. V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 10:09 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Melduję się u Elishki i Benia :*
Głaski od cioci elianki
Milenko - zdrowia dla Mamy!
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Nie maja 18, 2014 21:21 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Dzięki :ok:

Dzisiaj mieliśmy gości na obiedzie. Stół zastawiony. Chwila nieuwagi i Beniaminek porwał tortellini... :roll: Mam nadzieję, że nic mu po tym nie będzie. A potem już był grzeczny. Nie narzucał się. Elisha nas bardzo zdziwiła, bo ona niechętnie przychodzi do gości, a mojemu bratu dzisiaj wyłożyła się na kolanach, mruczała, wystawiła brzuszek i chciała, aby ją głaskano. Jak nie moja kotka! Mój brat ma dwa kocurki, może młoda wyczuła i dlatego się łasiła :ryk:

Wieczorkiem byłam u Mamy. Widać, że jest troszkę zestresowana przed jutrem. No i bardzo głodna, bo od 12 zakazali jej jeść. Jutro myślcie o nas ciepło - przyda się!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie maja 18, 2014 21:54 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Myślimy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie maja 18, 2014 23:27 Re: Elisha i Beniamin część piąta

myślimy i mocno trzymamy kciuki za mamę ;) :ok: :ok:

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Pon maja 19, 2014 7:12 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Trzymamy mocno!
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pon maja 19, 2014 9:59 Re: Elisha i Beniamin część piąta

O jaaa! Kochani jesteście!!!! Ja właśnie nie mogę sobie miejsca znaleźć, siedzę w pracy i myślę, czy to już, czy jeszcze czeka... Pielęgniarka powiedziała mi, że nie ma sensu dzisiaj przyjeżdżać, bo mama będzie spała. Ale ja i tak pojadę pod wieczór, dopytam co i jak.

^^
W nocy musiałam wzywać policję, bo moi kochani sąsiedzi do 1 głośno słuchali TV, do tego stopnia, że mając stopery w uszach i poduszkę na głowie nie mogliśmy zasnąć. Pukaliśmy, nikt nam nie otworzył. No to nie miałam wyboru. Choć zazwyczaj nie robię takich rzeczy, bo staram się jakoś zrozumieć. I przez te wszystkie lata rozumiałam, choć wiele razy zaciskałam zęby. No ale kurna 1 w nocy to już gruba przesada. Mam nadzieję, że to ich czegoś nauczy. Tak samo, jak naklejki "karny k*** za chu**we parkowanie", którymi ktoś powyklejał im samochód. Wiecie co, wszystkich zastawiają, człowiek się spieszy, a tu nie można wyjechać z parkingu bo cię zastawią! W pierwszej chwili jak zobaczyłam, że im powyklejali to auto to mi się zrobiło szkoda. Ale potem sobie myślę, że może im się należało. Nie jestem mściwa i raczej nie złorzeczę, ale ci ludzie zachowują się, jakby to był ich prywatny folwark i nie zważają na nikogo :evil:

Milena_MK

Post » Pon maja 19, 2014 10:04 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Masz rację, takich to należy wszelkimi sposobami tępić i pouczać, bo nie ma co liczyć na to, że sami poprawią swoje zachowanie. Może i ostro z tą policją, ale też bym tak zrobiła :) A zamknęli się chociaż po tym?

No i trzymam! :ok: :ok:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon maja 19, 2014 10:10 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Policja też nie mogła się do nich dobić. W pewnym momencie aż się przestraszyłam, czy coś im się nie stało. No ale w końcu otworzyli i zgasili tv, potem już było cicho. Ogólnie to ja nie narzekam na innych sąsiadów, staram się nikomu nie wchodzić w drogę. Ale tych z góry to mam beznadziejnych i bardzo niekulturalnych. Ostatnio, gdy mój mąż chodził i informował sąsiadów o planowanym remoncie, od razu przepraszając za ewentualny hałas w ciągu dnia, to sąsiad w połowie zdania zatrzasnął mu drzwi przed nosem. Choc nigdy im nic nie zrobiliśmy! Jak nam zalali łazienkę dwa lata temu, to nawet nie poczuli się do tego, żeby przyjść, zapytać, sprawdzić, nie mówiąc już o zwrocie kosztów. No ale machnęliśmy ręką. Ale wczoraj to już było przegięcie bagiety...

Milena_MK

Post » Pon maja 19, 2014 10:11 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Co za niewychowane mendy :?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon maja 19, 2014 10:14 Re: Elisha i Beniamin część piąta

No na chamstwo nie ma rady, ja to zawsze powtarzam. Z tym, że ja nie należę do konfliktowych osób, nie chcę sobie robic wrogów więc ciężko mi było po tym telefonie na policję. Długo się z tym zbierałam i wiele mnie to kosztuje. Dziś rano zastanawiałam się, czy np. nie zaczną mi uprzykrzać życia jeszcze bardziej. Np. przyjdę po południu a tu pomazane drzwi. Albo niespodzianka na wycieraczce lub porysowane auto. Echhhhh... Za dużo myślę.

Milena_MK

Post » Pon maja 19, 2014 11:35 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Milenka, ale masz sąsiadów. Masakra!
Nic się nie martw, policja nie powiedziała raczej, kto ich wezwał :) Może następnym razem się ogarną.

Ja raczej też odpuszczam i staram się ignorować, choć ostatnio wypowiedzieliśmy wojnę miejscowym pijaczkom. Po spotkaniu mieszkańców z dzielnicowym mamy dzwonić za kazdym razem, jak kogoś pijącego pod klatkami zobaczymy. I dzwonimy :twisted:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pon maja 19, 2014 12:05 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Milena, a tak z innej beczki -> skąd Ty znasz Emilkę, któej dzisiaj składałaś życzenia urodzinowe na fejsie?? 8O
Ale ten świat mały! :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon maja 19, 2014 12:11 Re: Elisha i Beniamin część piąta

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Mamę Milenko :1luvu: :1luvu:
A co do sąsiadów,to .. brak słów :evil:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon maja 19, 2014 12:49 Re: Elisha i Beniamin część piąta

Ania - chodziłam z nią do szkoły muzycznej :) Siedziałyśmy razem w ławce.

Dostałam smsa, że mamę wzięli na operację przed 12:00. Mocno trzymajcie!!!!!

Milena_MK

Post » Pon maja 19, 2014 13:20 Re: Elisha i Beniamin część piąta

MOCNO!!!
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

[poprzednia][następna]