Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 14:24 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Dziękuję jak dojdzie dam znać, zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=162306 potrzebna znów sucha karma, puszki, podroby, mięso dla dziadkowych żeby stanęły na nogi, maść Floxal, patyczki kosmetyczne, płatki, płyn do przemywania uszu, podkłady dla Seniora, karma Urinary dla Grubcia,
Mikrusek ma apetyt je, ale okropnie znerwicowanym ogólnie koty po spożyciu codziennie mięsa, stanęły na nogi 8O i jak babcia stwierdziła: przestały żygać, podkłady dobrze się spisują bo i Grubcio na nie posikuje a Seniorowi potrzebne cały czas, apetyt chłopakom dopisuje tylko jedna Zuzia je wątróbkę i nerki, podaję jej też Imunodol i Antybiotyk bo też wyciek z oczu i rzęzi w klatce piersiowej,
kończy się sucha karma która idzie codziennie na kilogramy, także zapraszam na bazarek,fanty podarowała wspaniała osoba która już zapełniła dziadkowym kotom brzuszki i widziała całą tragiczną tam sytuację :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie maja 18, 2014 20:33 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

pochwalę się swoją działalnością medyczno-opiekuńczo-karmicielską
Mikrusek przed:
Obrazek

i dziś:
Obrazek
Obrazek
kotek je dwa razy dziennie mięsko, przeważnie wołowinę i indyka a babcia twierdzi że on ma taką ochotę umrzeć 8O
i dzisiaj jak byłam słyszałam mamrotanie pod nosem: " sukinsynku coś ty marnie wyglądasz pomimo tej intensywnej opieki" :evil: :evil: zaje....słowa podzięki, masakra czysta

a to Senior który też nie narzeka na apetyt i mruczy jak traktor jedząc mięsko, czyszczę uszy, oczy jeszcze głośniej mruczy, tylko upodobał sobie ten okropny kibel więc obłożyłam go potem podkładami z każdej strony
Obrazek
Obrazek

Zuzia boi się mnie jak ognia i siedzi pod stołem w kuchni

a to Grubcio rządzi:
Obrazek

tu moja Seniorka Pysia w ogródku rządzi, dama w wieku Seniora a jaka forma:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 18, 2014 20:35 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

i tu jeden z licznych bezdomniaków w pracy które pochłaniają spore ilości karmy 8) :kotek:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 18, 2014 20:39 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Wspaniała robota. Ja też karmię dwa koty, w zasadzie trzy, tyle że one przy restauracji mieszkają (wolno chodzące). Codziennie jestem u nich. Pozdrowionka.
Ps. Nie wiem czy dobrze robię ale zamykam te koty na noc w piwnicy lokalu, rano właściciel je wypuszcza na ogród i tam sobie przebywają. Drzwi do piwnicy mają otwarte więc jak zimno czy deszcz to mogą się schować, wieczorem około 21-22 zamykam i siedzą do rana w piwnicy
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie maja 18, 2014 20:52 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

a to 4 koty dziadka których los jest nieznany :placz: jakoś tak mnie dziś naszło o nich myślę
Misia
Obrazek

Iskierka
Obrazek

Złotooki
Obrazek

siostra Złotookiego
Obrazek

a to Senior 3,5 roku temu
Obrazek

a tu Misia i Zuzia
Obrazek

Mikrusek rok temu jak dziadek żył:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 18, 2014 20:54 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Meteorolog1 pisze:Wspaniała robota. Ja też karmię dwa koty, w zasadzie trzy, tyle że one przy restauracji mieszkają (wolno chodzące). Codziennie jestem u nich. Pozdrowionka.
Ps. Nie wiem czy dobrze robię ale zamykam te koty na noc w piwnicy lokalu, rano właściciel je wypuszcza na ogród i tam sobie przebywają. Drzwi do piwnicy mają otwarte więc jak zimno czy deszcz to mogą się schować, wieczorem około 21-22 zamykam i siedzą do rana w piwnicy

moja Seniorka też mieszka w piwnicy, w zasadzie w suszarni, ale tam ma kuwetę, domek z siankiem, jedzonko, i nawet dywan pluszowy i fotel bujany :D
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 18, 2014 20:59 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Te koty tam mają legowisko i oczywiście jedzonko i picie. Koty też korzystają z restauracyjnego wiktu. Właściciel ma słabość do kotów bo kiedyś razem karmiliśmy je świeżutką szynką szwardzwaldzką - jego żona popatrzała na nas dziwnie i powiedziała że to grzech :kotek: :D
Obrazek

Meteorolog1

Post » Nie maja 18, 2014 22:57 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Meteorolog1 pisze:Te koty tam mają legowisko i oczywiście jedzonko i picie. Koty też korzystają z restauracyjnego wiktu. Właściciel ma słabość do kotów bo kiedyś razem karmiliśmy je świeżutką szynką szwardzwaldzką - jego żona popatrzała na nas dziwnie i powiedziała że to grzech :kotek: :D

To moze nie grzech - ale napewno bardzo niezdrowe dla kotow bo szynka szwarcwaldzka i wszelkiego rodzaju kielbasy sa slone i z zawartoscia saletry bardzo niezdrowe dla kocich organizmow zwlaszcza nerek :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie maja 18, 2014 23:39 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Kurcze. Widzę że nie za bardzo dla kotów ta restauracyjna dieta bo posiłki raczej ludzkie, czasem nawet te "wykwintne" Koty załapią się na kawior, tatar itd. nie stare, świeże jedzenie z tego samego dnia. Pozdrawiam
Obrazek

Meteorolog1

Post » Pon maja 19, 2014 0:10 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Meteorolog1 pisze:Kurcze. Widzę że nie za bardzo dla kotów ta restauracyjna dieta bo posiłki raczej ludzkie, czasem nawet te "wykwintne" Koty załapią się na kawior, tatar itd. nie stare, świeże jedzenie z tego samego dnia. Pozdrawiam

Spokojnie :lol: Kiedys nie bylo kocich puszek i koty zywiono przewaznie resztkami ludzkiego jedzenia + to co sobie upolowaly i populacja kotow przetrwala i jak widac trzyma i rozmnaza sie dzielnie :wink: Tylko nie nalezy przesadzac z wedlinami, szynkami i wedzonkami - dla ludzi jest to tez niezbyt zdrowe....jedynie z umiarem :D
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto maja 20, 2014 21:20 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Dziś Mikrusek sam zjadł 20 dkg wołowiny i tak uciekał że nie mogłam go złapać a Senior też już ma się siłę przemieszczać dzisiaj zjadł filet z kurczaka z Grubciem koszt wyżywienia dziś dziadkowych to 10 zł 8O
Kulawka już 3 dni nie widzę choć jedzenie znika z ogródka
Iza dzięki za 35 zł z bazarku dziś zamówiłam w zooplus 10 kg Sanabelle bez zbóż za 119 zł taki skład a kosztuje tyle co Whiskas. Ostatnie chrupki zanioslam do pracy ponieważ 3 dni bezpłatne więc dziś zanioslam wątrobę nerki itp a jutro będzie pani Ola
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw maja 22, 2014 18:14 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Szkoda że dziś zaszłam bez komórki bo Dziadkowe wszystkie razem spały na jednym łóżku i przytulały się i Senior wskoczył na łóżko ale potem się wkurzył bo czysciłam mu uszy i czesałam to mnie owarczał i uciekł do kibla ale mięsko jedzą aż miło popatrzeć a Mikrusek tylko wołowinę
NIestety tylko Grubcio sika wszędzie, i szczególnie na legowisko Mikruska, a babcia myślała do tej pory, że to Mikrus, a to Grubcio daję mu no-spę trzeba tylko zamówić karmę urinary, na razie nie ma za co, no i podkłady dla nich bo osikują kocyki
wczoraj zaszłam rano, babcia zapomniała zakręcić wody w wannie, bo prała kocyki, i zalało trochę mieszkanie, przyszłam nakarmić i usłyszałam wisk, że to koniec koty pójdą do likwidacji, wszystkie bez wyjątku, powiem szczerze że dzień miałam zmarnowany takiego doła złapałam, ta kobieta mnie wykończy
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw maja 22, 2014 22:16 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Dziś w końcu spotkałam Kulawka wygląda źle cieknie potwornie z oczu a z tego oczodolu znów taki zapach i cieknie ślina z pyszczka nie chciał jeść choć dałam Felixa z pstrąga i puszkę Cosma tuńczyka najlepiej jednak lubi mięso wątrobę i nerki na to się rzuca jutro wkleje jego fotki
Dziwię się że nawet oczu mu nie smaruja ani dziąseł widać jacy właściciele ja to mam szczęście do cudzych kotów
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw maja 22, 2014 22:22 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

O rany, Kulawek potrzebuje pomocy 8O skoro przestal juz jesc to czarno to widze :(
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt maja 23, 2014 21:24 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]