najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 16:57 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

YBenni pisze:Jeśli założyłeś jej osobny wątek to podaj proszę link - będziemy szukać domku, śliczna kicia, ma szansę, dużą na dom.
A fotki rzeczywiście ekstra i kciuki, że się Wam tak udało, że kotki się od razu polubiły.
Oby takich wieści było jak najwięcej.

Od tygodnia wet walczy o jej życie w lecznicy. W piątek była nawet sugestia uśpienia. Na szczęście mocznik spadł do 30mg% a kreatynina 1,6mg. Niestety spadła mimo kroplówek i waga z 1,8 na1,7 kg.:( No i okazuje się że to prawdopodobnie starsza kotka 6-7 lat. Na Rtg widać rozdęty żołądek i ciało obce w nim lub guz.:(. Została w lecznicy. Zmiana karmy z nerkowej na wysokoenergetyczną i czekamy. W poniedziałek ważenie i ponowne Rtg a o 10.00 jestem umówiony w klinice na kolejną " burzę mózgów"/ nie mam zwyczaju słuchać wetów lecz dyskutować z nimi/. Dlatego nie zakładam wątku kociczce. Nie wiem jak się potoczą dalsze Jej losy zdrowotne. Jeśli się poprawi stan ogólny a potwierdzi guz to operacja. A co dalej zobaczymy.
Dzięki za zainteresowanie ale w tej chwili problemem jest czy szprotka wyjdzie z lecznicy .

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Pon maja 19, 2014 15:39 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Szprotka wyszła z lecznicy.Jest u mnie. :) Duża poprawa.
Mam plecak spakowany przez TZ .:)
Aga możemy zakładać wątek.:)
dagna przepraszam za trolowanie.:)

Donvitow

Post » Pon maja 19, 2014 16:27 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Donvitow pisze:Szprotka wyszła z lecznicy.Jest u mnie. :) Duża poprawa.
Mam plecak spakowany przez TZ .:)
Aga możemy zakładać wątek.:)
dagna przepraszam za trolowanie.:)

to już nie spamujemy. wątek kici jest tu: viewtopic.php?f=1&t=162333 zapraszm tam.

dagna, a co u was? wstawisz nowe fotki? :) bardzo lubię tu zaglądać jak są wieści od was :)

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Pon maja 19, 2014 16:52 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

U nas super :D Nesti robi się już coraz bardziej ufna, wczoraj nawet trochę spała koło mnie na łóżku :1luvu: Tak lubi kocie mleczko, że jak nalewam to aż popiskuje i przebiera łapkami żeby jak najszybciej jej dać :) kotki dogadują się świetnie, lubią leżeć razem na parapecie i obserwować co się dzieje za oknem, często myją się wzajemnie, nadal bez problemu załatwiają się do jednej kuwety. Nesti już jest zaszczepiona, w dzień w który dostała szczepionkę była osowiała, a na drugi dzień już biegała jak szalona :)
Jutro dodam jakieś zdjęcia :D

dagna90

Od: Sob kwi 12, 2014 19:50

Post » Pon maja 19, 2014 18:25 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

fajnie :)
nie mogę doczekać się zdjęć!

agaga21

Post » Wto maja 20, 2014 12:46 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Daję parę zdjęć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dagna90

Post » Wto maja 20, 2014 12:56 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

koleżaneczki :1luvu:

agaga21

Post » Wto maja 20, 2014 16:37 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

świetne.:)

Donvitow

Post » Nie cze 15, 2014 6:25 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Co u Was.?

Donvitow

Post » Wto cze 17, 2014 18:59 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Hej :)
U nas wszystko w porządku :D Nesti wygląda na szczęśliwą i mam nadzieję, że tak jest, właśnie śpi koło mnie :1luvu: chętnie przychodzi na myzianie i udeptuje mi wtedy łapkami brzuch :mrgreen: ma dużo energii, lubi zaczepiać Lusię i na nią polować :mrgreen:
Założyliśmy siatkę na balkonie i kotki chętnie się na nim wygrzewają gdy jest ciepło i obie leżąc koło siebie obserwują co się dzieje na dworze. Ponieważ mieszkamy na parterze to kotki robią furorę u przechodzących ludzi :D
Niestety Nesti nadal jest bardzo nieufna, gdy ktoś nas odwiedzi to ucieka, nie daje się pogłaskać, chyba że ktoś bardzo powoli do niej podejdzie, może boi się, że ktoś ją zabierze...
Jak się nieraz zaczną gonić to nic tylko schodzić im z drogi, normalnie tornado :ryk:

dagna90

Post » Śro cze 18, 2014 9:07 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

dagna90 pisze:Hej :)
U nas wszystko w porządku :D Nesti wygląda na szczęśliwą i mam nadzieję, że tak jest, właśnie śpi koło mnie :1luvu: chętnie przychodzi na myzianie i udeptuje mi wtedy łapkami brzuch :mrgreen: ma dużo energii, lubi zaczepiać Lusię i na nią polować :mrgreen:
Założyliśmy siatkę na balkonie i kotki chętnie się na nim wygrzewają gdy jest ciepło i obie leżąc koło siebie obserwują co się dzieje na dworze. Ponieważ mieszkamy na parterze to kotki robią furorę u przechodzących ludzi :D
Niestety Nesti nadal jest bardzo nieufna, gdy ktoś nas odwiedzi to ucieka, nie daje się pogłaskać, chyba że ktoś bardzo powoli do niej podejdzie, może boi się, że ktoś ją zabierze...
Jak się nieraz zaczną gonić to nic tylko schodzić im z drogi, normalnie tornado :ryk:

super, że wszystko dobrze u was :)
nie masz się czym przejmować, niektóre koty po prostu nie lubią obcych. może dla nesti ostatnio było za duzo zmian, bo wcześniej szybko dawała się do obcych przekonać, niemal natychmiast w sumie. a może wie, że już ma swoich ludzi i innych nie potrzebuje ;)

agaga21

Post » Czw cze 19, 2014 15:46 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Moje też znikają jak są goście.:).

Donvitow

Post » Czw cze 19, 2014 23:51 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Moje nawet będąc na moich rękach obcym się pogłaskać nie dadzą. Tylko 3 słownie trzy osoby z całego grona znajomych i sąsiadów w przeciągu tych kilkunastu lat, dostąpiły tego zaszczytu, że moje koty z własnej i nieprzymuszonej woli podeszły same i pozwoliły się przywitać.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Wto lip 01, 2014 9:26 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Sporo czasu minęło od ostatnich fotek.:)

Donvitow

Post » Pon sie 25, 2014 14:38 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

hej, hej!
jak tam u was? :)

agaga21

[poprzednia][następna]