Tygrysi Świat

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2014 6:48 Re: Ratuję oseska

Pozdrawiamy Was serdecznie .Miło czyta się relacje z Waszego domu .

KTI wraz ze służbą
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro kwi 09, 2014 7:38 Re: Ratuję oseska

Fart-Mini pisze:
ankacom pisze:Co słychać w Tygryskowie :)

Witaj, i witajcie :wink:

Spoco, loco....

Pomalutku Tygrysia dorośleje, właściwie to już ma gabaryty, wielkość oczu, tygrysi pyszczek :ryk:
... jak dorosły kot...
Trochę wagi jeszcze brakuje do pełnowartościowej, dorosłej, Tygrysi - samiczki, alee...
najważniejsze że nie mam z Nią większych problemów.
Właściwie to 2/3 albo nawet 3/4 doby przesypia w przecudnych miejscach.
Ostatnio upodobała sobie miejscówkę w chmm..., kotłowni..., można nazwać. Wisi tam na ścianie
min. cieplutka zawsze terma do wody, i kładzie się na jej szczycie i śpi... (dałem, dałem legowisko kocykowe).

A jak nie śpi... 8O

Ojojojojoj... :kotek: :ryk:

Nawet nie wiem o czym mam pisać.
Wszystko co napisano o domowych kotach na tut. Forum, ma w 100% pokrycie w zachowaniu
Tygrysi :D

Skoki z nienacka na kark, przeskoki na sprzęty "rodowe" spod sufitu, łapanie owadów po ciemaku,
ostrzenie pazurów o narożnik nowy (ma 5 lat, a wygląda już jakby miał 50, firaneczki-połóweczki w kuchni obdarte, ostrzy sobie pazurki, wydrapując tynk ze ściany, ewentualnie dokańcza szlifowanie na drzwiczkach od pralki, depcze po stopach, obciera się o łydki ciałem i ogonem wyprężonym, aby dać smakołyka...
Nie jje kociej trawki, ŻRE SAŁATĘ PRZYNIESIONĄ ZE SKLEPU JAK KOZA. Wcina coraz więcej suchego RC, coraz mniej mokrego.... (i to mnie trochę martwi, bo coraz więcej oddaję niedojedzonego jej dzikim pobratymcom...)
Kuweta...., taaa... nowy żwirek, no to momentalnie przegrzebane, przykucnięte, nasikane, zaklepane :mrgreen:

No i mamy hierarchię w domu, tak, niestety, albo stety....
Mnie się pozwala nosić na rękach, głaskać, czochrać, szczotkować, przenieść do spania w bezpieczne miejsce...
Nie mogę tego samego powiedzieć o reszcie domowników... :1luvu: :ryk:
Często jest szybki protest..., pazurki..., ząbki....
Ale skoro ludzie nie rozumieją ostrzegawczego "łłumgrrruuu", no to sorry :ryk:

Naturalnie, wraz z wiosną, coraz więcej "łowi" ptaków i "samolotów" przez okno.
Była trochę na zewnątrz domu (właściwie to bez Naszej zgody), udało się jej wymknąć wieczorem
przez otwarte drzwi na taras i dalej w ogród. O rety! nigdy więcej ...
pół godziny, kici kici, taś taś, cip cip, miau miau.... i d..pa...
Wreszcie wychynęła spod krzaka i Ją złapałem, się pofatygowałem w kapciach w trawę :lol:
Aleee..., aleee....., coby nie było to parę dni później, w ciągu dnia, jak świat zewnętrzny tętnił odgłosami ptaków, psów, kotów, przyrody, samochodów z dala, młotków, pił... (dzisiaj)
To już bała się wyjść za próg w środku słonecznego dnia. Co nie znaczy że nie obserwowała przez
szybę w oknie co wyczyniam nieopodal domu :twisted:

Raz zeżarła jakąś folię, nie wiem jak długą, ale szeroką na 5 cm.
Już mi się włos zaczął jeżyć na głowie, bo lata toto z 10-cm transparentem z tyłu.
Przytomnie odciąłem nożyczkami co wystawało, odpukać, 3-ci tydzień normalnie.

I tak by można opowiadać o kocie czuwającym na półce między butami, śpiącym pomiędzy bielizną
w szafie, lub pod kołdrą, fruwającym po karniszach, przemieszczającym się w ułamku sekundy
spod sufitu w pokoju, do .. pod sufit w kuchni..... blabla bla, trata, ta... hehe :wink:

Mamy jednak wspólny język, w jakimś stopniu. 8)
Jej, Moje, tajemne, spec modulowane "mrałłu"....
I wtedy się odnajdujemy, bo Tygrysia przychodzi, no ale przeważnie tylko jak ja proszę.... :kotek: :ok:

:1luvu: to jeszcze foty poprosimy 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 09, 2014 20:09 Re: Ratuję oseska

No tak. Ja wiem dobrze, jak wredny buras śmiga w czasie około 0,1 sekundy. Ten łobuz jest szybszy od mojego wzroku. Nawet inny kot go nie dogoni! A nocą przychodzi się przytulic z "mruuiii" i wymiękasz.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw kwi 10, 2014 9:46 Re: Ratuję oseska

Świetne wiadomości z Waszego domu.
A może Tygrysi przydałby się kompan do zabawy? :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt maja 16, 2014 0:13 Re: Ratuję oseska

Farcie, napisz coś o Tygrysi :)
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt maja 16, 2014 2:35 Re: Ratuję oseska

Swoją drogą, koty to mają "dżender". Tygrys okazał się Tygrysią a mój Albert do pierwszej wizyty u wetki był kociczką. :D Teraz to kocurro - burro pełnym pyskiem. I trąbkę nader często prezentuje. Bez futerału. "Wścibol - exhibol". Ludzie udają, że nie widzą, a ten siedzi rozkraczony, niczym do dojenia i czeka na owacje. Okropność.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt maja 16, 2014 2:46 Re: Ratuję oseska

Albercik jest po prostu super samcem :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018

ankacom

Post » Pt maja 16, 2014 13:00 Re: Ratuję oseska

Aż do licha z takim samcem! On to robi na stole, często przy kolacji! I siedzi zadowolony jak po chałwie z kwasem! Ja tu jajecznicę jem, a ten mi trąbkę do kompletu. Kopnąłbym Burasa w tyłek, ale go kocham... :evil:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt maja 16, 2014 16:06 Re: Ratuję oseska

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

ankacom

Post » Pt maja 16, 2014 17:38 Re: Ratuję oseska

Villentretenmerth pisze:Aż do licha z takim samcem! On to robi na stole, często przy kolacji! I siedzi zadowolony jak po chałwie z kwasem! Ja tu jajecznicę jem, a ten mi trąbkę do kompletu. Kopnąłbym Burasa w tyłek, ale go kocham... :evil:

:ryk: kociczki takich numerow nie odwalaja :!: Zaluj, ze nie masz ani jednej :kotek:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt maja 16, 2014 22:06 Re: Ratuję oseska

Kociczki nie posiadają trąbek, zatem ich nie demonstrują np. na świątecznym stole. :D
Ale ja zostałem już stanowczo poproszony "NIE ROZMNAŻAJ SIĘ WIĘCEJ!"
No bo w ciągu dwóch i pół roku zameldowałem w domu trzy kocurro - Mama ich pokochała, ale za czwarte futro (nawet kocicę) - zarobię patelnią w ep.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob maja 17, 2014 14:07 Re: Ratuję oseska

No tak. Zreszta nie wiadomo jakby sie koteczka czula - jedna jedyna w towarzystwie trzech kawalerow :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Sob maja 17, 2014 16:43 Re: Ratuję oseska

Też chciałabym wiedzieć co nowego słychać u Tygrysi :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie maja 18, 2014 0:32 Re: Ratuję oseska

Cindy pisze:No tak. Zresztą nie wiadomo jakby się koteczka czuła - jedna jedyna w towarzystwie trzech kawalerów :roll:

Jak Milady. Polecieliby po kątach z hałasem, gubiąc szpady, opróżnione sakiewki i ozdobne kapelusze. Potem każdy siedziałby w swej kryjówce, rozmyślał i ponurzasto paczał. :D
Jak u ludzi.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie maja 18, 2014 13:36 Re: Ratuję oseska

:ryk:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

[poprzednia][następna]