♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 15, 2014 15:38 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Niestety, w tym roku kleszczowy raj :(
Zima była łagodna i te wszystkie dziadostwa teraz wyłażą z ziemi.
Kropelki są dobre, bo kleszcz nie wbije się w psa, ale po każdym spacerku trzeba psiaka obejrzeć czy cuś po nim nie łazi :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw maja 15, 2014 15:58 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Rilla07 pisze:Niestety, w tym roku kleszczowy raj :(
Zima była łagodna i te wszystkie dziadostwa teraz wyłażą z ziemi.
Kropelki są dobre, bo kleszcz nie wbije się w psa, ale po każdym spacerku trzeba psiaka obejrzeć czy cuś po nim nie łazi :lol:

moje psiaki to jak czują kleszcza do "pokazują" że mają i ...wyjmij pani :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 15, 2014 17:49 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

mir.ka pisze:moje psiaki to jak czują kleszcza do "pokazują" że mają i ...wyjmij pani :)

Psiaki są mądre :D
Co im będzie jakieś paskudztwo po futerko łaziło :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw maja 15, 2014 17:50 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Rilla07 pisze:
mir.ka pisze:moje psiaki to jak czują kleszcza do "pokazują" że mają i ...wyjmij pani :)

Psiaki są mądre :D
Co im będzie jakieś paskudztwo po futerko łaziło :wink:

oczywiście :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt maja 16, 2014 8:17 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hej, hej

Śliczna pogoda u nas, w prawdzie zbyt ciepło nie jest, ale nie pada i słoneczko świeci, pranie się suszy na balkonie, a ja zaraz uciekam na zakupy, niedziela tuż, tuż .. wielki dzień zbliża się wielkimi krokami :)

Co do obroży Foresto, to rok temu Luna ją również miała i dobrze ją przed kleszczami chroniła, teraz niestety nie, dlatego kupię krople, obroży nosiła nie będzie, niestety - do tanich ona nie należy, ale skoro jej nie chroni, to nie może tak być. Marcelka oczywiście sprawdzamy gdy Luna wraca do domu z dworu :)

ps. na FB Schroniska skąd Marcelek 'pochodzi' są cudowne maleńtasy, rozpływam się .. mam nadzieję, że szybko znajdą super domki :)

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 22, 2014 16:33 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt maja 16, 2014 9:02 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

śliczne maleństwa :)
no niestety sezon na małe już się rozpoczął :(

gdybyś piekła ten sernik z pianą, to ona powinna mieć taki złoty kolor, teoretycznie po 15 min w piekarniku, gdyby tak nie było to zostaw jeszcze na 5 min
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 16, 2014 9:07 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Straszne to jest .. chciałoby się pomóc każdemu zwierzakowi, ale nie ma takich możliwości :(
Serniczek będę piekła, jutro :) I dziękuję za wskazówki, wykorzystam je :1luvu:
Za niedługo wybieram się do miasta, muszę iść do optyka, bo niestety, ale wg. mnie okulary za bardzo mi się zsuwają,
co jest bardzo uciążliwe i irytujące, bo co prawda nie ma opcji aby mi spadły z nosa, ale jednak co rusz je poprawiam :?
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 16, 2014 9:10 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Straszne to jest .. chciałoby się pomóc każdemu zwierzakowi, ale nie ma takich możliwości :(
Serniczek będę piekła, jutro :) I dziękuję za wskazówki, wykorzystam je :1luvu:
Za niedługo wybieram się do miasta, muszę iść do optyka, bo niestety, ale wg. mnie okulary za bardzo mi się zsuwają,
co jest bardzo uciążliwe i irytujące, bo co prawda nie ma opcji aby mi spadły z nosa, ale jednak co rusz je poprawiam :?

raczej nie powinno tak być, szczególnie jak trzeba je nosić cały czas
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 16, 2014 9:11 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dokładnie, tak też myślę. Trzeba je odpowiednio dopasować, aby z nosa się jednak nie zsuwały, a nosić je muszę non stop :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 16, 2014 9:20 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Cześć Aniu :1luvu: Ja też właśnie czekam na okularki, pierwszy raz nie zamawiałam u optyka tylko w necie, ciekawe jak będą leżeć :)
A co do maluszków, to bardzo szkoda, że nie możemy ich przygarnąć :( Pozostaje mieć nadzieję, że znajdą dobre domki na zawsze.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt maja 16, 2014 22:19 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Uff, to był kolejny .. dość mocno zabiegany dzień ;) Jutro na 9 spowiedź w kościele, poświęcenie alb. Muszę jeszcze do kwiaciarni zajść po bukiecik, widziałam piękne dzisiaj :) Jutro będę piekła sernik, zrobię też pyszną sałatkę owocową :) Wielki dzień tuż, tuż. Stresuję się. Mała również ...

Miziaj mnie, miziaj :D

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 16, 2014 22:29 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hej :1luvu:

Marcello jaki kochany :1luvu:
Wymiziałabym oj tak :mrgreen:
Na tych zdjęciach robi minkę jak Teemol kiedy domaga się głaskania :)

Teraz gdzie się nie spojrzy to jakieś maluchy do adopcji...
A co najgorsze zaczął się sezon wyjazdów wakacyjnych i porzucania zwierzaków :(
Smutne to jest... :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob maja 17, 2014 10:14 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Łohooh Aniek, ale masz szpony! :mrgreen: Marceluś śliczny, miziałka kochana :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob maja 17, 2014 10:41 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Rilla Gdyby tylko człowiek mógł każdemu pomóc, byłoby pięknie ... jest tyle nieszczęść :(

Madziu Szpony, szpony hehe, ale Marcel je lubi, bo fajnie drapią :D

Jesteśmy po spowiedzi, dzieciaczki były podekscytowane i zestresowane, jutro wielki dzień :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob maja 17, 2014 11:11 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

aannee99 pisze:Rilla Gdyby tylko człowiek mógł każdemu pomóc, byłoby pięknie ... jest tyle nieszczęść :(

Madziu Szpony, szpony hehe, ale Marcel je lubi, bo fajnie drapią :D

Jesteśmy po spowiedzi, dzieciaczki były podekscytowane i zestresowane, jutro wielki dzień :)

Życzę Wam, żeby wszystko się udało, wyglądacie obie ślicznie, a i Marcelek :love:
Pako

[poprzednia][następna]