Tosia & Bazyl cz.V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 16, 2014 16:41 Re: Tosia & Bazyl cz.V

śmieszne, nie problem, ale zsumowanie wszystkiego razem skłoniło mnie do ostatecznego przestawienia się na Arielkę. I teraz tłumaczę że nie, to nie od małej syrenki i nie, nie od proszku do prania :ryk: chociaż, mała syrenka też kochała śpiewać :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt maja 16, 2014 17:03 Re: Tosia & Bazyl cz.V

hahah właśnie pierwsze co mi się skojarzyło to syrenka Arielka (moja młodsza siostra spędziła w czasach kiedy do użytku w naszym domu wszedł magnetowid i jak się miało jedynie 2-3 bajki, to się je na okrągło oglądało na VHS - stąd Ariel to od razu mała syrenka dla mnie :mrgreen: ). To czy ja dobrze rozumiem, że Ty już urzędowo zmieniłaś imię?

Madzia i reszta - ja naprawdę potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia punkt po punkcie co kupić, jak zmieszać, kiedy podać - bo ja jakaś tępa jestem w te klocki 8O Bazyl nie miał rewolucji po surowym bo nigdy nie jadł (jak zaczynałam to zjadł 2 razy ale potem mu się odwidziało). Tosia je codziennie surowe pokrojone w kawałeczki, ale jest to tylko zwykła pierś z indyka i czasem ma focha że nie chce, to maczam trochę w Bazylowym PoN mokrym i wtedy wszystko jest zjedzone. O Bazyla bardziej się boję bo on od tamtych 2 dni kiedy zjadł troszeczkę - to już nie chce żebym nie wiem w czym maczała. Ale najwyżej głodem go wezmę, jestem zdesperowana żeby przejść na bafra bo już nerwowo nie wyrabiam z tym karmieniem ich.
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt maja 16, 2014 17:05 Re: Tosia & Bazyl cz.V

NatjaSNB pisze:hahah właśnie pierwsze co mi się skojarzyło to syrenka Arielka (moja młodsza siostra spędziła w czasach kiedy do użytku w naszym domu wszedł magnetowid i jak się miało jedynie 2-3 bajki, to się je na okrągło oglądało na VHS - stąd Ariel to od razu mała syrenka dla mnie :mrgreen: ). To czy ja dobrze rozumiem, że Ty już urzędowo zmieniłaś imię?

Madzia i reszta - ja naprawdę potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia punkt po punkcie co kupić, jak zmieszać, kiedy podać - bo ja jakaś tępa jestem w te klocki 8O Bazyl nie miał rewolucji po surowym bo nigdy nie jadł (jak zaczynałam to zjadł 2 razy ale potem mu się odwidziało). Tosia je codziennie surowe pokrojone w kawałeczki, ale jest to tylko zwykła pierś z indyka i czasem ma focha że nie chce, to maczam trochę w Bazylowym PoN mokrym i wtedy wszystko jest zjedzone. O Bazyla bardziej się boję bo on od tamtych 2 dni kiedy zjadł troszeczkę - to już nie chce żebym nie wiem w czym maczała. Ale najwyżej głodem go wezmę, jestem zdesperowana żeby przejść na bafra bo już nerwowo nie wyrabiam z tym karmieniem ich.

mi Madzia wytłumaczyła jak zaspanemu pięciolatkowi ale ja dalej boję się że coś pokręcę... Madziu Bazyla i Tosi, zbierzmy się w qpę i zróbmy to razem, ja jestem tak zieloniutka jak i Ty...

urzędowo jeszcze nie bo nie ma mnie w Polsce. Ale jak będę na dłużej i będę miała na głowie mniej niż miliard papierologii/egzaminów/itp to pójdę i załatwię.
Ostatnio edytowano Pt maja 16, 2014 17:07 przez MamaMeli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt maja 16, 2014 17:06 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Madziu skarbie, u Arielki jest tutorial moją łapką napisany, także jakbyś chciała to czytaj i pytaj, ja cierpliwa jestem :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt maja 16, 2014 17:08 Re: Tosia & Bazyl cz.V

dobra, pędzę :mrgreen:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 17:11 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Nie ogarniam 8O
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 17:12 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Czego? :P

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 17:14 Re: Tosia & Bazyl cz.V

No już pierwszej części nie ogarniam... mogę wybrać jako suplement easy barf + tauryna albo sama tauryna? Czy to jest easy barf + tauryna albo tauryna + suplement wapnia + suplement fosforu, sodu.. i tak do XII?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 17:18 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Możesz wybrać takie opcje:
1) Felini Complete + tauryna
2) easy barf + tauryna
3) easy barf + tauryna + skorupki + sól
4) suple naturalne czyli te od tauryny do końca (I do XII)

Tauryna jest wszędzie bo jej nigdy za dużo :) Poza tym jeśli chcesz, to taka sama propozycja jak dla Arielki - mogę Ci podesłać na 1-2 mieszanki suplementów, do Ciebie wyjdzie bliżej i taniej :D

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 17:22 Re: Tosia & Bazyl cz.V

2 pierwsze opcje wydają się najprostsze, lepszy jest easy barf czy felini? rozumiem, że to jest trochę sztuczne więc kot alergik może źle zareagować?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 17:27 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Tak, jeśli w Felini zmieszczono teoretycznie 11 różnych związków do zaspokojenia zapotrzebowania na wszystkie witaminy i mikroelementy, to może być problem. Najlepsze są suple naturalne, one są najzdrowsze i najmniej problematyczne, wystarczy je poodmierzać w różnych (wskazanych w kalku) ilościach, łatwiej się też kontroluje ile ich ma być, bo ilość jednego nie wpływa na drugi :)

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 17:39 Re: Tosia & Bazyl cz.V

a gdzie ten kalkulator?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 17:40 Re: Tosia & Bazyl cz.V

http://www.barfnyswiat.org/viewforum.php?f=16

Tutaj. Piszesz PW do Hebe z prośbą o dostęp, wpłacasz 5 zł (takie symboliczne, na wrokotki idzie chyba) i masz. To taki arkusz w Excelu :)

Spilett

Post » Pt maja 16, 2014 18:37 Re: Tosia & Bazyl cz.V

OK napisałam z prośbą o dostęp, nawet założyłam wątek powitalny :mrgreen:
Tylko dalej nie wiem jakie suplementy dobrać 8O
Jeśli chciałabym iść jak najbardziej naturalnie to czy dobrze rozumiem? Mam sobie kupić taurynę oraz po jednej rzeczy z tych wymienionych XII punktów? Czyli np tauryna + II: mączka kostna + III mączka ze skorupek jaj + IV sól himalajska .. i tak do XII? 8O
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Pt maja 16, 2014 18:38 Re: Tosia & Bazyl cz.V

Tak :) ale ja mam to wszystko to tak jak mówię - mogę Ci podesłać po tyle, żeby np. na 1-2 mieszanki starczyło, zobaczysz czy kotom smakuje itp ;)

Spilett

[poprzednia][następna]