Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 06, 2014 7:33 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Zatem czekamy na foty :D
:ok: :ok: :ok: za zdrówko kociastych!
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 07, 2014 17:38 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

ewar donosi:
wczoraj wieczorem wzielam Benie do lozka, malutka po raz pierwszy mruczala
Nika nadal kocha towarzystwo Bohuna, w stosunku do mnie jest nieufna
Tusia jest miziaczkiem, pieknie sie bawi, bardzo lubo tor z pileczka
Tino jest nicponiem, wychodzi na cala noc, w dzien spi i w ogole nie chce bawic sie z Tusia, a ona jest taka sliczna
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 10, 2014 10:39 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Już jestem.Uff! Zaległości mam ogromne, postaram się szybko nadrobić, póki internet działa.Zaraz jadę pod hutę, oby tylko nie padało.Działkowe dziewczynki są zdrowiutkie i bardzo zabawowe.Nie miałam kotów, które tak pięknie by się same bawiły.Są żywiołowe, jedzą więcej niż Duduś ( naprawdę!) , ale tak szaleją, że spalają wszystko.Właściwie to najbardziej odpowiadałoby im, abym się wyprowadziła, nie jestem im potrzebna, no może tylko do napełniania misek i sprzątania kuwety.Kochają inne koty, zwłaszcza Bohuna, do ludzi są nieufne.Mogę jednak zrobić z nimi wszystko, ale pod warunkiem, że je złapię, same nie przyjdą na mizianki.Takie są i już.Najładniejsza jest moim zdaniem Tusia, ma cudne oczka i piękną, lśniącą sierść.Wczoraj ją odrobaczyłam po raz pierwszy, a Benię i Nikę po raz drugi.Bez problemu.Tusia jest biedna, bo nie ma w sumie kociego towarzystwa.Tino wychodzi na całą noc, a potem tylko śpi.Czasem pobiegają, Tusia wejdzie na fotel kocura i go powylizuje, ale Tino to leniuch i bawić się nie ma ochoty.Pod tym względem moje kocie dziewczynki mają lepiej.
Znikam, potem postaram się powklejać zdjęcia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 11, 2014 6:33 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Działkowe dziewczynki bardzo lubią kocie towarzystwo, są idealne na dokocenie, naprawdę.Na pewno nie są odpowiednie dla kogoś, kto chce namolnego kota.Z nimi nie trzeba się bawić, fantastycznie bawią się same, co mi akurat bardzo odpowiada.To są wyjątkowo grzeczne kotki, kuwetkowe, niczego nie niszczą, potrafią korzystać z drapaka i zupełnie nie mają ochoty wychodzić.Potrzebne im do życia jedzonko, zabawki i drugi kot.To wystarczy.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie maja 11, 2014 8:15 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Nikunia na leżaczku na balkonie Obrazek

ewar

Post » Pon maja 12, 2014 6:34 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Muszę jeszcze zrobić ładne zdjęcia Tusi.Jest podobna trochę do Niki, ale ma więcej czarnego i ciekawie umaszczony pyszczek.
Kotki są zdrowiutkie.One były bardzo długo ze swoją mamą ( jest wysterylizowana i przychodzi na działkę ).Mama dostawała dobre jedzonko, miała dużo pokarmu i dzieci rosły zdrowo.One też potem dostawały karmę dla juniorków, mieszkały w ocieplonym domku, nie chorowały.Nawet świerzbu nie złapały.Były zarobaczone, ale to już mamy z głowy.
Wetka była zachwycona Niką, że taka zadbana, grzeczna, że przytulaśna.Nie jest, po prostu wtuliła się we mnie, bo się bała.Tylko Tusia lubi być na rękach, moje tymczaski tego nie lubią.Owszem głaszczę je, kiedy sobie leżą na posłankach, ale wcale nie jestem pewna czy to im się podoba.Są takie jak Bohun,naprawdę i chyba dlatego tak się lubią.Nie mają w sobie agresji, to muszę przyznać.Najbardziej kochają jeść, są jak worki bez dna.Staram się ich nie zatuczyć, ale mięknę, kiedy patrzą na mnie tymi swoimi oczkami jakby chciały powiedzieć "no daj coś jeść, jesteśmy głodne" :oops: Tusia je mniej, tak mówi p.Iza.Kotki bardzo pięknie korzystają z kuwetki, od razu z resztą wiedziały do czego służy.Jest jedna rzecz, która je wyróżnia spośród wszystkich kotów, jakie do tej pory miałam.One tak pięknie się bawią, że mogę siedzieć i się na nie gapić bez przerwy.Benia nosi kuleczki foliowe w pyszczku, żongluje nimi, a często obie kotki leżą na podłodze i przez pół godziny i odbijają piłeczkę.Tor z kulką w środku jest wciąż atrakcyjny, o tunelu nie wspomnę, bo to rewelacja.Czasem sama się do siebie śmieję, bo takie rzeczy wyprawiają, że szok.Cieszę się, bo wciągają moje koty do zabawy.Śpią w różnych miejscach, Nika głównie na parapecie, zwykle na jednym posłanku z Bohunem, Benia zaanektowała fotel.Ona lubi zagrzebywać się w kocyki, jak mój Czaruś.Po kolacji zaczyna się szaleństwo.Dziewczynki muszą się wybiegać.Startują od okna w jednym pokoju, kończą na balkonie, a potem biegną z powrotem.Meta jest na oparciu fotela.I tak w kółko, dopóki się nie zmęczą, ale to chwilę trwa :D Są szczęśliwe, to widać, naprawdę.Nic ich nie boli, są najedzone, zabawek mają mnóstwo, kocie towarzystwo również.Świeżego powietrza też im nie brakuje, duży w końcu balkon jest do ich dyspozycji, prawie nigdy go nie zamykam.

ewar

Post » Pon maja 12, 2014 17:39 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=162179

ewar

Post » Wto maja 13, 2014 6:23 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

No to kilka zdjęć
Bohun i obie dziewczynki przy miskach Obrazek
Benia lubi czasem poleżeć na parapecie, ale zwykle okupuje fotel Obrazek
Nika i Benia bawią się każdą zabawką Obrazek
A tutaj Tusia bezpośrednio po sterylce, niestety aborcyjnej, ale to mniejsze zło i tak. Obrazek

ewar

Post » Wto maja 13, 2014 12:40 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Na działkach została mama kocich dziewczynek, ich braciszek i dwa starsze kocurki, cioteczne rodzeństwo Niki, Beni i Tusi.Są przeganiane przez niektórych działkowców, są przestraszone :evil: Najprawdopodobniej ludzie rzucają w nie grabie, czy motyki ( pingwinek uciekał jak tylko p.Iza wzięła do ręki motyczkę), krzyczą, a nawet wyrzucają karmę.Ostatnio sucha karma wylądowała w beczce z deszczówką.Nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby kotki nie zostały złapane i urodziły kocięta.Ludzie są gorsi od zwierząt, to wiem już od dawna.

ewar

Post » Wto maja 13, 2014 17:26 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

ewar pisze:Na działkach została mama kocich dziewczynek, ich braciszek i dwa starsze kocurki, cioteczne rodzeństwo Niki, Beni i Tusi.Są przeganiane przez niektórych działkowców, są przestraszone :evil: Najprawdopodobniej ludzie rzucają w nie grabie, czy motyki ( pingwinek uciekał jak tylko p.Iza wzięła do ręki motyczkę), krzyczą, a nawet wyrzucają karmę.Ostatnio sucha karma wylądowała w beczce z deszczówką.Nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby kotki nie zostały złapane i urodziły kocięta.Ludzie są gorsi od zwierząt, to wiem już od dawna.

To aksjomat :roll: Ja takich zachowań nigdy nie zrozumiem, w ogóle, im dłużej żyję, tym mniej wiem, o co w tym życiu chodzi :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro maja 14, 2014 6:33 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

A mnie coraz ciężej znosić takie rzeczy :(
U mnie tak teraz jest.Czyż to nie słodkie?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro maja 14, 2014 6:37 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Przecudny widok :) aż zazdroszczę bo u mnie takich scen nie uświadczysz :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 14, 2014 6:53 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Te trzy kocie dziewczynki , bo i Tusia potrzebują towarzystwa drugiego kota jak powietrza.Ludzi już niekoniecznie, to ich jedyna wada.Głaskać mogę, ale nie chcą być na rękach.Nie ma jednak mowy o użyciu pazurków, czy ząbków, żadnych oznak agresji.Tylko tutaj opisuję i wklejam jakieś zdjęcia, ale warto byłoby zobaczyć ich zabawy.Noszą kuleczki w pyszczku, turlają je po podłodze, biegają jak szalone, po drodze zahaczając o tunel.Są takie szczęśliwe, zdrowiutkie, naprawdę.Jedzą ilości hurtowe, ale nie są grube.Nie mam z nimi żadnego problemu, poza tym, że w mieszkaniu gęsto już od kotów.Im to chyba nie przeszkadza, lubią się bardzo, przytulają do siebie, ale mimo wszystko.

ewar

Post » Śro maja 14, 2014 11:34 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Byłam z p.Izą na działkach.Przyszedł braciszek dziewczynek, jest klonem Beni, tylko nie ma piegów.On został sam z miotu, zabrałybyśmy go, ale nie ma dokąd :( Bardzo przydałoby się zlapać pingwinka, jest o miesiąc starszy i bardzo proludzki, a poza tym śliczny.Pogoda koszmarna, dżdżysto, ponuro, ale to dla kotów lepiej, bo ludzi nie ma i mają święty spokój.Dzisiaj dostały dobre jedzonko, bo kurze serca i dobrą mokrą.Bardzo im smakowało.Sucha Smilla na deser, głodne nie będą.Mam nadzieję, że nie będzie powodzi, San jest już bardzo szeroki, spuścili wodę z Soliny, a zapowiadają bardzo ulewne deszcze.Boję się myśleć,co będzie jeśli zaleje działki :(

ewar

Post » Śro maja 14, 2014 17:25 Re: Nika,Benia i Tusia z działek.

Strasznie fajne są te kocie dziewczynki :D Okazy zdrowia po prostu, apetyty mają też nieprawdopodobne.Chociaż Benia potrafi już odejść od miski, w której jeszcze jest jedzonko, Nika absolutnie musi zjeść do końca i domaga się repety.Ona jedyna drze się głośno, kiedy kroję mięso, albo otwieram puszkę."Podlizuje" się też, tzn.nadstawia grzbiet do głaskania, wtedy jest miziaczkiem :wink: Dokładnie to samo robi Tusia u p.Izy.Potem nagle stają się niedotykalskie.Żyły w stadzie, na wolności, wydawałoby się, że powinna ich matka nauczyć agresji, a tymczasem one są jej zupełnie pozbawione.Boją się, to prawda, ale obcinam im pazurki, grzebię w uszkach, czeszę, daję tabletkę do pyszczka, a one na to wszystko pozwalają.Tusia mnie pogryzła i podrapała, nawet dotkliwie, ale było to bezpośrednio po sterylce.Szew miała większy, bo jej kocięta były już spore :cry: , na pewno ją mocno zabolało, kiedy ją pakowałam do torby i stąd taka reakcja.Dziwne jest też i to, że nie domagają się wychodzenia.U mnie koty są nie wychodzące, ale Tusia mieszka z Tino, a on musi wychodzić, bo inaczej robi w domu piekło.Małą nie interesuje otwarte okno.Spokojnie, p.Iza jest ostrożna, kotka jest u niej bezpieczna.Kupiłam Tusi myszkę i miękką piłeczkę do zabawy, ona też potrafi cudownie bawić się sama, p.Iza jest tym zachwycona.Nawet Tino ze dwa razy pacnął zabawkę, co mu się prawie nigdy nie zdarza, ale chciał chyba sprawdzić, co takiego w zabawce jest, że Tusia ją tak lubi :) Kocham te kotki, ale dobrze byłoby, aby znalazły domek, wtedy ich braciszek przyszedłby na DT i ten słodki pingwinek.

ewar

[poprzednia][następna]