WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 01, 2014 23:28 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

"Nie oburzaj się na głupich
Nie żądaj, żeby byli mądrzejsi

Oni są głupi w takim samym stopniu,
jak drzewo jest lipą, a kwiat bywa różą

Każdy jest taki, jaki jest,
bo w tym momencie życia
to mu jest do czegoś potrzebne

Każdy ma swoje lekcje życia do przerobienia
Zamiast zżymaćsię
na czyjąś ignorancję i brak profesjonalizmu,
pomyśl, że
drzewo ma prawo być lipą
nawet jeśli mogłoby być baobabem"

do pomyślenia.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro kwi 09, 2014 8:11 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

Mika łapie pierwsze promienie słońca

Obrazek Obrazek

Sępy, nie koty :mrgreen:

Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 15, 2014 8:04 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

Trudny czas dla futerek. Często wyjeżdżam, koty zostaja same na kilka dni. Przede mna kolejny wyjazd a wróciłam dopiero wczoraj.
Są niestety efekty tego - Milenka mimo obróżki wylizała sobie brzuch :roll: Zastanawiam się nad wzięciem jej ze sobą. Jak weszłam wczoraj do domu to pierwszą godzinę głaskałam i przytulałam futerka - wszystkie do mnie przychodziły, czekały w kolejce z napięciem w oczkach i pytaniem dlaczego muszą czekać, czemu kazda nie moze być pierwsza...Mikunia jedynie była wystraszona mimo rujki. Nie podeszła, dałam jej trochę czasu na oswojenie się z moim powrotem i wygłaskałam łepek. A w nocy już tradycyjnie przytuptała do mnie.

Marzenia11

Post » Czw kwi 17, 2014 23:23 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

Totalny hit :D
moje futra polecają http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... gle/315826

ustawiają się w kolejce, potrafią walnąć łapą jak któraś odejdzie zbyt blisko.

Tu Notulka :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Sob kwi 26, 2014 20:34 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

Moje stadko znów same. Po świetach wpadłam na dwa dni po to, aby drugiego dnia zatargac Notke do wetki - strasznie sobie rozdrapała pychol, pod okiem na policzku jedna wielka rana, ktora ja swędzi i jak się tylko zrobi strup to natychmiast rozdrapuje. Jeste znow poza warszawą więc wet zaordynowała steryd tygodniowy i dwutygodniowy antybiotyk. Mam nadzieję, ze kontrola nie będzie potrzebna.
Do kotow znow przychodzi moja znajoma - relacje troche trudne, kociaste smutne, DeeDus miauczy pod drzwiami, wszystkie patrza na nią pytająco. Ale jedzenie znika i sprzatania w kuwetach tez jest sporo.
Jak wpadam na dwa, trzy dni to nawet ich nie zdążę naprzytulać, tak sa spragnione, a Notuś ostatnio ciągle miauczała i patrzyła na mnie.
Di d... to wszystko.

Marzenia11

Post » Czw maja 01, 2014 13:24 Re: WAW-Mikunia. Ruda Łapa ma pnn i ds.

Koty stęsknione.
Nawet te, ktore nie okazywały takiego uliubienia głaskania.
Stają w kolejce do głaskania. każda chce być pierwsza i jedyna. Jak musi czekać lub nie jest jedyna to nawala łapą stojąca obok.
Znow zagościł katar - DeeDee ma kalafiora w pyszczku, czyli plazmocytarne (i calici) się uaktywniła. Dlatego je tylko chrupki. Notka na sterydzie i mimo antybiotyku kicha jak aramata i ma wyciek z oczka. Mika sie ślini i troszkę ma trudności z jedzeniem - albo calicic albo może ją boli psujący się ząb.
Milenka - łyse łapki tylne i wylazła jej trzecia powieka, to jej reakcja na stres.
Nutka się jakoś trzyma, tylko ciągle miauczy i lgnie do mnie.
A ja znów poza Warszawą przez kilka dni.

Marzenia11

Post » Sob maja 03, 2014 21:37 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

Milenka sobie nie radzi z moja kolejna nieobecnościa. PIerwszego dnia radosnie zeskoczyła z szafy i jak zobaczyla, ze to nie ja to sie schowała i w ogole nie wychodzi. Trudno mi z tym.
Nutusia też się nie pokazuje.
Pozostale 4 futerka jakoś daja radę.

Marzenia11

Post » Pt maja 09, 2014 23:10 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

Gdy wrociłam futerka nie wierzyły swoim oczkom, ze to ja. Trzy siedziały z oczami jak 5zł i patrzyły na mnie, dopiero po chwili DeeDee zaskoczyła kto wszedł i przybiegła z podniesionym ogonem, za nią Milenką, Notka. łapciak i Mika bardzo się mnie bały i uciekały bądx chowały do swych kryjowek. No i się pokazała Nutka - w sumie nie wiem gdzie się chowa, obstawiam wanne w łazience.
Wyglądaja dobrze, futra ok, strsznie lnieją. Milenka ma łysy brzuniek :roll: i wnętrze tylnych lapek, poza tym ok.
Wszystkie chodzą a nawet biegają za mną i miaucząc dopominają się glaskania, tulenia, drapania, gadania itp.itd. itp.

Marzenia11

Post » Sob maja 10, 2014 9:28 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

No i jak wstać? A sprzątać?
W dni, w ktore mogę sobie wypić kawę w łóżku z laptopem nakolanach Mika przychodzi na chwilkę na uzupełnienie głaskania porannego, ale potem idzie spać do swojej kryjowki (laptopa chyba nie lubi). Teraz połozyła się na kolanach przy lapku i śpi, śpi, śpi, od czasu do czasu podnosząc łepek do głaskania. I już godzina minęła. Czekam, szkoda mi jej budzić, tak się slodko przekreca z boku na bok... a obok niej Notusia chrapie, Łapa tez przyszła na chwilę, ale jednak nie czuje się jeszcze do koca komfortowo i poszła spac na klawiaturę i modem, ostatnio te miejsce okupuje i nie wpuszcza nikogo do swojego krolestwa :wink:
No nie wiem jak dlugo jeszcze.... sprzątnąć muszę :roll:

Marzenia11

Post » Sob maja 10, 2014 9:59 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

A na pewno musisz sprzątać? :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 11, 2014 11:13 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

taizu pisze:A na pewno musisz sprzątać? :D

No na pewno, uwierz mi :oops: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie maja 11, 2014 11:24 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

nie ma takiej potrzeby ;-) potrzeba sprzątania z pewnością ustępuje przed potrzebą głaskania :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie maja 11, 2014 11:24 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

Foooootyyyyyyyy :mrgreen:

Mika z Rudą Łapą "taniec ogonkow" :mrgreen:

Obrazek

Stęskniona głaskania Mikunia - maslana mina :mrgreen:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Siostrzyczki :D nie będzie konkursu "wymień pięć różnic", bo są maksymalnie dwie :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

DeeDee - troszkę smutna, bo ma za malo uwagi, tulenia, głaskania, zabawy ze mną

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Wto maja 13, 2014 9:28 Re: WAW-Mikunia. Bardzo stęsknione koty...

3 lata temu czekałam na Mikunię....rano były wiadomości, ze testy są ujemne, potem, ze dziczyła będąc chwilę w domu, wcisnęła się gdzieś w szafkę i syczała i okładała łapą, potem ze smierdziała schronem jadąc autobusem do warszawy... (to okreslenie mnie najbardziej poruszyło, wiadomo, ze nie mogła pacvhniec fiołkami...).

Teraz mój pieszczoszek, rozpłaszczający się na moich plecach i mruczacy do ucha mam nadzieje, ze juz nie pamieta wyraźnie pobytu w schronie... choć lęk przed brakiem jedzenia jest, i to widac cały czas. Ostatnio jak koty były glodne a ja jadłam obiad i spadł mi porcja ziemniakow z tłuszczem to tylko MIka je zjadła, inne podeszły, powąchały i sępiły ode mnie cos lepszego. Serce mi się ścisnęlo, przeciez nie ma takiej potrzeby... ale złego zycia się z pamięci nie wymaże...

Marzenia11

Post » Czw maja 15, 2014 20:41 Re: WAW-Mikunia. 3 URODZINY MIKI :)

Kolejny wyjazd i po raz pierwszy MIkunia się wycofała - jeszcze wczoraj wyszła do pani ewy, dzisiaj juz się nie pokazała przez cały dzień. I pani ewa nie mogła jej znaleźć. Martwię się, bo Mikusia nie je chrupek, a skoro nie wychodzi do pani Ewy to ma małe szanse na zjedzenie mokrej karmy, ktorą ma zostawioną, ale Nutka i Notka są zawsze pierwsze i wyjadają wszystko do dna.
Moje maleństwo kochane... ostatnio po mojej tygodniowej nieobecności nie mogła się natulic i znow została sama. Zawsze się zastanawiam, gdzie Mika śpi gdy mnie nie ma, moze w hamaczku?

Marzenia11

[poprzednia][następna]