Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 22, 2014 7:55 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto kwi 22, 2014 8:17 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kciuki są :ok: :ok: :ok:

Berni - jeszcze z tym sikaniem Zazulki - nie masz jakiejś szansy na zasięgnięcie porady behawiorysty? Pytam, bo koleżanka miała podobny niewyjaśnialny problem z posikiwaniem u kotki - okazało się, że ma problem ze żwirkami - praktycznie każdy z proponowanych jej żwirków nie był odpowiedni (zapach ją drażnił). Dopiero po długich poszukiwaniach odpowiedniego żwirku udało się im zakupić jakiś eko-żwirek bezzapachowy i do tego jeszcze stosują pochłaniacz zapachów (specjalny do żwirku). I teraz kotka trafia do kuwety w 100%. Ten żwirkowy problem zasugerowała właśnie behawiorystka.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro kwi 23, 2014 16:27 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:ok: :ok: :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt kwi 25, 2014 5:44 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

no i Pani zainteresowana Czesią się już nie odezwała :(
Trzeba szukać dalej...
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto maja 06, 2014 19:37 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Czesi zrobiłam niedawno kontrolne badania krwi - wszystko w najlepszym porządku :)

Na ten cel są dwa bazarki:
viewtopic.php?f=20&t=162065
viewtopic.php?f=20&t=161809

Zapraszam do rzucenia okiem - może się coś komuś spodoba :)

Zazulka po pobycie wyjazdowym u moich rodziców z powrotem mieszka ze mną w Katowicach. Ta kotka nie posiada wyłącznika off do mruczenia 8O

berni

Post » Pon maja 12, 2014 10:41 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

mój największy dzikusek domowy zachorował :( - Zefirek sika malutko i z krwią...mama dopiero wczoraj to zauważyła :( Dzisiaj na szczęście dadzą radę pojechać z nim do weta. Tylko nie wiem czy uda się Mamie zapakować go do transporterka, bo on tego nie cierpi.

berni

Post » Pon maja 12, 2014 18:30 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Sprawa poważna :( Zefirek musiał zostać zacewnikowy, dostał mnóstwo leków, niestety z tego co mi przekazała Mama wyniki moczu bardzo złe m.in dużo białka :( Biedaczek musi teraz łazić z kołnierzem i z tym cewnikiem. Ale podobno był bardzo dzielnym kotkiem. Oraz moja Mama która dzielnie wpakowała Zefirka do transporterka :)
Teraz kolejny kotek na karmie przeciwstruwitom :( Oby tylko już się teraz odetkał, oby leki zadziałały bo na pewno go bolało. Najgorsze że nic wcześniej nie było widać żeby się źle czuł!! A Mama krople krwi zauważyła w kuwecie dopiero wczoraj a przeciez taki stan zapalany i zatkanie na pewno nie zrobiło się w dwa dni :( Mój mały dzikuskowaty Zefirek o małym rozumku...

Zazulka tymczasem po 3 dniach spokoju w nocy nasikała na łóżko a po powrocie do pracy zastałam świeżutką mokrą plamę na łazienkowym dywaniku. Kocham tę kicię strasznie, ale czasami mam ochotę ją zabić...
Zjadła już drugie półkilowe opakowanie trovetu asd i nadal jej smakuje, zatem zaryzykowałam i zakupiłam 3 kg
Na karmę i na badanie krwi Czesi kolejny bazarek viewtopic.php?f=20&t=162182

A Zazulka jak zawsze wyluzowana :)

Obrazek

Obrazek

i ćwicząca kocią jogę
Obrazek

berni

Post » Wto maja 13, 2014 7:39 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Biedny Zefirek - kciuki mocne za szybki powrót do formy :ok:

Zazulka piękna :1luvu:

mahob

Post » Wto maja 13, 2014 19:17 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

mocne :ok: za wszystkie kociaste a szczegolnie za te chorowitki

u nas (odpukac) chwilowo sie uspokoilo i cieszymy sie zdrowymi kotkami :)

Maykaw

Post » Śro maja 14, 2014 8:28 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

oj :( coś się popsuły koty bielskie w ostatnich dniach :(

mam nadzieję, że Zefirek szybko dojdzie do siebie.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw maja 15, 2014 6:09 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Dzisiaj Zefirek jedzie znów do weta- chyba wyciągną mu cewnik. Wyniki badań krwi jeśli chodzi o nerki (kreatynina, mocznik) ok, ale w moczu duzo białka i czerwonych ciałek. Ważne że się dobrze czuje, tylko nie smakuje mu urinary z RC.

berni

Post » Czw maja 15, 2014 7:27 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Jak jest stan zapalny, krew w moczu, to i białka dużo. Mam nadzieję, ze mu się polepszy szybko :ok:

mahob

Post » Śro maja 21, 2014 6:11 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

przyszłam się przywitać :) :) zauroczona Zazulką
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw maja 22, 2014 15:45 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Chciałam powiedzieć ze kolczyki doszly i sa śliczne :D

Maykaw

Post » Sob maja 24, 2014 9:25 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

mamaGiny pisze:przyszłam się przywitać :) :) zauroczona Zazulką

Witam witam serdecznie :):)

Zazulka też zauroczona Opiekunką :mrgreen:

Bardzo dziękuję Ci za opiekę nad koteczkę, codzienne smsy co u niej -także w spokoju mogłam poświęcić się wysłuchiwaniu seminarium :):)

W dodatku Zazulka ani razu nie nasikała nigdzie poza kuwetami podczas mojej nieobecności...a dzisiaj w nocy nalała na kołdrę :? nie wiem co o tym myśleć..może ona daje do zrozumienia że chce mnie wymienić na inny model opiekunki :wink:

Maykaw -bardzo mnie cieszy że się podobają :)

berni

[poprzednia][następna]