Puchato i plaskato w naszej Chatce. Zuzia [*] Nowe nadchodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 08, 2014 20:33 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Anulka, dzięki! :D
Bo każdy kot piękny jest, a jak się kota foci trzeba znaleźć jego najmocniejszą stronę - a to głębokie spojrzenie, a to ładne umaszczenie itp. ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw maja 08, 2014 20:59 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Po prostu stwierdzam fakt :lol:

Zawsze czekam na Twoje zdjecia :P

A jak zachowanie rezydentka- Tolek?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt maja 09, 2014 8:06 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Najnowsze wieści z placu boju :)
Toleniek zdecydowanie najpewniej czuje się w swoim pokoju, tam go nawet Cira nie przeraża. Zresztą Cira tam nie ma zbytnio pewności siebie.
Ale chciałybyśmy powoli przeprowadzić go na dół, gdzie jednak toczy się większość życia, żeby nie siedział sam na górze.
Jeśli zniesiemy go na dół to siedzi na kolanach lub na kanapie, ale nie ma śmiałości żeby z niej zejść. Cira na niego poluje :( jak się tylko ruszy, albo za blisko jest to go goni a wtedy on ucieka na górę i wracamy do punktu wyjścia :(
Jednak uważam, że z dnia na dzień tych syków jest mniej i odległość "pola rażenia" też się zmniejsza. To chyba dobry znak.
Martwi mnie jednak że Tolencjusz jest taki wystraszony, boi się ruszyć, ale może z czasem się osmieli.
Z Zuzią pełna komitywa, leżą boczek w boczek.
Pocieszcie mnie proszę, że będzie dobrze.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt maja 09, 2014 8:48 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Będzie dobrze.
Nie znoście Tolka na dół jak Cira jest też tam jest. Jak nabierze pewności siebie a rezydentka oswoi się z jego obecnością sam zejdzie.
Możecie robić podmianki - zamykać Cirę gdzieś w odrębnym pomieszczeniu i wtedy znosić Tolka, by swobodnie pooglądał sobie dół i zostawił swój zapach.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 09, 2014 9:22 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Podmianki robimy :) Tolo jest u siebie to Cira tam może wejść pod naszym nadzorem . W nocy Cira śpi ze mną zamknięta w sypailni a Toluś z Zuzią w pokoju Tolka i mają otwarte drzwi i dostępny cały dół. Córka zeznaje że pół nocy buszują po dole :)

Nemeziss

Post » Pt maja 09, 2014 10:19 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Dotarlam po sladach 8) Moja rezydentka po 5 latach nie zaakceptowala mlodych. Nie lubi ich i koniec. Zgadzaja sie tylko na zewnatrz w ogrodzie i nad micha. Byleby lapoczynow nie bylo. Nie martw sie, Tolek ja oswoi :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt maja 09, 2014 10:26 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Dzięki za odwiedziny Chat :)
Nie zmuszam ich żeby się pokochali, ale Cira musi przestać lać i gonić Tolka. Byleby spokój w domu był to już będzie dobrze. Zresztą Cira Zuzi też nie lubi i czasem jak spojrzy to biedny Zuzik od razu w tył zwrot i kurcgalopkiem zwiewa, ale się nie leją i mnie to wystarcza.
Wierzę że będzie dobrze tylko tej sylkretowej cholerze trzeba czasu :)

Nemeziss

Post » Pt maja 09, 2014 10:52 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Czy jakoś reagujesz jak Ciri goni i leje Tolka?
Możesz spróbować stanąć jej na drodze, patrzeć prosto w ślepia i złym głosem mówić: "NIE WOLNO". Stawiasz się wtedy w pozycji dominującego kota, który tak robi by przeciąć jakieś spory w grupie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 09, 2014 10:55 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Dzięki za odwiedziny Chat :)
Nie zmuszam ich żeby się pokochali, ale Cira musi przestać lać i gonić Tolka. Byleby spokój w domu był to już będzie dobrze. Zresztą Cira Zuzi też nie lubi i czasem jak spojrzy to biedny Zuzik od razu w tył zwrot i kurcgalopkiem zwiewa, ale się nie leją i mnie to wystarcza.
Wierzę że będzie dobrze tylko tej sylkretowej cholerze trzeba czasu :)

szylkrety są charakterne :wink:

masz rację trzeba dać im czas i nic na siłę, niech same się dotrą, ale pod nadzorem

MariaD pisze:Czy jakoś reagujesz jak Ciri goni i leje Tolka?
Możesz spróbować stanąć jej na drodze, patrzeć prosto w ślepia i złym głosem mówić: "NIE WOLNO". Stawiasz się wtedy w pozycji dominującego kota, który tak robi by przeciąć jakieś spory w grupie.

bardzo dobra rada
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 09, 2014 10:56 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Anulka jak miło że nam kibicujesz, jesteś jedną z najwierniejszych czytaczek wątków Tolka. Mir.ka miło Cię widzieć krajanko :) Może jakaś wspólna kawa i kocie pogaduchy?

byłam dwa dni temu w Dąbrowie :)
służbowo....na Redenie
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt maja 09, 2014 10:59 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Pewnie że reaguję. Lecę za nimi i się drę "Cira TY cholero ! " co prawda najczęściej nie doganiam jak się gonią po schodach bo wiesz... lata już nie te i kondycja słaba a one zapierniczają po tych schodach z prędkością światła.

Nemeziss

Post » Pt maja 09, 2014 11:01 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

mir.ka pisze:
Nemeziss pisze:Anulka jak miło że nam kibicujesz, jesteś jedną z najwierniejszych czytaczek wątków Tolka. Mir.ka miło Cię widzieć krajanko :) Może jakaś wspólna kawa i kocie pogaduchy?

służbowo....na Redenie

Czyli bywasz :) jakbyś chciała się spotkać to ja jestem chętna. :piwa:

Nemeziss

Post » Pt maja 09, 2014 11:01 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:Pewnie że reaguję. Lecę za nimi i się drę "Cira TY cholero ! " co prawda najczęściej nie doganiam jak się gonią po schodach bo wiesz... lata już nie te i kondycja słaba a one zapierniczają po tych schodach z prędkością światła.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
a Cira nic sobie z tego nie robi, a Ty mozesz sobie zrobić krzywdę
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 09, 2014 11:02 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Nemeziss pisze:
mir.ka pisze:

służbowo....na Redenie

Czyli bywasz :) jakbyś chciała się spotkać to ja jestem chętna. :piwa:

bywam, bywam :)
a w Dąbrowie to nawet mieszkałam :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 09, 2014 11:06 Re: Puchato i plaskato w naszej Chatce. Cira, Zuzia i Tolenc

Rada Marii jest bardzo dobra, ale technicznie trochę niewykonalna. Gdzie na tych schodach stanę jej na drodze? Musiałabym przewidzieć, że się zaczna kotłować i wcześniej się ustawić, ale tego nie jestem w stanie zrobić :)
Ale jakby to było na dole to tak uczynię. Dzięki za radę.

Nemeziss

[poprzednia][następna]