Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 06, 2014 7:33 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Obiecany up mojego "lasu" :D Obecnie większość roślin stoi w domu, bo ostatnio było chłodno i się bałam, żeby nie przemarzły przypadkiem.

Moja mikrofalówka, a na niej papryki i pomidorek:
Obrazek

Mój parapet w kuchni z przewagą pomidorów, które rosną jak szalone.
Obrazek

Skrzynka z pomidorami od mojej babuni:
Obrazek

Moje truskaweczki:
Obrazek

Poziomka, którą ostatnio ratowałam, bo obsiadły ją mszyce :evil: :evil:
Obrazek

Reszta też sobie nieźle rośnie:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto maja 06, 2014 8:27 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Mam ochotę Cię udusić z zazdrości :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Monia a ja słyszałam że pomidory są niebezpieczne dla kotów... nie pchają się? I w ogóle nie sadzają tyłków do tych wiszących skrzynek? Ja z tego powodu zrezygnowałam z moich skrzynek z kwiatami... stały się leżakami... a potem pojawiły się mszyce i jak sprysakała kwiatki to się bałam, że koty podjedzą takie spryskane... i pozbyłam się wszystkiego :placz:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto maja 06, 2014 8:33 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ha! a u mnie jest tak, że koty mają swoją wolierę, która stoi na balkonie i tylko tam sobie mogą wyjść, a ja mam resztę balkonu dla siebie, bo nie mogę osiatkować całego balkonu... :twisted: :twisted: Pomidory i papryki tak są dla kotów niebezpieczne, dlatego w domu wszystkie rośliny stoją tak, żeby koty nie miały jak się do nich dostać. Nawet stół przesunęłam, żeby na lodówkę nie wskoczyły.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto maja 06, 2014 8:36 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

U mnie nie ma takiego miejsca, do którego koty nie mogą się dostać :placz: I balkon też cały ich :crying:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto maja 06, 2014 19:11 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ja też chcę takie piękne rośliny :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto maja 06, 2014 19:13 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Monia a pokaż fotę balkonu, hę? Chciałam zobaczyć to wydzielone miejsce dla futrzaków
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro maja 07, 2014 10:33 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Mam dość. Dzisiaj mam serdecznie dość wszelakiego robactwa i innego cholerstwa jakie tylko lata i żądli :evil: :evil: :evil:
Wypuściłam do woliery Bilona i dobrze, że postałam sobie na balkonie, bo zaraz okazało się, że Bilon postanowił urządzić polowanie na młodego szerszenia lub przerośniętą osę, która nie wiem jakim cudem siedziała w wolierze :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Kurka mać, przecież całość mam obitą dodatkowo moskitierą, więc nic tam teoretycznie wleźć nie powinno, a jednak....

Na szczęście nie upolował i nie został użądlony. Wielkie UFFFFF.....

A teraz siedzę i myślę, jak to jeszcze lepiej zabezpieczyć...

Jak wy sobie radzicie z żądlącym cholerstwem na osiatkowanych balkonach etc?
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro maja 07, 2014 16:49 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Nie radzimy sobie :evil:
Niestety Szajka raz była udziabana przez jakiegoś latacza i teraz mam w domu zastrzyk antyhistaminowy.
Nie dam rady całego balkonu moskitierą zaciągnąć.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Śro maja 07, 2014 17:19 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ja też nie mam przed tym ochrony, po prostu modlę się, żeby nic żądlącego nie przyleciało :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro maja 07, 2014 18:15 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

A my chyba się zdecydujemy na osiatkowanie całego balkonu i pozbędziemy się tej nieszczęsnej woliery...

Jednak my chyba pójdziemy dalej i na siatkę położymy moskitierę.

A jakie wy macie te siatki na balkonach i gdzie kupione? To są siatki rybackie? Jak grube są te sznurki w splocie?
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro maja 07, 2014 18:42 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Mi robiła firma, moja siatka jest polietylenowa o oczkach 28mm na 28mm. Sznurki nie są bardzo grube, ale wytrzymałe. Mam już półtora roku, regularnie sprawdzam i wszystko jest jak od nowości.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro maja 07, 2014 18:44 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ja mam siatkę wzmocnioną drutem, taką
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... kot/343060
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Śro maja 07, 2014 19:34 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

NatjaSNB pisze:Monia a pokaż fotę balkonu, hę? Chciałam zobaczyć to wydzielone miejsce dla futrzaków

Na 9 stronie jest pare fotek jak wyglada nasz spacerniak vel klatka na ptaszki
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro maja 07, 2014 19:44 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Dzięki :)
A co do mojej siatki, to mamy z krakowskiego Linaremu, dokładnie tą: http://www.sklep.linarem.pl/p223,poliet ... wymia.html
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro maja 07, 2014 21:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

O :) Mam taką samą, oni mi zakładali :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]