Pń: podrzucony do uśpienia rudy pers -jedzie do domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 30, 2014 18:44 Re: Pń : przerażona persiczka szuka dobrego DS lub choć DT .

Dzisiaj odwiedziłam Kasieńkę - i nawet udało się ją pomiziać po główce, za uszkami i pod bródką :D Mruczała! :1luvu:

Wygląda bardzo ładnie, naprawdę fajna kotka, ale jednak powinna isć do domu, który nie odczuwa potrzeby przytulania kota na siłę i który będzie cierpliwie Kasie do siebie przekonywał.

Postaram sie w piątek wkleić kilka fotek, dzis już nie dam rady, a jutro innego persika zawożę do nowego domu :kotek:
Napiszę też trochę o dwóch kolejnych persich dziewczynkach po przejsciach - równie pieknych i do tego milutkich :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt maja 02, 2014 7:06 Re: Pń : przerażona persiczka szuka dobrego DS lub choć DT .

Kasieńka

Obrazek

Obrazek

Jak pisałam - Kasia szuka spokojnego domu, bez zwierząt i małych dzieci. Trzeba będzie poświęcić trochę czasu na przekonanie jej do siebie, ale jestem pewna, ze to miła kotka, tylko doswiadczenia ostatnich tygodni ją trochę podłamały ...
Obrazek

Avian

Post » Pt maja 02, 2014 10:04 Re: Pń : przerażona persiczka szuka dobrego DS lub choć DT .

I jeszcze kilka słów o drugiej koteczce - nie będe jej zakładać osobnego wątku, Kasieńka się podzieli miejscem z koleżanką ;)

Agatka, bo tak dostała na imię to kilkuletnia, duża kotka o pięknym umaszczeniu - jest klasycznie pręgowana (choć na razie wygolona, ale już futerko odrasta).
Po pierwszych trudniejszych dniach już się przyzwyczaiła do nowej sytuacji i bardzo chętnie poddaje się pieszczotom, z wywalaniem brzucha włącznie :D
Jest już po sterylizacji, za chwilę będzie zaszczepiona i właściwie jest gotowa do adopcji.
No właśnie - trzeba tylko pamiętac, ze to pers ... czyli poszukiwany dom, który będzie pamiętał o codziennej pielęgnacji persiego futerka i o codziennym przemywaniu okolic oczu. Na razie czesanie ogranicza sie jedynie do kryzy, ale teraz własnie jest najlepszy czas na oswojenie kotki z zabiegami pielęgnacyjnymi (bo teraz nie powinny sprawiać jej dyskomfortu, a być miłym masazem)
Dom bezwzględnie niewychodzący - kotka została znaleziona na ulicy i nie chcę, zeby znów np przez nieuwagę straciła dom. Wskazany dom bez innych zwierząt i małych dzieci, ewentualnie towarzystwo spokojnego kota.

Nie mam za dobrych fotek, bo oczywiście kotka cały czas próbuje podejść pod rękę i strzelić baranka w obiektyw :lol:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt maja 02, 2014 12:16 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Cudne są obie :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 02, 2014 12:18 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

piękne obie :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 03, 2014 17:15 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Przecudowne, biedulinki :1luvu:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie maja 04, 2014 8:57 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Zobacz czy nie nadaliby się: viewtopic.php?f=13&t=161946&start=30. Co prawda mają dziecko (drugie w drodze) ale wydają się całkiem sensownie myślący i otwarci na sugestie i podpowiedzi :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie maja 04, 2014 9:03 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Alienor pisze:Zobacz czy nie nadaliby się: viewtopic.php?f=13&t=161946&start=30. Co prawda mają dziecko (drugie w drodze) ale wydają się całkiem sensownie myślący i otwarci na sugestie i podpowiedzi :ok: .

Alienor, nie, ani Kasia, ani Agatka to nie są kotki dla rodziny z dziećmi, choćby i najlepiej wychowanymi.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Nie maja 04, 2014 10:09 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Zgadzam sie z Mysią - w ogóle z mojego doświadczenia, nie polecałabym persa do domu, gdzie ma sie za chwilę urodzić dziecko. Pers wymaga codziennej pielęgnacji, a jestem pewna, ze w domu przy noworodku będzie wystarczająco dużo pracy.
A te kotki dodatkowo są po przejsciach, dla bezpieczeństwa malucha nie brałabym teraz kota o nieznanej przeszłosci ...
Obrazek

Avian

Post » Pon maja 05, 2014 17:13 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

witam! jest osoba zainteresowana pomoca dla Kasi ma persika , ktory mial podobne problemy i jest zainteresowana daniem malej dt, prosila o podanie do niej namiaru, gdyz nie ma konta na miau Anna Grefling, tel: 606502970.

inka69-69

Od: Nie sty 22, 2012 21:50

Post » Pon maja 05, 2014 21:05 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Sorry, miało być pw.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto maja 06, 2014 20:40 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Kasia jest już w dt :-).

Mysia

Post » Wto maja 06, 2014 21:03 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

A coś słychać w sprawie Agatki?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro maja 07, 2014 9:04 Re: Pń: 2 kotki perskie szukają DS, jedna b.wystraszona ...

Kasia bezpieczna w DT, świetnie sobie radzi :D
Agatka jest gotowa do adopcji i bardzo przydałby się szybciutko dobry dom! Jakby ktoś z okolic Łodzi się zakochał, w sobotę jadę do Łodzi i mogłabym ją podrzucić!

Wspominałam też o trzeciej persiczce - to ruda, cudna kotka, bardzo miła, ekstremalna w typie. Prawdopodobnie zguba, jednak nikt jej nie szuka :( Kilka osób przejrzało okolicę w poszukiwaniu ogłoszeń i nic ... Dziwne, bo została znaleziona fachowo podgolona, czyli ktoś zadbał o jej komfort.
Ruda na razie nie jest gotowa do adopcji, niestety trochę sie pochorowała - jednak juz można sie zakochiwać. Ma przepiękne, pomarańczowe oczy!

Trudno było mi zrobić fotki, wpychała się w obiektyw - wybaczcie więc kiepskie fotki, na razie te co mam, nieostre, ale poglądowo, żeby było choć widać o jakiej kotce mówię.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 08, 2014 15:34 Re: Pń: 3 kotki perskie -1 w DT, dwie szukają DT/DS

Dom tymczasowy Kasi w tempie błyskawicznym przeistoczył się w dom stały :mrgreen: . Na szczęście dogadała się z "persim" rezydentem, który wygląda jak jej brat-bliźniak i który od początku nieśmiało ją adoruje. Kasia-złośnica ;-) odstresowana okazała się być całkiem grzeczną Kasią. Oby tak dalej :-D.
A Agatka dziś pojechała do swojej nowej rodziny :-).

Mysia

[poprzednia][następna]