najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 25, 2014 21:21 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Też myślę, że tak utyła po prostu bo przecież lubi sobie pojeść no i po sterylizacji kotki tyją :) jak stoi to nie ma tak tego brzuszka, wygląda po prostu jak dobrze odżywiony kotek :) do kuwety robi ładnie, regularnie, apetyt ma, biega jak szalona więc wszystko ok :D

Miała wielkie szczęście, że na Ciebie trafiła, to jest idealny kot do domu, biorąc po uwagę jak wyglądała gdy ją wzięłaś to niezbyt dobrze sobie radziła, nie nadawała się do takiego życia.
Za tydzień w sobotę moja pani weterynarz ją pozna, na pewno Nesti ją oczaruje :)
Aaaa Lusia polizała Nesti w nosek :1luvu: Lusia już jest zakochana :D

dagna90

Od: Sob kwi 12, 2014 19:50

Post » Sob kwi 26, 2014 8:22 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Miło poczytać.:)

Donvitow

Od: Czw lip 02, 2009 13:46

Post » Sob kwi 26, 2014 11:58 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

dagna90 pisze:Też myślę, że tak utyła po prostu bo przecież lubi sobie pojeść no i po sterylizacji kotki tyją :) jak stoi to nie ma tak tego brzuszka, wygląda po prostu jak dobrze odżywiony kotek :) do kuwety robi ładnie, regularnie, apetyt ma, biega jak szalona więc wszystko ok :D

Miała wielkie szczęście, że na Ciebie trafiła, to jest idealny kot do domu, biorąc po uwagę jak wyglądała gdy ją wzięłaś to niezbyt dobrze sobie radziła, nie nadawała się do takiego życia.
Za tydzień w sobotę moja pani weterynarz ją pozna, na pewno Nesti ją oczaruje :)

była chuda jak szkielet jak tu mieszkała. podejrzewam, że przez braki pokarmowe urosła taka mała. pewnie teraz ze 3,5kg waży :) i pewnie tak już zostanie. najważniejsze że się zadomowiła u was i z lusią zaczynają się lubić. bardzo fajnie, że lusia próbuje taki miły kontakt z nią nawiązać :) a jak nesti na to reaguje?

agaga21

Od: Pt lut 11, 2011 20:07

Post » Sob kwi 26, 2014 12:05 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Ma taki brzuszek, bo moze jeszcze do końca nie jest odrobaczona. Czytając niektóre wątki na forum to zdarzała się walka z odrobaczeniem kotów po kilka miesięcy. Ja bym po miesiącu jeszcze raz odrobaczyła - może zmieniając lek na odrobaczenie. Czarnulce się udało zdobyć prawdziwy, kochający domek. :1luvu:

zyzik

Od: Pon mar 25, 2013 11:28

Post » Sob kwi 26, 2014 15:27 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

agaga21 pisze:
dagna90 pisze:Też myślę, że tak utyła po prostu bo przecież lubi sobie pojeść no i po sterylizacji kotki tyją :) jak stoi to nie ma tak tego brzuszka, wygląda po prostu jak dobrze odżywiony kotek :) do kuwety robi ładnie, regularnie, apetyt ma, biega jak szalona więc wszystko ok :D

była chuda jak szkielet jak tu mieszkała. podejrzewam, że przez braki pokarmowe urosła taka mała. pewnie teraz ze 3,5kg waży :) i pewnie tak już zostanie. najważniejsze że się zadomowiła u was i z lusią zaczynają się lubić. bardzo fajnie, że lusia próbuje taki miły kontakt z nią nawiązać :) a jak nesti na to reaguje?

Nesti robi na Lusie wielkie oczy i się odsuwa, Nesti ogólnie jeszcze nie jest do końca ufna ale co się dziwić, króciutko jest u nas. Lusia potrzebowała dużo czasu zanim nam zaufała, a co dopiero taki kotek jak Nesti.

To może faktycznie lepiej ją jeszcze raz odrobaczę.

dagna90

Post » Sob kwi 26, 2014 18:41 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

dagna90 pisze:
To może faktycznie lepiej ją jeszcze raz odrobaczę.
najlepiej obie jednocześnie, inaczej nie ma sensu.
mam nadzieję, że nesti też się otworzy :) nadal aż trzęsie ogonkiem z radości na widok człowieka? :) czy już się nasyciła trochę głaskaniem?

agaga21

Post » Sob kwi 26, 2014 18:48 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Już się nasyciła bo nawet jak chce ją nieraz pogłaskać to odchodzi jak nie ma ochoty i już nie mruczy tak od razu tylko trzeba ją trochę dłużej pomyziać ale nadal jest milusia, nawet daje się chwilę trzymać na rękach :)

Czyli dopiero za miesiąc obie odrobaczyć? Lusi akurat jakoś za miesiąc wypada pół roku od ostatniego odrobaczenia.
To sobie Nesti jeszcze poczeka na szczepienie

dagna90

Post » Czw maja 01, 2014 8:32 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Cześć, jak się mają dziewczynki? :)

agaga21

Post » Czw maja 01, 2014 8:49 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

agaga21 pisze:Cześć, jak się mają dziewczynki? :)

Biją się ostatnio często ale bez żadnej agresji, po prostu się bawią :) wczoraj razem spały na fotelu :D a dzisiaj najpierw Nesti umyła Lusi ogon, a następnie Lusia umyła Nesti pyszczek :1luvu: załatwiają się do jednej kuwety co mnie bardzo cieszy. Gdy obie jedzą jednocześnie i któraś pierwsza skończy to nie wyjada tej drugiej, tylko czeka i jak druga skończy to już jest pacanie i zabawa :) ogólnie nie ma z nimi absolutnie żadnego problemu i stwierdzam, że wzięcie Nesti to jedna z lepszych decyzji jakie podjęłam w życiu :D

dagna90

Post » Czw maja 01, 2014 13:57 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

dagna90 pisze:
agaga21 pisze:Cześć, jak się mają dziewczynki? :)

Biją się ostatnio często ale bez żadnej agresji, po prostu się bawią :) wczoraj razem spały na fotelu :D a dzisiaj najpierw Nesti umyła Lusi ogon, a następnie Lusia umyła Nesti pyszczek :1luvu: załatwiają się do jednej kuwety co mnie bardzo cieszy. Gdy obie jedzą jednocześnie i któraś pierwsza skończy to nie wyjada tej drugiej, tylko czeka i jak druga skończy to już jest pacanie i zabawa :) ogólnie nie ma z nimi absolutnie żadnego problemu i stwierdzam, że wzięcie Nesti to jedna z lepszych decyzji jakie podjęłam w życiu :D

Jak milo sie czyta :wink:...o wlasciwie podjetych decyzjach itp..... :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw maja 01, 2014 16:45 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Cudnie sie to czyta :)

agaga21

Post » Sob maja 03, 2014 8:08 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

W środę jechałem autostradą i tak mnie kusiło na po adopcyjną. :D No ale w obie strony miałem psiaki i spóźnienie przez korki i wzmożony ruch. :(

Donvitow

Post » Sob maja 03, 2014 18:49 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Donvitow pisze:W środę jechałem autostradą i tak mnie kusiło na po adopcyjną. :D No ale w obie strony miałem psiaki i spóźnienie przez korki i wzmożony ruch. :(

hehe, to by się dagna zdziwiła jakby jakiś obcy facet przyszedł niespodziewanie wygłaskać kociska :mrgreen: :ryk:

agaga21

Post » Nie maja 04, 2014 9:51 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

agaga21 pisze:
Donvitow pisze:W środę jechałem autostradą i tak mnie kusiło na po adopcyjną. :D No ale w obie strony miałem psiaki i spóźnienie przez korki i wzmożony ruch. :(

hehe, to by się dagna zdziwiła jakby jakiś obcy facet przyszedł niespodziewanie wygłaskać kociska :mrgreen: :ryk:

Oj zdziwiła bym się i musiał by mi udowodnić, że on do kotów, inaczej bym nie wpuściła :mrgreen:

dagna90

Post » Pon maja 05, 2014 7:52 Re: najmilsza i najmniejsza kicia ma dom!

Spoko.:) na hasło "donwitow" drzwi staja otworem.

Donvitow

[poprzednia][następna]