Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 28, 2014 9:47 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

zrobiłam fotki, pity wysłane, ale parę rzeczy jeszcze wyskoczyło :(
ale dzisiaj się postaram, jak tylko wrócę o ludzkiej porze, a dzisiaj po pracy wizyta u fizjoterapeuty ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon kwi 28, 2014 12:26 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Foteczki bardzo oczekiwane :D

Charm, fizjoterapeuta ? Dzieje się coś jeśli można spytac ?
W zasadzie tez szukam takiego sprawdzonego z racji problemów jakie wyszły w jednym kolanie ...

O chirurgu napisałam na czarownicach, ale mogę powtórzyć. To chirurg w ramach sieci luxmed. Przyjmuje w Katowicach w placówce na Sokolskiej.
Mam bardzo dobre doświadczenia z Panem doktorem teraz po ekstrakcji 8-ki i wcześniej po resekcji wierzchołka korzenia. Ustawione leki, wszystko wytłumaczone, bardzo sympatyczna atmosfera i ogólne poczucie zaopiekowania :ok:
Z luxmed korzystam służbowo, nie wiem ile zabawa kosztuje z ulicy. A może tez masz luxmed ? :D
Jestem bardzo szczęsliwa, że ósemki już nie mam i kłopotu jaki mi sprawiła. Miałam ja bardzo głęboko, inwazja była dość spora (piłowanie kości , takie tam, nie będę straszyć :mrgreen: ).
Już z górki ufffff ....
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon kwi 28, 2014 14:59 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

psiama pisze:Foteczki bardzo oczekiwane
jak tylko dotrę do domu... ;-)

psiama pisze:Charm, fizjoterapeuta ? Dzieje się coś jeśli można spytac ?
generalnie nic takiego (przynajmniej tym razem, bo ogólnie to dość często coś sobie uszkadzałam :P), ale mam (jak większość ludzi) nieco niesymetryczną miednicę, i żeby przy bieganiu się nie odzywało (a po kilku km się odzywa), to powinnam wzmocnić mięśnie, ale że niespecjalnie wiem, jakie ćwiczenia, itd to potrzebna "pomoc fachowa"...

psiama pisze:W zasadzie tez szukam takiego sprawdzonego z racji problemów jakie wyszły w jednym kolanie ...
kolana bywają ciężkie, i dawać się we znaki... :(
moje trzyma się dzielnie, mimo że go nie oszczędzam, a operowane było 9 lat temu ;)
jak biodro przestanie się odzywać, to będę polecać ;)

ze swoich połamańczych doświadczeń - na kolana pomagają przysiady, ale takie do 90 stopni http://bieganie.pl/?show=1&cat=285&id=5756

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 7:18 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

i znowu nie wrzuciłam zdjęć :oops: :oops: :oops:

od fizjoterapeuty wróciłam prawie o 21, bo spędziłam tam parę godzin po pracy, a jeszcze dojechać, itd...

ale
pomijając fakt, że jestem niesymetryczna, i jedna strona dużo słabsza, to muszę ćwiczyć mięsień gruszkowaty i mięśnie głebokie :)
po kilku zapodanych ćwiczeniach mam dzisiaj zakwasy, i to w miejscach, gdzie w ogóle nie podejrzewałam siebie o posiadanie mięśni :lol:
bolą mnie np mięśnie, które są z boku pod żebrami 8O

za kilka dni biodro powinno nieco odpuścić przy biegu :)

więc, jakby ktoś z okolic Tych szukał fizjoterapeuty, to mogę polecać :mrgreen:

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 11:53 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

W końcu bure mam nadzieje się same wepchną na wątek :D

Dzieki za link - poczytam, tym bardziej, że widzę, że facet wie co pisze :ok:
Wrzuć namiar na fizjoterapeutę proszę ;)
To prywatny czy z NFZ ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto kwi 29, 2014 14:49 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

co do przysiadów - jeszcze jedna uwaga fizjoterapeutki - żeby starać się "rozpychać kolana", tzn nie robić przysłowiowych x-ów, ale napinać mięśnie, jakby się chciało je rozepchać, choć zostają w miejscu ;)

fizjoterapeuta - prywatny, napiszę na pw :)

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 14:52 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

teraz będą bure? :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 29, 2014 18:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

mir.ka pisze:teraz będą bure? :D

właśnie dotarłam do domu i do kompa - jak nie będzie trzęsienia ziemi, za dużego gradu, który by mnie pozbawił dostępu do netu, nie wyłączą prądu itd, to jak tylko się wrzucą na picasę to będą :mrgreen:

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 18:39 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

charm pisze:

właśnie dotarłam do domu i do kompa - jak nie będzie trzęsienia ziemi, za dużego gradu, który by mnie pozbawił dostępu do netu, nie wyłączą prądu itd, to jak tylko się wrzucą na picasę to będą :mrgreen:

mnie wczoraj burza pozbawiła internet :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto kwi 29, 2014 18:42 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

mir.ka pisze:
charm pisze:

mnie wczoraj burza pozbawiła internet :(
:( :strach:

tego też się boję...
to niestety jest wada mieszkania na zadupiu, i korzystania z netu z gsm...
wiem, że zadupie piękne, ale minusy też bywają :(

fotki się kopiują z karty na dysk :ok:

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 18:46 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

ja mam radiowy, a miejsce takie , że bezprzewodowe nie działają, jak miałam to tylko w kuchni dało się używać :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 29, 2014 19:01 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

mir.ka pisze:ja mam radiowy, a miejsce takie , że bezprzewodowe nie działają, jak miałam to tylko w kuchni dało się używać :(
:(

w między czasie, nim się zdjęcia wrzucą na picasę...

pisałam już, że mam mega zakwasy? :roll: :lol:
ja pierdzielę, to było parę prostych ćwiczeń, które też "dostałam" do robienia w domu... wydawały się banalne, w dodatku ilościowo mało, tzn jedno mam zrobić 4x i jedno na boku w teorii 4x na jedną stronę, ale ze względu na asymetrię może być 3 i 5x (5 na słabszej stronie)
nawet kichnąć nie mogę... :roll:
nie wiedziałam, że można mieć zakwasy w mięśniu, który się napina przy kichaniu.....

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 19:53 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

zdjęcia się wysyłają.... idą jak..... :roll:

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 21:50 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

nadal się wysyłają... jest ponad 90% dwóch ostatnich, i od 15 minut bez zmian :roll: :evil:

charm

Post » Wto kwi 29, 2014 21:55 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

no i d... :evil:
podczas przesyłania wystąpił błąd :evil: :evil: :evil:

idę spać :crying:

charm

[poprzednia][następna]