Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 15, 2014 8:49 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

:D
Ratowanie to jakby wspólne.. :wink:

Cieszę się z Figi! Bo takie małe pieski to potrzebują, żeby je chronić. No, chyba, że są zajadłymi mikroskopijnymi terierami.
Wprowadziły się na parter dwa. Pewnie parka - jeszcze nie rozmawiałam , ale wiem, że nie lubię rozmnażania nawet najbardziej na świecie rasowych zwierzaków.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 19, 2014 11:18 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Wszystkiego Najlepszego z okazji Wielkiej Nocy
Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 19, 2014 17:27 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Życzę wszystkim wspaniałych Świąt!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Nie kwi 27, 2014 18:45 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Melcia się przypomina!!!

U nas po staremu, czyli wszystko ok. Melunia jest najwspanialszym kotkiem na świecie!!!

Kocha się przytulać, ale to już pisałam. Gdy jest przytulona i się ją głaszcze mruczy, zamyka oczka i wystawia języczek. I jak tu jej nie kochać :?: :!: :1luvu:
Pozdrowienia dla wszystkich miłośników Melusi!!!

Gabi79

Post » Nie kwi 27, 2014 18:51 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Melcia to kot, którego nie da się zapomnieć :mrgreen: . Mam tylko nadzieję, że przed Wami jeszcze wiele lat szczęścia i miłości :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie kwi 27, 2014 18:56 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Ja też mam taką nadzieję!!! Mam wrażenie, jakby Melcia była u nas od dawna.
Nazywamy Melcię Królewną, Mapecikiem i Naszym Skarbem.
Nie wiem, czy tak jest z każdym domowym kotem, ale Melcię wystarczy przez moment głaskać, a ona od razu mruczy!!! To jest FASCYNUJĄCE!!!

Gabi79

Post » Nie kwi 27, 2014 19:49 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Gabi79 pisze:Melcia się przypomina!!!

. Melunia jest najwspanialszym kotkiem na świecie!!!

Nadal ?? :mrgreen:

Nie z każdym domowym[i nie domowym] kotem tak jest, że od razu mruczy, ale w kociej naturze leży takie zachowanie i większość daje się na to głaskanie nabrać :) , a człowiek to chce, żeby mu mruczało, bo mu jest miło..

Ja jednak ciągle i do znudzenia będę pytała o psiura w kontekście międzyzwierzęcych porozumień. ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 28, 2014 17:55 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Pisałam tu i mi wyszła jakaś kopia robocza....

Na linii Kajtuś Mela nie ma spięć.

Sporadycznie Meli zdarzy się fuknąć na Kajtunia. Czasem dotkną się noskami i jest ok.

Powtórzę po raz enty, Melusi nie da się nie kochać!!!!

Gabi79

Post » Pon kwi 28, 2014 18:47 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Zdjęć dawno nie było... :)

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 03, 2014 9:05 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Gabi przesłała zdjecia z prośbą o wklejenie i taki to tekst: [mam nadzieję, że mogę?]
Gwiazdeczka ma się świetnie. Ostatnio upodobała sobie nową miejscówkę, mianowicie klawiaturę laptopa.
Jak długo nie będzie mnie na miau, to znaczy, że Melcia okupuje komputer
Teraz śpi na poduszce, więc korzystam z okazji i buszuję w nec

Gwiazdeczka... no, rozumiecie, ta to się potrafiła urządzić :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nawet po plecach Gabi widać, że w domu jest KOT! Ciekawa, czy jak psiurek był sam to też tak było..

Obrazek

morelowa

Post » Sob maja 03, 2014 9:45 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Oj tak, Mela potrafi się przychlibiać i zapewnić sobie głaski w odpowiedniej ilości (Mnóstwo) :D . Długich i szczęśliwych lat razem im życzę :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob maja 03, 2014 9:53 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Morelowa dzięki serdeczne za wstawienie fotek!!!

Gwiazdeczka pozdrawia!!!

Co do sierści, to faktycznie psy mają zupełnie inną niż koty i z Melci bardziej się "sypie", ale to żaden problem. Plus małego mieszkania jest taki, że szybko się je sprząta.

Ja cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że Melcia jest taka grzeczna. Slyszałam opowieści o kotach, które buszują po kuchni, otwierają szafki, drapią meble, gryzą właścicieli itd.

Gabi79

Post » Pon maja 12, 2014 19:11 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Co to, już nikt zdjęć Gwiazdeczki nie podziwia :?:

Melcia i Kajtuś pozdrawiają :D

Gabi79

Post » Pon maja 12, 2014 19:43 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Podziwiają , podziwiają pewnie, tylko nie piszą, bo co tu pisać? :D Widzą, cieszą się, że szczęśliwy kot i tyle. I niech tak zostanie, a Ty od czasu do czasu [może być częstego czasu ] zdawaj relację i fotoreportaże rób. O.
Czy Meli wypada jęzorek czasem?

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 12, 2014 20:27 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Cieszymy się jej szczęściem, ale na wszelki wypadek po cichutku, żeby nie kusić losu i żeby się tym domem mogła jak najdłużej cieszyć :ok: :ok: :ok:

Alienor

[poprzednia][następna]