Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2014 18:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

No i już jestem. Burza przeszła bokiem.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob kwi 26, 2014 21:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

U nas burzy nie było , tylko deszczowo .
Cześć :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 27, 2014 9:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

U nas wczoraj też tylko cały dzień lało ale burzy nie było za to dziś zapowiada się ładny dzionek. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 27, 2014 11:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

Rozrasta mi się balkonowy ogródek. Dziś kupiłam i posadziłam pomidorka koktajlowego.
Obrazek
Pomidorek, sałata (jak widać - nie wszystkie wyrosły, ale chyba wykiełkowało coś z posianych dużo wcześniej nasionek) i poziomki.
Obrazek
A tu szczypiorek, rozmaryn i lubczyk (marniutki, ale mooooże się wreszcie ruszy).

Małą Czarną znów ciągnie do sałaty. Muszę wciąż pilnować, żeby mi jej nie wykopała.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 27, 2014 13:47 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:Ofelku zachowała się jak należało. A Czernidełko tylko wstydu mi narobiło!
Inka oburzona

Ineczko. Ale ja się bojałam :oops: Bo Ofelku tak okropecznie sykała i warkała, że nie wiedziałam co mam robiać :( Uciekać, czy drapaczyć. No i zanim się zastanowiłam, co robiać, to mię skłujali dupinkę :cry:
Mała Ciorna Carmen zafstydzona okropecznie

Carmencita, to na przyszłość się nie zastanawiaj, tylko gryź i drapacz!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 27, 2014 14:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:Ofelku zachowała się jak należało. A Czernidełko tylko wstydu mi narobiło!
Inka oburzona

Ineczko. Ale ja się bojałam :oops: Bo Ofelku tak okropecznie sykała i warkała, że nie wiedziałam co mam robiać :( Uciekać, czy drapaczyć. No i zanim się zastanowiłam, co robiać, to mię skłujali dupinkę :cry:

Inka

Ineczko, ale ja nie umię :oops: :oops: :oops: :cry: :placz:
Mała Ciorna Carmen zafstydzona

Ineczko. Mała Ciorna jezd facypistka i tajfłapa. Ona by nie trafiła w weta opazurowaną łapcią. A do gryzania czeba mieć ząbki, a ona dwóch nie ma. Tych z przodu pysia.
Książniczka Ofelja wyjaśniająca
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 27, 2014 18:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:
MB&Ofelia pisze:
Inka oburzona

Inka

Ineczko, ale ja nie umię :oops: :oops: :oops: :cry: :placz:
Mała Ciorna Carmen zafstydzona

Ineczko. Mała Ciorna jezd facypistka i tajfłapa. Ona by nie trafiła w weta opazurowaną łapcią. A do gryzania czeba mieć ząbki, a ona dwóch nie ma. Tych z przodu pysia.
Książniczka Ofelja wyjaśniająca

Mogę Cię nauczyć: do tego nie trzeba koniecznie mieć wszystkich ząbków :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 27, 2014 20:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

fajny ogródek , niech rośnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon kwi 28, 2014 6:49 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

Zazdraszczam balkonika zielonego! U mnie nawet rzeżucha w doniczce nie ustoi bo Perełs usiłuje się do niej dobrać.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon kwi 28, 2014 9:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

A lubczyk u kogoś na balkonie daje się uchować? 8O To zielsko z ogromnym korzeniem ( jak pietrucha, i bez warunków dla jego rozrostu t może być kiepsko... Chyba, ze w taką donicę od palm , wąską i wysoką....
BTW.... Koszalinianki, a może tak pomyślec o spotkaniu u mnie na działeczce? jakby się pośpieszyć to i resztkę kolekcji tulipanów ( w kwieciu) dało by się zobaczyć

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto kwi 29, 2014 19:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

Jesteśmy. Urlopujemy się, i - jak to bywa na urlopie - czasu brakuje na wszystko. Wczoraj zrobiłam sobie długaśny spacer do urzędu skarbowego. Dzisiaj spacer do banku. W międzyczasie spacerki na ptaki, krojenie barfa z ponad 2 kilo mięsa i uprawy balkonowe. Czekam niecierpliwie aż mi fasolka wykiełkuje.
Lubczyk - nie wiem jaki ma korzeń :oops: Wiem, jakie ma liście i że w supermarketach sprzedają go w małych doniczkach :rudolf:
Spotkanie działeczkowe by mi pasowało :D Trza napisać na Spotkaniach.

PS. Przed chwilą miał miejsce koci szwung dwukotny. Teraz chyba padły, chłodzą się na balkonie. A mi kopytka zaczynają marznąć :?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto kwi 29, 2014 20:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

Taki lubczyk w malej donicy to się nada do szybkiego uskubania, długo nie porośnie. A lubczyk z gruntu to ma korzeń jak kłonica ( i tu ogłaszam końkurs - kto wie co to kłonica?)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro kwi 30, 2014 8:10 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

zjawka pisze:Taki lubczyk w malej donicy to się nada do szybkiego uskubania, długo nie porośnie. A lubczyk z gruntu to ma korzeń jak kłonica ( i tu ogłaszam końkurs - kto wie co to kłonica?)

To to od nakręcania zegarków???? :twisted:
U nas jest takie powiedzenie - dać chłopu zegarek to go kłonicą nakręci :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro kwi 30, 2014 8:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-kłucie dupin

Miałam w lodówce kartonik ze śmietanką i drugi podobny kartonik z mlekiem.
Zgadnijcie, z czego zrobiłam dziś rano naleśniki :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Muszę pić kawę z mlekiem zamiast śmietanki :placz: No i muszę odkupić śmietankę kotom :(
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]