Myszak (tetralogia Fallota), Kropka, Dymek i Dev

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 21, 2014 19:43 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

kuba.kaczor13 pisze:Aniu ,pozdrawiamy w niedoli :D .

W tej niedoli najbardziej doceniam chwile ciszy i spokoju, na przykład:
Myszak śpi na regale, Kropka na krześle od kompa, a Ofelia na łóżku.

Ale kilka godzin temu było głośno, oj było :)

Jutro idę do pracy, nie będzie mnie 10 h, mam nadzieję, że po powrocie żaden z kotów nie będzie mieć ran drapanych ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon kwi 21, 2014 19:45 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

akne pisze:
kuba.kaczor13 pisze:Aniu ,pozdrawiamy w niedoli :D .

W tej niedoli najbardziej doceniam chwile ciszy i spokoju, na przykład:
Myszak śpi na regale, Kropka na krześle od kompa, a Ofelia na łóżku.

Ale kilka godzin temu było głośno, oj było :)

Jutro idę do pracy, nie będzie mnie 10 h, mam nadzieję, że po powrocie żaden z kotów nie będzie mieć ran drapanych ;)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :wink:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto kwi 22, 2014 9:51 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Ofelia piękna jest :love:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto kwi 22, 2014 21:09 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Revontulet pisze:Ofelia piękna jest :love:

Ofelia jest piękna, jako ta heroina ze szekspira, ale charakterek ma równie odpowiadający korzeniom.

Dziś byłam wredna i zamknęłam ją w łazience wychodząc do pracy, coby Myszak i Kropka się nie stresowały.

Ofelia (przepraszam cię miśku, ale rozumiesz: Myszaka i Kropkę kocham dłużej, Myszak ma wadę serca, a Kropka się chowa pod łóżko słysząc wycie, Myszak atakuje Kropkę, bo zestresowany burczeniem Ofelii) zniosła dzielnie zamknięcie w łazience przez 9 h (sorry, miśku).

Łazienka musi jej się dobrze kojarzyć, u mnie w łazience siedziała w trakcie świąt Bożego Narodzenia A.D. 2013, pielęgnując podrzucone kociaki i dała radę.

Jestem złym człowiekiem. Nie umiem pokochać Ofelii, bo jej obecność powoduje stres u Myszaka i Kropki.
Ale czule ją przytulam we śnie, bo włazi mi do łóżka i śpi przy ramieniu.

Biedna Ofelia, szuka domu na stałe, bez zawirowań i innych kotów.
Dwa razy w ciągu 5 prawie miesięcy straciła dzieci: raz własne, nieodnalezione, potem przygarnięte wykarmione i wylizane poszły do domków.

Biedna neurotyczna Ofelia.

(...)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt kwi 25, 2014 21:46 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Trudne jest życie z neurotykiem, wiem, bo sama jestem :lol: ale nie czuj się źle, że lubisz ją "inaczej". Ja kocham swoje tymczasy ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że własne koty pokocham bardziej. Mimo, że wszystkie są otaczane taką samą troską.
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob kwi 26, 2014 16:45 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

królik dags pisze:Trudne jest życie z neurotykiem, wiem, bo sama jestem :lol: ale nie czuj się źle, że lubisz ją "inaczej". Ja kocham swoje tymczasy ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że własne koty pokocham bardziej. Mimo, że wszystkie są otaczane taką samą troską.

Też jestem neurotykiem, co sprawia, że Ofelii też przypięłam taką łatkę ;)

Dziewczyna pojechała do nowego domu dwa dni temu. Domek dzień później się odezwał i jest we mną w kontakcie. Kciuki za szczęśliwe życie. (...)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Sob kwi 26, 2014 16:51 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

wspaniale! kciuki...
Obrazek

królik dags

Post » Sob kwi 26, 2014 19:55 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Domek Ofelii sprawił całokształtem pozytywne wrażenie. Odpukać, bo ja jako neurotyk nikomu nie wierzę :)

Wnioski z tymczasowania tygodniowego kota trzeciego: problemem jest Myszak, bo nerwowo reaguje na inne koty, a jeśli ten inny kot reaguje podobnie, to powstaje perpetuum mobile wycia, syków i wrzasków. Do Kropki się przyzwyczaił, już ponad rok mieszkają razem, ale wciąż bywają chwile, kiedy ją napastuje (nawet seksualnie, chociaż kastrat :D) i warczy na nią i atakuje ją, kiedy jest nie w humorze (np. kiedy nie chce tabletki łyknąć, a ja w niego ją wciskam).
Za to Kropka to idealny kot do współistnienia z innymi kociastymi - ona nie potrafi burczeć, syczeć i wyć (sic!) Znajoma stwierdziła, że chyba jest jakaś upośledzona ;)
Kropka to kot do rany przyłóż. Nawet jeśli mnie lekko gryzie w zabawie, to wystarczy powiedzieć: "Kropka przestań, to boli", a Kropka przestaje.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Nie kwi 27, 2014 20:00 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

akne pisze:Za to Kropka to idealny kot do współistnienia z innymi kociastymi - ona nie potrafi burczeć, syczeć i wyć (sic!) Znajoma stwierdziła, że chyba jest jakaś upośledzona ;)
Kropka to kot do rany przyłóż. .

Dziś po raz pierwszy zobaczyłam Kropkę syczącą (!!!!!)

Powodem syczenia był pies kolegi. Głupia Anka postanowiła sprawdzić, czy jest w stanie przechowywać psa na czas krótkich wyjazdów kolegi, więc kolega wpadł na chwilę z psem na test.

No way, choć pies mały, przyjazny, nieagresywny, na spacerach nie szczeka na inne psy, ale moje kociaste wpadły w szał: Kropka syczała, a Myszak wył.

Dalszych eksperymentów nie będzie, jak również tymczasowania na salonach - tylko łazienka.
Egoistycznie najbardziej kocham moich rezydentów.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon kwi 28, 2014 10:31 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Niestety w takich sytuacjach komfort rezydentów jest najważniejszy. Ja przez pewien czas opiekowałam się labradorem sąsiadki. Było mi go strasznie szkoda, bo pani po operacji kręgosłupa a synek mądry kupił jej wielkie bydlę, żeby ją rozruszać. Pies wychodzi tylko przed blok, a one potrzebują tyle ruchu. Ale zawsze pchał się do mnie do domu, więc jak pojawiły się Sabinka i Claude, poszedł w odstawkę. :(
Obrazek

królik dags

Post » Pon kwi 28, 2014 19:29 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

królik dags pisze:Niestety w takich sytuacjach komfort rezydentów jest najważniejszy. Ja przez pewien czas opiekowałam się labradorem sąsiadki. Było mi go strasznie szkoda, bo pani po operacji kręgosłupa a synek mądry kupił jej wielkie bydlę, żeby ją rozruszać. Pies wychodzi tylko przed blok, a one potrzebują tyle ruchu. Ale zawsze pchał się do mnie do domu, więc jak pojawiły się Sabinka i Claude, poszedł w odstawkę. :(

Wielki pies lubiący ruch i przestrzeń to nie jest dobre rozwiązanie do mieszkania w bloku.
Ale jakoś sobie te psy radzą, sądząc po moich obserwacjach zwierząt wyprowadzanych na spacer na moim osiedlu.
"Jakoś" niekoniecznie musi znaczyć "dobrze".

Póki co dziś rano zostałam uraczona mizianiem i mruczeniem od Księcia Myszaka (Myszkina) - bezcenna chwila, rzadko się zdarza, raz na kilka tygodni u tego rozpieszczucha.
Chłopak mocno zgłodniał w nocy, bo Anka mu schowała chrupki o 20:00 wczoraj, a on przyzwyczajony do podjadania.

Myszakowi głodnemu = w nastroju na mizianie = łatwiej podać tabletki.
A musi łykać tabletki, żeby jeszcze długo pożył z tetralogią Fallota.

Sto lat Myszaku, nie dam Ci odejść tak łatwo, chociażbyś mnie całą podrapał przy fefdziesięciu próbach wrzucenia tabletek do pyszczka.
Jesteś twardym zawodnikiem, ale Anka też nie mięczak ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Wto kwi 29, 2014 20:24 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Myszaczek dziś rano wypluł jedną z dwóch tabletek koniecznych dla minimalizowania skutków wady serca zwanej fachowo: "tetralogia Fallota".
Skurczysyn nie lubi łykania tabletek, drapie i ucieka, ale zwykle udaje mi się mu tabletki wrzucić do pyska tak głęboko, żeby wypluć nie mógł, ale nie co dzień niedziela i czasami gnojek wypluwa.

Po podaniu tabletek Myszaczek zawsze dostaje coś pysznego do zżarcia: albo wołowinę drobno krojoną, albo gurmet mus, albo jeden z dwóch ulubionych smaków catzfinefood: jagnięcina z mięsem bawołu (w życiu nie jadłam takich wyrafinowanych mięs) albo śledź z krewetkami. Smaków catfinefood mokrej jest fefnaście, ale Księciunio upodobał sobie tylko te dwa.
A niech mu będzie na zdrowie, zważywszy na to, że ataki duszności występują ciągle pomimo aplikowania tabletek.

Niech mu ta reszta życia krótka przyjemną będzie.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Wto kwi 29, 2014 20:26 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

Witajcie , Aniu i reszto menażerii . :kotek:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Wto kwi 29, 2014 20:29 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

kuba.kaczor13 pisze:Witajcie , Aniu i reszto menażerii . :kotek:

Witamy :) Ciocia Anka przerażona, bo Myszaczek odmawia współpracy w podawaniu tabletek, które mu ratują życie.
Weź tu kotu wytłumacz :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Wto kwi 29, 2014 20:33 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Myszak ma tetralogię Fallota

U nas skutkuje tuńczyk w sosie własnym. Zapach zabija wszystkie tabletkowe smrodki i koteły żrom
jak się paczy. Lekko pokruszone proszki być muszą , ale żrom. :mrgreen:
Obrazek

kuba.kaczor13

[poprzednia][następna]