Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 21, 2014 17:02 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Pozdrawiam świątecznie i życzę zdrowia i spokoju.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro kwi 23, 2014 21:21 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Iza dzięki za życzenia, i my pozdrawiamy, jak najserdeczniej :1luvu:
a oto foto story Kulawka, chłopak ładnieje z dnia na dzień, apetyt dopisuje i to jak, a to najważniejsze, z oczu nie ma wycieku ropnego, chociaż od kilku dni nie mogę posmarować bo ucieka i kuleje ciut na łapę
najpierw kumpel jeżyk
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak widać kot zaczyna być podobny do kota, nabiera ciałka, i trzeba będzie złapać do weta, jutro się skonsultuję z panią dr która mu wypisała antybiotyk maść i krople, jak postępować dalej, ale najważniejsze, żeby kot miał dobrą kondycję, bo narkoza ewentualna będzie dla takiego kota zabójstwem,
pozostałe koty też dożywione odpowiednio mam teraz dobrą suchą karmę Josery kupiłam w promocji za 125 zł 10 kg kaczka z ziemniakiem, koty wsuwają aż echo idzie, zaraz jeszcze idę na plac pod krzak zaniosę suchej karmy kotom na podwórku moim, w pracy też dobry apetyt i odwiedzających bez liku, dziś poznałam panią z naszej firmy powiedziała, że przychodzą różne koty :kotek: :piwa:
wczoraj widziałam kotulkę, którą wysterylizowałam, ma się dobrze, biegła za mną z jakimś kumplem, siedzi jak zawsze pod sklepem, ale już nie musi się martwić
jutro pójdę do dziadkowych rano obadam sprawę jak się mają i poczyszczę uszka i oczka, i zobaczę czy babcia karmi pasztecikami które kupiłam i zaniosę chrupek Twoich od margoth, aha przemywałam kilka razy tym srebrem i poprawa jest
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro kwi 23, 2014 21:24 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Świetna robota, Kocia Lady! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro kwi 23, 2014 21:39 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

się staram choć noga mocno dokucza i ręka, czuję że bez ortopedy się nie obędzie, ale co tam jakoś będzie, w maju będzie dużo czasu bo dają na pół etatu, więc zęby na półkę, zaopatrzę bufet w pracy przede wszystkim w suchą karmę i mogę siedzieć w domu i dokarmiać koty na osiedlu
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 24, 2014 13:08 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Lady mam jeszcze te próbki Urinary od mojego weta to Ci doślę razem z Urinovetem. Tylko muszę się wybrać do lecznicy.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw kwi 24, 2014 14:50 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Wieczorem napiszę
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 24, 2014 18:05 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

http://www.bociany.lask.pl/
Czy ktoś ogląda bocianie gniazdo online?
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw kwi 24, 2014 18:10 Re: Kulawek bez oka?:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Margoth jak możesz to przyślij te chrupki bo Grubcio i inne koty jedzą chętnie dziś zanioslam ostatnie kilka paczek no i sukces ze srebrem bo pogoily się ranki Mikrusek nie do poznania babcia jak zwykle zapomniała dać Mikruskowi pasztecik więc osobiście dałam i zjadł prawie cały w sobotę wpadnę obciąć pazurki i wyczesze biedaki
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob kwi 26, 2014 21:42 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

dzis u dziadkowych kotów była pewna pani i kupiła pasztecików torbę i podkłady :1luvu: :1luvu: widziała sytuację, że potrzebna jest pomoc tym kotom
Mikrusek zjadł Gourmeta a wieczorem poszłam i dałam pół puszki tuńczyka z Almo Nature, zajadał się aż miło patrzeć, będę codziennie go karmić, aż nabierze formy, bo już wiadomo, że Grubcio mu wyjada i tym sposobem kot jest zagłodzony :( we wtorek przyjdzie pani wet zbada koty i oceni sytuację,

natomiast mam bombę sezonu: Kulawek ma dom
wczoraj o 22 rozmawiałam z jego właścicielką, jak go nakarmiłam, bo wyszła na balkon, a dziś poszłam do niej i rozmawiałam chwilę, kot choruje od 3 lat na białaczkę, co miesiąc dostaje jakiś zastrzyk i w styczniu br był wykastrowany i usunięte mu oko, w wyniku białaczki coś się zrobiło z okiem, jeszcze teraz nie mogę uwierzyć :roll: :roll: :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie kwi 27, 2014 21:32 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Obrazek
jeżyki, w sumie jest ich koło mojego bloku 5 8O 8O

Obrazek
zmodernizowana stołówka w pracy :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mikrusek Dziadka jak je tuńczyka i śpi po jedzonku, jak widać po srebrze koloidalnym prawie nie ma ran ani wycieków z oczu 8O

Obrazek
biedny Seniorek dziś obcięłam mu pazurki z tylnich łap,

Obrazek
Kulawek vel Rudolf czekał dziś na mnie w ogródku jak zawsze i rzucił się na jedzenie 8O więc będę go karmić dalej, poza tym będę obserwować stan oczu i ogólnie,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon kwi 28, 2014 17:11 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Agnieszko - Karaluszek wstawiony na "odeszły na zawsze"
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Pon kwi 28, 2014 20:10 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

to Kulawek jest czyjś? ojp co to za baba? puszcza białaczkowego kota samopas? gdyby nie Ty to już by umarł dawno.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto kwi 29, 2014 22:11 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

No niestety zwłaszcza że może zarazić inne koty i kobieta wiedziała o tym już dawno
Jestem chwilowo kilka dni u brata wszystkie koty dokarmiac będą koleżanki łącznie z Kulawkiem a babcia stwierdziła że zmieniła zamiar jednak nie zamierza uśpić kotów
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto kwi 29, 2014 23:23 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Kocia Lady pisze:No niestety zwłaszcza że może zarazić inne koty i kobieta wiedziała o tym już dawno
Jestem chwilowo kilka dni u brata wszystkie koty dokarmiac będą koleżanki łącznie z Kulawkiem a babcia stwierdziła że zmieniła zamiar jednak nie zamierza uśpić kotów

Odpoczywaj. :D

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon maja 05, 2014 21:28 Re: Kulawek ma dom:(głodne zwierzaki na wsi:(:(

Wróciłam dziś
Byłam u dziadkowych wszystko ok, Kulawka dokarmiała koleżanka i bezdomniaczki
Wszystko w miarę ok zamówiłam dziś wór 10 kg karmy bezdomnym
U pana Jurka umarł kot Grubcio, niedawno potrąciło auto Czarnisię został mu tylko niepełnosprawny Mikrusek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]