Szukamy kotki dla nas...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 23, 2014 22:33 Szukamy kotki dla nas...

Witam, poszukujemy kotki do adopcji. W październiku nasza kicia odeszła , chorowała na raka pęcherza moczowego, pomimo operacji i prób leczenia Inka odeszła... Inka żyła z nami prawie 9 lat była kotkiem adoptowanym i taką małą bidą na początku :D kolorek szylkrecia . To była kotka mojego męża jego tak po prostu sobie wybrała i już , nas tzn mnie i córkę lubiła i czasami byłyśmy potrzebne, ale kochała męża :1luvu: Mamy też kotkę działkową pingwinka Whisky, został na działkach u rodziców jeden mały kociak tuż przed zimą, a że miejsca mamy trochę, to zabraliśmy na chwilę i już została . Mamy też dwa psy, wszystkie nasze stworzonka mieszkają z nami w domu. Koty nie były i nie będą wychodzące, ze względu na bliskość ulicy i na zasady jakie wyznajemy .
Szukamy kotki takiej do roku może nie być ,,doskonała,, to nie tak ważne brak oczka, ogonka, to nie wada. To ma być kicia męża ...charakterek mile widziany.
Myśleliśmy o zakupie rasowego marzeniem był kot długowłosy norweski, rosyjski ... ale pal to sześć , wymagania no są ... ma być właśnie taka do roku, czarna , szara, marzenie szylkretowa, tricolorka , dymna raczej ciemne kolory. To by było na tyle .
A coś o nas mamy 18 letnią córkę, teraz już tylko jedną kicię , dwie suczki, które zawsze żyły z kotami, domek i jesteśmy ze śląska, jeśli są jakieś pytania do mnie, to proszę śmiało :D

tilka2

Od: Śro lut 19, 2014 22:16

Post » Śro kwi 23, 2014 23:34 Re: Szukamy kotki dla nas...

Dzień dobry, z jakiego miasta państwo są:)?
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Czw kwi 24, 2014 7:09 Re: Szukamy kotki dla nas...

Ja mam do adopcji 9 miesięczną czarną Maję, kicia do mnie trafiła na tymczas w wieku 2 tygodni, bo ktoś ją znalazł na działkach i przyniósł do schroniska :(

Tutaj jest jej link z ogłoszeniem ze strony Fundacji.
http://przystanekschronisko.org/zwierze/750/majka
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw kwi 24, 2014 9:15 Re: Szukamy kotki dla nas...

Jestesmy z Żor.
Dziekuje za podpowiedzi wszystkim, bo ja to naprawde bym wolała,żeby ktos mi podrzucił przywiózł lub nakazał przyjechac po kicie , bo tyle tych bidul, ze strasznie ciężko cos wybrać ...
Majeczka strasznie mi sie podoba, na Coco i Chanel nie mamy szans , bo Warszawa nie chce dawać kotów na slask juz nam wczesniej innego odmówili.
Kicia musi być na sto procent nie wychodząca , bo nawet na balkon moja wychodzi pod katrolą ja tam sie boję ... , za to ma dwa pietra do dyspozycji i osobny pokoik na poddaszu z kuweta i jedzeniem tam psy maja zakaz wstępu :D

tilka2

Post » Czw kwi 24, 2014 9:26 Re: Szukamy kotki dla nas...

Te kotki są w Inowrocławiu, woj. kujawsko-pomorskie, ale odległości nie są na forum problemem :)
Do adopcji :
Maja zaszczepiona itd lubi koty i psy i dużą , wiek 6 miesięcy
Obrazek

Becia wiek 6 miesięcy

Obrazek

Czesia wiek ok 4 lat , dom bez kotów ..musi być na karmie gastro intensinal
Obrazek

Dyzio wiek ok 8 miesięcy teraz wykastrowany toleruje psy i koty
Obrazek

Oskar wiek ok 2 lata lubi koty i psy
Obrazek

Rojber wiek dwa lata lubi psy , kota lubi pogonić
Obrazek

Kotka wiek 2 lata bardzo delikatna lubi spokojne koty
Obrazek[/quote]
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw kwi 24, 2014 9:33 Re: Szukamy kotki dla nas...

tilka2 pisze:Jestesmy z Żor.
Dziekuje za podpowiedzi wszystkim, bo ja to naprawde bym wolała,żeby ktos mi podrzucił przywiózł lub nakazał przyjechac po kicie , bo tyle tych bidul, ze strasznie ciężko cos wybrać ...
Majeczka strasznie mi sie podoba, na Coco i Chanel nie mamy szans , bo Warszawa nie chce dawać kotów na slask juz nam wczesniej innego odmówili.
Kicia musi być na sto procent nie wychodząca , bo nawet na balkon moja wychodzi pod katrolą ja tam sie boję ... , za to ma dwa pietra do dyspozycji i osobny pokoik na poddaszu z kuweta i jedzeniem tam psy maja zakaz wstępu :D

Ja dla Majki szukam domku w 1000% niewychodzącego, my mamy balkon osiatkowany i tam sobie nieraz siedzi z resztą stada. Jak na razie to jest typowym kocim podrostkiem, który ma 105 pomysłów na minutę, a co jeden to "inteligentniejszy" :mrgreen: . W związku z tym, że od maleńkości wychowywała się w domu jest kotem, który uważa, że albo ona jest ludziem albo my jesteśmy kotami :roll: Mizia z niej nieziemska, nieraz wręcz trzeba się od niej ewakuować bo zamolestowałaby człowieka :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw kwi 24, 2014 10:31 Re: Szukamy kotki dla nas...

:roll:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Czw kwi 24, 2014 10:50 Re: Szukamy kotki dla nas...

A więc dziś wieczorem robię mojemu meżowi prezętację :ok: Majka i Becia jak na razie na prowadzeniu (jak dla mnie)persica też śliczna , wogóle to wszystkie piękne :1luvu: oj ciężko będzie....
Chociaż jak braliśmy Inkę z Cichego Kąta, to Marcin wszedł i stwierdził to jest ta i tak było :D

tilka2

Post » Czw kwi 24, 2014 12:34 Re: Szukamy kotki dla nas...

W Toruniu mamy kilka młodych kociaków .
Zaprezentuję tylko Dropsika jednak więcej kandydatur można znależć na http://www.fundacjakot.pl lub na naszym FB
Zawsze sami zawozimy koty do nowych domów ,jednak oczekujemy zwrotu kosztów paliwa.
Obrazek
Obrazek

Kocurek ur. w maju 2013. Oczka zostały zniszczone w wyniku kociego kataru. Kotek widzi, jednak w ograniczonym stopniu. W niczym mu to nie przeszkadza, żeby wesoło bawić się z innymi kotami i przytulać się do człowieka.
Bardzo towarzyski i grzeczny kocurek.

Edit: nie doczytałam,że chodzi o kotkę w tytule :oops: ,ale kotki też mamy .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw kwi 24, 2014 14:26 Re: Szukamy kotki dla nas...

A nasza Majeczka? Może się spodoba...
Charakterek ma po zbóju i jednocześnie baaardzo pro-ludzka i kochana jest. :D

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw kwi 24, 2014 15:17 Re: Szukamy kotki dla nas...

Majeczka identyczna jak mój Kacperek [*] 8O .Miałby 15 lat.
tilka 2, życzę dobrego wyboru. Zresztą każdy wybór będzie cudowny :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Czw kwi 24, 2014 16:18 Re: Szukamy kotki dla nas...

Majeczka jest śliczna, taka sama jak moja Pusia. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pt kwi 25, 2014 21:08 Re: Szukamy kotki dla nas...

Śliczna, a jakże!
Tym bardziej trzeba się będzie mocno postarać, żeby ją adoptować, bo jeszcze ogłoszeń nie ma, a już są chętni. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob kwi 26, 2014 16:47 Re: Szukamy kotki dla nas...

Zosik ,Ty zdrajco.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[następna]