[MAM]Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 22, 2014 8:47 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

To prawda. Przy karmieniu tałatajstwa należy się u mnie wykazać nie byle jakim zmysłem logistycznym. :D
Bo każdy jest uczulony na coś innego, je w inny sposób (a jedno jada tylko w łazience!). Trzeba pilnować, żeby jedno drugiemu, albo trzeciemu nie wyżarło.
Prawdziwa przygoda. ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto kwi 22, 2014 8:50 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Zosik pisze:Prawdziwa przygoda. ;)

Neverending story :mrgreen: U mnie, na dokładkę, nie da się zamknąć kotów na czas karmienia w 2 innych pokojach, bo zamknięte drzwi oraz brak brata/siostry odbierają im od razu apetyt :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto kwi 22, 2014 8:51 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

właśnie zdaję sobie z tego sprawę....jak wzięłam schroniskową do domu to swoje ważyła, plus leczenie i karmy weterynaryjne z witaminami zrobiły swoje i była trochę za gruba. Moja druga kicia to szczupak i jadła normalną karmę. To było wyzwanie żeby utrzymać jedną na diecie ;-) a alergia to poważniejsza sprawa. Pytanie czy kotka alergiczka to smakosz i lubi sobie zjeść i z drugiej kociej miski czy jest dość zdyscyplinowana. W tej chwili moja obecna kicia to też szczupak, chwilowo na karmach urinal bo jest po zapaleniu pęcherza,prawdopodobnie jakieś kamyki w moczu,ale to długa i inna historia, tak więc czekamy ze sterylizacją, ale potem będzie na karmie dla sterylek.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Wto kwi 22, 2014 8:58 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

U mnie zamykanie w osobnych pomieszczeniach działa. :D
Lunka dostaje w pokoju młodego, reszta je w kuchni (jedno w toalecie).
I owszem - chętnie wyżarłaby innym ich jedzonko, dlatego trzeba pilnować.
Na pewno nie ma możliwości, żeby suche stało przez cały dzień... :roll:
No i kradnie z garnków i talerzy. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto kwi 22, 2014 9:01 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Zosik pisze:Na pewno nie ma możliwości, żeby suche stało przez cały dzień... :roll:

U mnie też nie ma takiej opcji... Tosia nie może jest karmy Bazyla bo musi mieć Hypo, Bazyl natomiast nie może jeść karmy Tosi, bo po suchym wymiotuje i jest tylko na puszkach. Kołowrotek :roll:
Swoją drogą ktoś mi kiedyś powiedział, że zwłaszcza niebieskie mają ogromne tendencje do alergii.
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto kwi 22, 2014 9:03 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Może tak być. Ani Luna, ani Twoje, to nie pierwsze niebieskie, o których słyszę, że mają alergię.
I tak myślę, że z tego powodu ktoś mógł się jej pozbyć. :(
Wieczne wymioty, strzelające, śmierdzące biegunki i wydrapana wiecznie do krwi.... ciężko było iść do weta i zdiagnozować problem, to się ktoś problemu pozbył...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto kwi 22, 2014 9:10 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Zosik pisze:ciężko było iść do weta i zdiagnozować problem, to się ktoś problemu pozbył...

Serce pęka :( Moja Tośka zaczęła mieć niepokojące objawy jakieś 2-3 tyg po przywiezieniu do domu, nagle krew w kupie, coraz więcej. Ale ja przyrzekłam sobie, że na głowie stanę i niebo poruszę, a dowiem się co jest. Bo przez kilka miesięcy po prostu nikt nie potrafił nam pomóc, a kot krwawił codziennie :( Zastrzyki, testy, kolonoskopia, odrobaczania, dziesiątki nietrafionych diagnoz i kuweta jako centrum naszego życia. Od weta do weta, niektórzy próbowali, inni nawet się nie podejmowali i prosili tylko, żeby dać im znać jak już się dowiemy co to. I 3 wątki na miau, gdzie chwytałam się każdej nowej sugestii doświadczonych kociarzy. Fakt, nie było przyjemnie - ale jak można oddać takie biedactwo? Właśnie wtedy, kiedy najbardziej nas potrzebuje? Ech :(

kasiamarta, skoro masz doświadczenie w nietypowym karmieniu to na pewno sobie poradzisz :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Wto kwi 22, 2014 9:13 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Niestety większość ludzi chce kota bezproblemowego. A jak się pojawia problem, to się go pozbywają. Znamy to zbyt dobrze, prawda? :(
U mnie na szczęście wetki odkryły w czym rzecz przy trzeciej wizycie. Co prawda trochę antybiotyków i sterydów po drodze w nią wpakowałyśmy, ale jak na naszych wetów to i tak dość szybko zorientowałyśmy się w czym jest prawdziwy problem.

Edit: No i zanim trafiła do nas, podczas pobytu w schronisku dostała łatkę "agresywna". Bo bolało ją, swędziało, nie dała się dotknąć i w związku z tym panikowała, krzyczała, drapała. :(
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto kwi 22, 2014 10:00 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -niebieski

Popatrzymy troszkę. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Wto kwi 22, 2014 12:05 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Tu rosyjski niebieski. Grozi mu uśpienie, jeśli nie znajdzie domu.
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -583633537
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto kwi 22, 2014 20:55 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

dzięki, wysłałam już zapytanie ale na razie zero odpowiedzi ;-(
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Wto kwi 22, 2014 21:31 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Kotek z tego ogłoszenia myślę że już znalazł dom, dodali info 10 dni temu, ponad 8500 wyświetleń, koleżanka pisała w jego sprawie dzień po dodaniu i też nie dostała odpowiedzi.
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Wto kwi 22, 2014 21:33 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

widziałam ilość wyświetleń, też mi to przyszło do głowy. Szkoda że nie zdjęli ogłoszenia.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw kwi 24, 2014 15:32 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

witajcie,
od szukania kici,serce już mi się kraje. Obejrzałam przez te kilka dni masę Waszych wątków, i tyle wspaniałych kociąt że miałoby się ochotę wziąć chociaż kilka. Mam wybranych kilka opcji, ale na razie wypełniłam ankietę adopcyjną azylu z mińska. Nie mam pojęcia czy się zakwalifikuję, może nie jestem wystarczająco dobra. Zobaczymy.
Ale jeśli się nie uda, będę się starała o jednego z Waszych podopiecznych, i wiecie co...moje serce znów zdobyły niekoniecznie brytyjczyki ;-). Być może marzyć będę dalej a kochać to co się trafi do kochania... ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw kwi 24, 2014 17:49 Re: Poszukuję kotki (ew.kota) do adopcji -typ brytyjczyka

Doskonale Cię rozumiem :) Szukałam najpierw Ragdolla, później dymnego a ostatecznie adoptowałam czarno-białe rodzeństwo :) Myślę, że to kot wybiera właściciela i jak już pojedziesz zobaczyć wybranego kocurka będziesz wiedziała, że to ten właściwy :) Powodzenia
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

[poprzednia][następna]