Delikatna Fanta-już we własnym domku! FB str.39

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 15, 2014 23:37 Re: Delikatna Fanta-czyżby szykował się dom? FB str.39

Ja też mówiłam, że musi być poważny powód, no i był za zasługą Kasi :wink: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto kwi 15, 2014 23:50 Re: Delikatna Fanta-czyżby szykował się dom? FB str.39

Kaś ja miałam w zeszłym roku taki numer, znalazłam w sobotę pieska na przystanku. Oczywiście rozwiesiłam plakaty, dałam ogłoszenie na tablica.pl Dosłownie w tym samym momencie, gdy ja dałam na tablicy ogłoszenie o znalezieniu, pani dała o zagubieniu, a nasze ogłoszenia były identyczne, różniły się tyko słowami "znaleziono", "zaginął". Nie widzieliśmy swoich ogłoszeń, dała nam znać obca osoba, która akurat tablicę przeglądała :D
Co więcej, nie usłyszałam telefonu od właścicielki, gdy byliśmy z pieskiem na spacerku dosłownie 20m od jego domu, bo nie zabrałam telefonu ze sobą :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro kwi 16, 2014 5:17 Re: Delikatna Fanta-czyżby szykował się dom? FB str.39

Sylwik faktycznie, nie zauważyłaś info o mojej przygodzie, ale kciuki sie i tak przydadzą!
Aniu-i bardzo dobrze-śmiech leczy i uspokaja.
Danuśku-nie mogłam wiedzieć, że to stacjonarny telefon :D
Elu-niesamowity zbieg okoliczności! 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 16, 2014 5:46 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

kropkaXL pisze::ryk: -wiecie co?-wysłałam te sms-y na stacjonarny telefon :ryk:

:ryk:
Kurczę, jestem nieprzytomna ze strachu przed operacją Zena a jak to przeczytałam to padłam :mrgreen: Ile to człowiek nerwów straci niepotrzebnie :roll: . Ale potwierdziło się, że intuicję masz dobrą :)
:ok: za Fantę :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro kwi 16, 2014 5:59 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Kasiu, czy ktos zrobil wizyte PA u pani Beaty? Bo jesli sama jej nie zawozisz na miejsce, to nawet nie bedziesz wiedziala gdzie trafi...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro kwi 16, 2014 6:05 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Super, że Fanta ma już domek! :) Trzymałam mocno za nią kciuki.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Śro kwi 16, 2014 6:16 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Agneska pisze:Kasiu, czy ktos zrobil wizyte PA u pani Beaty? Bo jesli sama jej nie zawozisz na miejsce, to nawet nie bedziesz wiedziala gdzie trafi...

Agnesko-dzisiaj będę rozmawiała z Panią Beatą-wczoraj nie miałam możliwości-było już strasznie późno, więc tylko sms i mail, dzisiaj po 9 tej będę dogadywać szczegóły.
Musze jednak powiedzieć,że juz sama gotowość do przyjęcia wizyty, pozwala wierzyć,że to dobry dom, nie zawsze da się wizyte przeprowadzić, ale to domu nie może skreślać-ludzie po prostu chronią swoją prywatność i to nie świadczy o tym,że to złe domy.
Wiz p/a nie gwarantuje niestety niczego, jak już nie raz na Miau czytałam, to samo odnosi się do umowy adopcji-jeśli trafi się na złych, nieodpowiedzialnych ludzi-ryzyko jest zawsze! :?

Artyno dzięki!-jesteś na Kotomaniakach-prawda? :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 16, 2014 7:49 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Kasiu, zrób mimo to wizytę. Ostatnio miałam dwie w obiecujących domach a kota nie dałam po głębokim namyśle. W jednym kot nie miał zabezpieczonego wyjscia na taras w ruchliwej dzielnicy .Kobieta móiłą ,ze nie wypuszcza a bezpośredniej rozmowie wyrwało się jej,że kotka lubi wychodzić i ja zostawiają. W drugim mieli niby zabezpieczone balkony ale tylko 1-2 metry od barierki gdzie moje koty to miały by za nic. Ale było coś nie tak i z kuwetą. Koty cały rok bez względu na porę musiałyby korzystać z balkonwej.Bo tylko tamstałą a plus nijakie zabezpieczenia ... O przeniesieniu jej do domu nie chcieli myśleć. Ich kotka odeszła i nawet w czasie jej choroby tego nie zrobili. Gdyby nie rozmowa i wizyty nie wyszło by to na jaw. A w rozmowie było ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro kwi 16, 2014 8:00 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Kasiu, oczywiście, że ryzyko jest zawsze, ale musimy robić wszystko, żeby je minimalizować.
Mnie też się zdarzało, że wszystko było ustalone i dogadane, a na miejscu okazywało się, że coś było "nieporozumieniem" lub innym zrozumieniem ustaleń.
Jeśli ktoś chce za wszelką cenę "chronić swoją prywatność", to nie powinien również przychodzić do DT po kota - który to DT też ma prawo do prywatności. A gdzie kota przekazywać? Na ulicy?

Na pewno dziewczyny ze Śląska chętnie pomogą w PA. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro kwi 16, 2014 8:10 Re: Delikatna Fanta-czyżby szykował się dom? FB str.39

ASK@ pisze:Kasiu, zrób mimo to wizytę. Ostatnio miałam dwie w obiecujących domach a kota nie dałam po głębokim namyśle. W :oops: jednym kot nie miał zabezpieczonego wyjscia na taras w ruchliwej dzielnicy .Kobieta móiłą ,ze nie wypuszcza a bezpośredniej rozmowie wyrwało się jej,że kotka lubi wychodzić i ja zostawiają. W drugim mieli niby zabezpieczone balkony ale tylko 1-2 metry od barierki gdzie moje koty to miały by za nic. Ale było coś nie tak i z kuwetą. Koty cały rok bez względu na porę musiałyby korzystać z balkonwej.Bo tylko tamstałą a plus nijakie zabezpieczenia ... O przeniesieniu jej do domu nie chcieli myśleć. Ich kotka odeszła i nawet w czasie jej choroby tego nie zrobili. Gdyby nie rozmowa i wizyty nie wyszło by to na jaw. A w rozmowie było ok.

8O o kurde 8O nawet nie wiem co napisać 8O
kropkaXL pisze:Sylwik faktycznie, nie zauważyłaś info o mojej przygodzie, ale kciuki sie i tak przydadzą!

musiałam pozmniejszać trochę banerki,żeby wcisnąć jeszcze jeden i jak już zdziałałam,mówię,na wszelki wypadek jeszcze wpadnę z kciukami.Ale coś mnie potem jeszcze tknęło,żeby się cofnąć i ...... :piwa:
I też się powtórzę " a nie mówiłam ?" długo długo nic,aż nagle ? :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 16, 2014 8:12 Re: Delikatna Fanta-czyżby szykował się dom? FB str.39

Bardzo się cieszę, że Fantusia jednak ma domek ;) Trzymam mocno, żeby PA się udała i kicia pojechała :1luvu: :1luvu:
A pisanie smsów na stacjonarny - mistrzostwo :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro kwi 16, 2014 14:51 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Ja dopiero teraz z pracy, a tu takie dobre wiadomości. Mogę tylko napisać to samo, co kilka moich przedmówczyń - A nie mówiłem?. Co do wizyty p/a jeżeli jest taka możliwość to dobrze byłoby ją wykonać. Tak na wszelki wypadek, żeby na własne oczy zobaczyć co i jak. Jak Ty nie będziesz mogła to jakaś inna zaufana osoba. Czekam na kolejne dobre wieści , tym razem już z DS. A kciuki trzymam nadal za to żeby w nowym domku Fantusia szybko się zaaklimatyzowała, zadomowiła i żeby było jej tam dobrze. :ok: :ok: :ok:
Człowiek jest cywilizowany na tyle, na ile potrafi zrozumieć kotaObrazek

andy3458

Od: Wto wrz 03, 2013 16:45

Post » Śro kwi 16, 2014 15:38 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Bardzo się cieszę. :ok: Teraz tylko czekamy na zdjęcia panienki z nowego domu i możemy odetchnąć. :1luvu:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro kwi 16, 2014 15:42 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

Ogromnie się cieszę! Obrazek Obrazek
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Śro kwi 16, 2014 15:51 Re: Delikatna Fanta-domek wybrany! :) FB str.39

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Pani chce Fantę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W dalszym ciągu mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]