Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i KW

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 16, 2014 12:43 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

wiecie co, ale tu właśnie Monika trafiła w 10tkę - na horrory trzeba po prostu mieć dużą tolerancję i nerwy - tzn tolerancję na umowność krwi, flaków i zgrozy. Oraz sporą dozę tolerancji na głupotę :mrgreen:
(pewnie to tłumaczy, dlaczego poza dziedziną horrorów mam tak małą przyswajalność innej głupizny ;>)
Dobry horror?
a to jest ciężkie pytanie, bo niejednoznaczna odpowiedź.
Dla mnie niezłym horrorem jest Tunel (australijski, zrobiony na paradokument), Zejście, Teksańska... właśnie; poza tym - jedynka Rec., pewnie parę jeszcze tytułów by się przypomniało. O, niezły też jest Sierociniec.
Ale to naprawdę kwestia gustu.
Filmów o zombie nie traktuję jako horrory, żeby nie było.
I z tej np kategorii świetną komedią jest "Powrót żywych trupów" - moim zdaniem klasyka lat 80 ;)

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Śro kwi 16, 2014 12:54 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Ja chyba bardziej skręcam gustem w stronę thrillerów i s-f .
Szczerze mówiąc nie oglądałam chyba jeszcze dobrego ( jak dla mnie) horroru .
No przepraszam będę sztampowa - podobały mi się filmy Hitchcocka niektóre.
Dziś już uznawane za nudnawe pewnie. :mrgreen:

I ten ... no ... nie pomnę teraz nazwy - no wiecie egzorcysta z Keeanu Reevesem.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 16, 2014 13:02 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Monika_Krk pisze:[...]
I ten ... no ... nie pomnę teraz nazwy - no wiecie egzorcysta z Keeanu Reevesem.

"Constantine" :wink: fajjjnnnyyyy :D (film :lol: )
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro kwi 16, 2014 13:48 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Cze ten Abraham Lincoln kontra zombie to to samo, czy inne dzielo niz "Abraham Lincoln the Vampire Slayer"? Bo nie jestem na biezaco z polskimi tytulami.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Śro kwi 16, 2014 14:13 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Tak, to samo.
Niezła durna ramota ,że tak powiem.

Ja bym nakręciła np. "Jamnik kontra zombi- jamnik ryje dziurę a zombi na to trąbi".

Ech, klasyka...np. "Nieustraszeni pogromcy wampirów"...się człowiek uśmiał i pobał...
Albo "Dziecko Rosemary" i słynne zdanie Mii Farow: "ONI TAM MAJĄ SABAT"...
Ewentualnie ręce wyrastające ze ściany we "Wstręcie"...tudzież Nicholson w "Lśnieniu"...

"Rec.", pierwsza część "Kręgu" (jesssuuu jak ja się bałam...)
A słuchajcie co to był za film , w którym był nawiedzony dom i po schodach spadała powoli piłeczka uśmierconego synka właścicieli???
Pamięta to ktoś? Lata 80-te to były.
"Obcy", pierwsza część. Kot ocalał!!!! :mrgreen:
I nadmienię ,że najstraszniejszy film jaki zdarzyło mi się oglądać to była "Noc żywych trupów".
Taka czarno- biała chyba z lat 60-tych.

Polecacie coś fajnie strasznego? Dawno nic nie oglądałam...

Film o bandzie kretynów bez drabinki powinno się utopić.
PO CO kręcić film o debilach??????

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro kwi 16, 2014 15:15 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

kotkins pisze:Polecacie coś fajnie strasznego? Dawno nic nie oglądałam...

Nie nowość (2007), ale niczego sobie - "Sierociniec".

Moim ulubionym serialem jest "Królestwo" Larsa von Triera, gatunek: dramat, horror, czarna komedia, dreszczowiec (za Wikipedią) i właśnie za ten mix go uwielbiam :mrgreen:
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Śro kwi 16, 2014 15:29 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

kotkins pisze:PO CO kręcić film o debilach??????

Dla debili?
Jak w tym dowcipie:
"Mamo, co jest biała czekolada?
Bo mały murzynek też chciałby się pobrudzić."
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Śro kwi 16, 2014 15:38 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Najlepszy horror świata to chyba ten będzie :

http://www.youtube.com/watch?v=e4lcxofjbdM

Edit : Muzyka na +10 pkt.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 16, 2014 17:01 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Co prawda nie film, ale tytuł zacny :rudolf:
http://demotywatory.pl/4289278/Japonsko ... ywac-wilki
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro kwi 16, 2014 17:39 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

http://www.filmweb.pl/film/Kiseichuu%3A ... 004-259182
To w kontekście idiotycznych tytułów - uprzedzając pytanie, nie oglądałam dzieła.

Wprosiłam się, więc witam :)

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Śro kwi 16, 2014 19:19 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Z pamiętnika Cioci Ja-sminy.....
Dawno, dawno temu, jak Ciocia J. miała tak z 13-14 lat, została sama w domu (120m2, przedwojenna kamienica) bo rodzina wyjechała na imprezę rodzinną. No i sobie oglądała w TV już wtedy kolorowej horror pt "Kobieta-wąż". Pod koniec filmu, jak rodzina wróciła - we wszystkich pomieszczeniach paliło się światło, a ciocia J. witała ich w progu jak wybawicieli.
Takie to były kiedyś horrory, nie to co dziś :roll:

The end

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro kwi 16, 2014 19:24 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Ja-smina pisze:Z pamiętnika Cioci Ja-sminy.....
Dawno, dawno temu, jak Ciocia J. miała tak z 13-14 lat, została sama w domu (120m2, przedwojenna kamienica) bo rodzina wyjechała na imprezę rodzinną. No i sobie oglądała w TV już wtedy kolorowej horror pt "Kobieta-wąż". Pod koniec filmu, jak rodzina wróciła - we wszystkich pomieszczeniach paliło się światło, a ciocia J. witała ich w progu jak wybawicieli.
Takie to były kiedyś horrory, nie to co dziś :roll:

The end

To ja tak samo miałam, tylko film był o mumii i kocie :strach: Nie pamiętam tytułu ale jeszcze czarno biały......
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro kwi 16, 2014 19:25 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Spóźniona żem, ale proszę wybaczyć kalece, że dopiero dokuśtykała ;)

Cieszę się bardzo, że wróciłaś :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro kwi 16, 2014 19:29 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

shira3 pisze:
Ja-smina pisze:To ja tak samo miałam, tylko film był o mumii i kocie :strach: Nie pamiętam tytułu ale jeszcze czarno biały......

Pamiętam :strach:
I tam te koty jakoś atakowały ludzi i zabijały ich na śmierć 8O
Kiedyś to się człowiek i lepiej przestraszył :roll:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro kwi 16, 2014 19:33 Re: Pogańska Banda Dziwna Wielce, czyli Szaro-Biało-Czarni i

Ja-smina pisze:
shira3 pisze:
Ja-smina pisze:To ja tak samo miałam, tylko film był o mumii i kocie :strach: Nie pamiętam tytułu ale jeszcze czarno biały......

Pamiętam :strach:
I tam te koty jakoś atakowały ludzi i zabijały ich na śmierć 8O
Kiedyś to się człowiek i lepiej przestraszył :roll:

Nooo 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]