DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2014 16:12 Re: DTu OlaLola. Wiosna :)

Czemu nikt się nie zachwyca tym pięknym kociastym?? Cudo :1luvu:

Zdjęcie z wczoraj, koty były bardzo głodne.... Najbliżej mnie mama Tomcia... a ona zazwyczaj mnie olewa, lub trzyma się z daleka, a widać jak blisko jest nogi. Marcel dał się pogłaskać... ma kołtuna na tych czarnych plamkach. Wyjedzone było kompletnie, nie było ani jednego ziarenka suchego i ani kropli wody...

Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt kwi 11, 2014 12:31 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Oto Maksiu z końca świata...
W sumie to pierwsza moja interwencja z policją, zazwyczaj chodziłam po piwnicach po koty bezdomne.
Obrazek
Obrazek

W dniu wczorajszym czyli 10 kwietnia na podstawie anonimowego zgłoszenia odbyła się interwencja w jednej ze wsi koło Tarnowskich Gór. Interwencja dotyczyła widocznego na zdjęciach psa oraz nieodpowiednich warunków w jakich pies się znajdował.
Maks nie miał dostępu do wody, był na prawdę głodny., znajdował się na łańcuchu, a mieszkał w nieocieplonej budzie. Maksiu rzucił się na jedzenie, które przyniosły nasze wolontariuszki, dawno nie widzieliśmy tak głodnego psa.
Pies jest wychudzony, ale niezwykle sympatyczny i bardzo przyjacielski. Po zrzeczeniu się praw do Maksia przez jego dotychczasowego opiekuna Maksiu przeszedł pod naszą opiekę. Nasze domy tymczasowe są przepełnione, dlatego umieściliśmy Maksa w hotelu dla psów. Niestety nie stać nas na dłuższy pobyt i szukamy dla Maksa domu tymczasowego Fundacja pokryje koszty utrzymania, oraz opieki weterynaryjnej pieska.
Przed nami badania krwi, oraz podkarmienie Maksia, następnie szczepienia i kastracja.
Udostępniajcie, pytajcie może wśród waszych znajomych znajdzie się ktoś, kto będzie mógł podarować Maksowi dom tymczasowy. Bardzo na Was liczymy!
Wkrótce nowe zdjęcia!

I teraz tak hotel jest mega drogi, psina szuka więc DT. Wzięłabym go z miłą chęcią, ale mam Bunię.....
A przecież Jej nie wypuszczę już. Nie mogłabym Jej tego zrobić. :roll:
Ogłoszenia dla Buni na wagę złota. Plissss zrobi ktoś???

OlaLola

Post » Sob kwi 12, 2014 9:09 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Może CatAngel zrobi ogłoszenia dla Buni? Mogę opłacić (jeśli trzeba, to dla Maksia też), ale sama niestety się tym nie zajmę :oops:
Kim jest rudy kot ze zdjęcia na poprzedniej stronie? Też podopiecznym fundacji? To chyba nie pers, ale egzotyk (nie jestem pewna, czy tak się ta rasa nazywa), bo futerko ma raczej krótkie.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob kwi 12, 2014 13:15 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Kochani CatAngel zrobiła nam ogromną niespodziankę i zrobiła 50 ogłoszeń dla Bunislawy :)
Bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy :) Póki co cisza.... :evil: co mnie troszkę załamuje...
DZIĘKUJEMY :1luvu:

Obrazek
Jutro jedziemy też na Akcję Adopcyjną z Bunią to prosimy o kciuki. Mam nadzieję, że będzie dużo jedzonka, bo mi zostały dwie puszki Animondy, a dziś pójdę do wylęgarnii to zostanie jedna. :roll:

Na upartego Maja i Bunia to też by sobie pomaszkieciły conieco...

Z ogłoszeniami dla Maksa na razie się wstrzymamy, bo najpierw badania krwi, podkarmić troszkę chłopaka trzeba, wykastrować.

Rudy nie jest u mnie, tylko u Moniki z Fundacji i tak, to egzotyk. Oczywiście cudowny i wspaniały z charakterku. :1luvu:

OlaLola

Post » Nie kwi 13, 2014 9:22 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Muszę Wam powiedzieć, że tak wczoraj byłam w wylęgarnii, patrzyłam jak kociaste jedzą i zdałam sobie sprawę, że zawsze jak ktoś pyta ile jest kotów to mówiłam 15 to stała ekipa i z 5 kotów dochodzących. I wczoraj tak sobie liczę koty i zdałam sobie sprawę, że kotów ubyło...
Ta stała ekipa która jest zawsze lub prawie zawsze obejmuje 9 kotów plus 3 dochodzące...
4 czarne: mama Freddiego, mama Lady (Uszatka), mama Tabaki, Fajki i Tytonia ( u Halbiny były na Dt) i jedna kocica która jeszcze nie jest ciachnięta.
2 biało czarne: Kocur Marcełek i mama Tomcia
3 pingwinki: Chuda, kocurek pingwinek i jedna wysterylizowana kotka.
W kotłowni mieszka czarna wysterylizowana, oswojona kotka, ale nie zawsze przychodzi jak ja jestem
i kot widmo biało rudy (widziałam go 2 razy)
Nie pojawia się jedna biało czarna koteczka, strasznie dawno Jej nie widziałam ( wysterylizowana)
nie ma pingwinka z białą końcówką ogona i pingwinka ze skarpetką na tylne łapce ( były wysterylizowane)
Black face czyli biało czarna kotka jest, ale myślę, że jako dochodzącą można ją doliczyć.
Bunia jest u mnie.

Mam nadzieję, że nikogo więcej nie ubędzie... ale i nie przybędzie...
Niesterylizowaną będę łapać ze zdwojoną siłą po świętach.
A jak pomyślę, że było ich 60....

OlaLola

Post » Nie kwi 13, 2014 9:49 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Za akcję - oby dla Buni znalazł się Ten Dom :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 13, 2014 19:48 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Dziękujemy, w zasadzie było tak jak na poprzedniej. Piękna, piękna i to by było na tyle...
Ciocia Halinka ma zdjęcia.
W drodze powrotnej odkryliśmy, że Bunia lubi jeździć samochodem...
siedziała na kolanach, wyglądała sobie, w ogóle się nie bała...

OlaLola

Post » Nie kwi 13, 2014 22:54 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

OlaLola pisze: Mam nadzieję, że będzie dużo jedzonka, bo mi zostały dwie puszki Animondy, a dziś pójdę do wylęgarnii to zostanie jedna. :roll:

Na upartego Maja i Bunia to też by sobie pomaszkieciły conieco...

Jedzonko w drodze :) Bunia i Maja nie lubią Animondy? A co im smakuje?
Czy Maja powinna jeść coś dla kociąt (bo rekonwalescencja i młody wiek), czy raczej dla dorosłych kotów (w końcu jest już po sterylizacji)? Co mówili weterynarze?
Fajnie, że Bunia dobrze znosi jazdę samochodem :) Mój Cześ zawsze tak miauczy przez całą drogę, że czujemy się jakbyśmy jechali radiowozem z włączonym sygnałem :roll:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Pon kwi 14, 2014 11:02 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Z tą Animondą to jest tak, że Bunia zje troszkę, ale jak jej dam potem to już nie chce....
Myślę, że Mia morki, Gourmeciki to jest to.
Jutro postaram się wrzucić zdjęcia Buni podczas jazdy samochodem.
I zabawki dla Mai muszę jakieś wymyślić, bo już żadnej wędki nie mamy, a ona używa nogi i gimnastykuje sobie ją przy zabawie. Teraz już się bawi, wcześniej bardzo się męczyła. Masować się nie chce, choć masujemy nóżkę.

OlaLola

Post » Pon kwi 14, 2014 16:03 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Biedna Bunia, taki idealny kot, a nie ma jeszcze chętnych :(

Bazyl ma 14 lat w czerwcu, dużo śpi, tulić się nie chce :twisted: , na balkon tak, ale drzwi muszą być otwarte, jeśli do kuwety zrobi Merlin, a jemu się chce- zrobi na podłogę, żeby dać upust swoim emocjom ;)

Bunia to kot idealny :)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon kwi 14, 2014 20:30 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Jakiś oszołom dziś dzwonił w sprawie Buni...
"Zaginął mi kot, szukam nowego, żona znalazła Burię"
Nie wdawałam się w żadne dyskusje. Powiedziałam, że nie aktualne.

A Bunia na prawdę jest idealna. Ktoś będzie miał na prawdę wspaniałego kota...

OlaLola

Post » Wto kwi 15, 2014 10:39 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Wczoraj już nie zdążyłam napisać, ale Burię to żona tego faceta chyba na mapie znalazła , to jest małe miasto w Indiach, stan Haryana, albo po rosyjsku to znaczy burza, sztorm.

Miejmy nadzieję, że ktoś sensowny zadzwoni :) Po Bunię ;)

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro kwi 16, 2014 16:26 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Niestety póki co cisza...
W aucie
Obrazek
Jadymy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Maja i Tomasz
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fruziaczek
Obrazek

A tak sobie lubi spać Tomcio.
Obrazek

OlaLola

Post » Czw kwi 17, 2014 8:57 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

Zapomniałam :oops: wczoraj jeszcze dopisać, że przyszła paczuszka od Alatki. Koty zarówno te w domu jak i wylęgarnii sobie pomaszkiecą :)
Bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Czw kwi 17, 2014 10:09 Re: DTu OlaLola.Potrzebny...Ds dla Buni, lub Dt dla Maksa (p

OlaLola pisze:I zabawki dla Mai muszę jakieś wymyślić, bo już żadnej wędki nie mamy, a ona używa nogi i gimnastykuje sobie ją przy zabawie. Teraz już się bawi, wcześniej bardzo się męczyła. Masować się nie chce, choć masujemy nóżkę.

Olu, jeśli będziesz w Gliwicach, to możesz wziąć od nas 2-3 wędki w piórkami. Przeczytałam o zabawkach już po wysłaniu zamówienia na jedzonko. Mam nadzieję, że kotom smakuje :)
Bunia, Maja, Tomcio i Fruzia są prześliczni :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wciąż jestem pod wrażeniem tego, że Bunia tak spokojnie jeździ samochodem, i to nawet bez transportera.
Obrazek Obrazek

alata

[poprzednia][następna]