Tez_Kaska pisze:Oberhexe pisze:Tez_Kaska pisze:TŻ Oberhexe pisze:Tez_Kaska pisze:Prosze Cie uprzejmie: Krok pierwszy,post pierwszy: zdefiniowanie problemu hodowcow ktorzy sprzedawali kociaki z rodowodem lub bez podczas wystawy. Krok drugi: piszesz o niemoznosci rozwiazania problemu "chodowcow' niezrzeszonych.
Napisałem, że wprowadzenie restrykcji związkowo-wystawowych nie rozwiąże problemu "chodowców" niezrzeszonych, czyli tych, którzy na wystawach po prostu się nie pojawiają... Bo to jest oczywiste.
Tylko ten watek zaczal sie od hodowcow zrzeszonych - chyba ze sie myle?
Tak, zaczął się, ale na hodowcach zrzeszonych się nie kończy. Czytając miau już przez jakiś czas, powinnaś to doskonale wiedzieć.
A co do pouczeń łukasza - uważam, ze są nie na miejscu ze strony człowieka, który sam włożył pseudohodowcy najlepszy argument za jego procederem - finansowy. I to mimo wiedzy, któą miał podaną na tacy.
Takie właśnie rzeczy mnie wpieniają do białości: tworzenie popytu na zwierzęta nibyrasowe, mimo dostępu do informacji
Moim zdaniem Lukasz - wlasnie po lekturze forum - mial prawo byc zdziwiony ze taki proceder kwitnie wsrod zrzeszonych hodowcow. Ponadto, wciaz moim zdaniem, pierwsze trzeba zrobic porzadki na wlasnym podworku....
Tak, bo zajefajnie jest wyczyścić sobie sumienie cudzymi rękami. Jakoś wcześniej Łukasz tak wnikliwie forum nie czytał, albo wybierał to, co wygodne dla niego.
I EOT z mojej strony. Czekam na chętnych, którzy cos zrobią, a nie będą pokazywać palcami i mówić: a może byscie.
Mówić potrafi kazdy.