MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2014 13:42 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Zyta Felicjańska pisze:Za Szpiegusia :ok:

Przepuklina mogła też być już od urodzenia, moja Zuzia urodziła się z przepukliną, przy sterylce naprawili, żyła sobie tak rok z tą przepukliną :) Kiedyś też urodził się mojej kotce Kasi kocurek z przepukliną. To było 23 lata temu i wszyscy byli zdziwieni że kot może mieć przepuklinę, to były inne czasy, ale weterynarz bez problemu zoperował.

Dziekujemy za kciuki :ok:
To nie jest przepuklina taka zwyczajna, tylko po urazie - w mlodosci mial pekniete powloki brzuszne, ktore samoistnie sie zrosly i zostala taka gulka :(
Szpiegul dzis otrzymal karme RC dla seniorkow, za co serdecznie dziekujemy p. Ewie :1luvu:
Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Śro kwi 09, 2014 17:36 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zdjęcia z kolacji Szpiegulka :) , w trakcie ktorej nie pokazuje twarzy ;)
Chlopak wcina caly dzien i spi, tak na zmianę, no i wstaje na glaski.
Jeszcze troche musi pomieszkac w lazience, az calkowicie sie wyleczy. Mam nadzieje, ze pozostali Go zaakceptuja bez wiekszych problemow :mrgreen:
Chlopak jest strasznym cwaniakiem :? Duzym problemem jest przemycenie antybiotyku, nawet w mleku czuje smak (taki gorzkawy jest) i tak popija na raty :roll:
kicikicimiauhau

Post » Śro kwi 09, 2014 18:14 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Tyle misek na raz?? 8O I nie ma problemu z wyborem? je jak leci ? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 09, 2014 22:06 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Magnolcia też najmniejsze coś wyczuje w dowolnym czymś - jedyna rada: z zaskoczenia za fraki i zająć od razu czym innym, żeby zbytnio się nie skupiła na czymś, co podano do paszczy (oczywiście wrzucić trzeba szybko i pogłaskać po gardle, żeby połknęła jednocześnie trzymając paszczę jak krokodylowi, żeby nie wypluła - zwykle się udaje przy pierwszym podejściu - tylko trzeba naprawdę szybko i bez podchodów, bo jak pomyśli, to zęby i pazury idą w ruch, a pluje na pół mieszkania).

Dobrze, że dochodzi do siebie - sen to ponoć najlepsze lekarstwo... kciuki za zdrówko łobuziaczka :ok: :ok: :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw kwi 10, 2014 10:26 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Tak, podawanie leków (szczególnie tych niesmacznych) kotu to prawdziwe wyzwanie :mrgreen:

Pozdrawiam Szpiega i jego ludzko-kocio-psią rodzinę :1luvu:
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Czw kwi 10, 2014 10:30 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

morelowa pisze:Tyle misek naraz (...)

Wszystko ma osobno - chrupki, wodę, mleczko, cały czas, podchodzi, kiedy chce; mięsko i mokre idzie od razu ;)
gpolomska pisze:Magnolcia też wyczuje (...)

Nie z nim takie numery, żeby brać na ręce i tabletę wrzucać :mrgreen: Na dworze antybiotyk jadł bez problemu, widział, że wsypuję, a teraz się czepia, zgred jeden :twisted:
dzika ruta, dziękujemy za pozdrowienia i również się odwdzięczamy pozdrowieniami :1luvu: :D
kicikicimiauhau

Post » Czw kwi 10, 2014 18:42 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Podczas nakladania kolacji i robienia zdjec Szpiegul przygladal sie, tanczyl, stawal na oparciu wanny, dotykal lapka i wydamawal przedziwne odglosy :mrgreen: Ciezko ladnie to ujac na fotach, bo on ruchliwy jest przed posilkiem, a tylko wtedy najlepiej na zdjeciach wychodzi ;)
kicikicimiauhau

Post » Czw kwi 10, 2014 19:03 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Widzę, że umywalka też zaliczyła kocią inspekcję :mrgreen:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw kwi 10, 2014 19:07 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

No, model-akrobata:)

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Czw kwi 10, 2014 19:12 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Super kocio :kotek:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw kwi 10, 2014 21:06 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

On niby taki śpioszek, leniuszek, ale na jedzonko od razu się zrywa na równe nogi. A jak się gotuje mięso na obiad dla niego i reszty futer, to Szpiegulo wącha te zapachy różne 8O :mrgreen:
A jak się cieszy, to po wannie zaczyna biegać jak żużlowiec po bandzie :ryk:
Chłopak jest już w transporterku, RC Calm bardzo go uspokoił, w ogóle już nie jest zestresowany.
Dziś z wizyta była u niego Gryśka (tj. Gretka) i bardzo ładnie się zachowywał w stosunku do niej, ziewał, tańczył. Każdego przyjmuje tak samo uprzejmie w swych skromnych progach ;)
kicikicimiauhau

Post » Pt kwi 11, 2014 16:50 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Witam Obrazek
Jak się dzisiaj miewa Szpieg?
Ile jeszcze potrwa przymusowa łazienkowa izolacja?
Pozdrowienia dla Szpiegula i jego cudownej rodziny Obrazek

dzika ruta

Post » Pt kwi 11, 2014 18:18 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

dzika ruta pisze:Witam Obrazek
Jak się dzisiaj miewa Szpieg?
Ile jeszcze potrwa przymusowa łazienkowa izolacja?
Pozdrowienia dla Szpiegula i jego cudownej rodziny Obrazek

Szpiegul dzis bardziej aktywby i otwarty, duzo sie przytula, lasi :mrgreen: Ladnie je, potem sie myje :kotek:
Izolacja potrwa do czasu wyleczenia, bo jeszcze podkichuje troche - ale aszpiegul cieszy sie nawet z tego :)
troszke zdjec w kolejnym poscie
kicikicimiauhau

Post » Pt kwi 11, 2014 18:19 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na jednym zdjeciu ladnie sie przeciagal, ale nie ma za duzy rozmiar do wstaeienia :?
Ostatnio edytowano Pt kwi 11, 2014 18:24 przez kicikicimiauhau, łącznie edytowano 1 raz
kicikicimiauhau

Post » Pt kwi 11, 2014 18:21 Re: Staruszek Szpieg - potrzebne kciuki, karma, wsparcie

kicikicimiauhau pisze:Izolacja potrwa do czasu wyleczenia, bo jeszcze podkichuje troche - ale aszpiegul cieszy sie nawet z tego :)

Cudowny kot :love:

dzika ruta

[poprzednia][następna]