Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:Jak będzie trzeba ogłaszać koty wołajcie mnie przez pw
Alienor pisze:Bożenko - jestem zdania, że te koty powinno się ogłaszać. Bo szanse małe są, że znajdą domy - a w ich przypadku muszą to być naprawdę świadome i doświadczone domy - ale powinny mieć szansę. Szansę na dom, gdzie będzie stały kotakt z człowiekiem jeśli tego zechcą, gdzie nie będą w wielkim stadzie, w którym bedą się non-stop zarażały. Oczywiście Żuczek może iść tylko z Serafinką w dwupaku, a dom musi kontynuować leczenie oczu (jeśli się trafi przed zakończeniem tego leczenia).
Nie mowię tego tylko dlatego, ze jestem "sponsorką" Kropki - krokodyla, tylko dlatego, że patrzę na to z punktu widzenia dobra kota. One zawsze były w grupie, więc muszą być drugim kotem białaczkowym lub iść z kotem z tego stada do nowego domu, ale trzeba im dać szansę.
Gdyby nie ogrom miłości pani Basi, może znalazłyby swoje miejsce na ziemi dawno temu. Może nie miałyby białaczki. Bo gdyby nie Twoja decyzja, to już by nie żyły. A nikt z nas nie jest nieśmiertelny, ani niepodatny na katastrofy, dlatego jeśli można im dać szanse, powinno się to zrobić moim zdaniem. Niewielka ta szansa i bardzo krucha, ale jedyna jaką możemy im ofiarować.
W wątku tej drugiej pani Basi, warszawskiej, DT z bólem napisał po śmierci Pusi[*] "Dla Pusi pani zawał przyszedł za późno". W dużym stadzie łatwiej przegapić oznaki problemów. Dziś są sponsorzy nie tylko na "bazę", ale i na leczenie. Za 2-3 lata może być z tym ostatnim trudno, dlatego trzeba szukać każdej szansy dostępnej, by kiedyś nie płakać i nie mówić "dlaczego wtedy nie spróbowałam".
nelka83 pisze:Kochani, zapraszam na bazarek![]()
viewtopic.php?f=20&t=161629&p=10525633#p10525633
Podrzucajcie proszę, rozsyłajcie, zawsze to szansa na jakiś dodatkowy grosik dla kociastych.
mnik pisze:Witam,
jeśli podacie nr konta,na który można przelać coś na kotki,to wspomogę miesięczną małą sumą.
Pozdrawiam,
M.
CatAngel pisze:Jak będzie trzeba ogłaszać koty wołajcie mnie przez pw
nelka83 pisze:Kochani, zapraszam na bazarek![]()
viewtopic.php?f=20&t=161629&p=10525633#p10525633
Podrzucajcie proszę, rozsyłajcie, zawsze to szansa na jakiś dodatkowy grosik dla kociastych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 29 gości