W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 08, 2014 21:15 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

A Meliska chyba wyczuła ogłoszenie, bo jej się coś oczy zepsuły :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro kwi 09, 2014 13:18 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

cffaniara :ryk:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 09, 2014 20:04 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

spojrzcie tu, moze?
viewtopic.php?f=13&t=161581
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro kwi 09, 2014 22:29 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Dopiero wróciłam od weta. Widzę, że już zadziałaliście :piwa:

Przyspieszamy z diagnostyką Lakiego - jutro krew i rinoskopia jak najszybciej.
Doszło jakieś rzężenie w krtani :?
Za to mamy już całe 2,6 kilo kota :mrgreen:

Kaja ma odstawiony antybiotyk, Grażka jeszcze tydzień :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw kwi 10, 2014 18:45 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

trzymam za badania i wszystkie biedaczyska :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 10, 2014 18:55 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Laki już odkrwawiony, nie wiem, jak się udało tyle krwi utoczyć z tego wiórka ;)
Teraz się focha w łazience :roll:

A u mnie wylądował Alfik-nerkowiec :(
Ma tylko TDT i bardzo, ale to bardzo pilnie potrzebuje miejsca na dłużej.
Najlepiej doświadczonego w prowadzeniu nerkowca.
Nie znam się na nerkach, ale wg mnie i dr, która go oglądała przed chwilą, wcześniejsze radosne doniesienia o "przewlekłym zapaleniu, ale do zaleczenia" są raczej pobożnym życzeniem.
Kot ma zjechane nery, jeszcze sobie z tym radzi, ale potrzebuje bardzo dobrego i starannego prowadzenia, jeśli ma sobie z tym radzić dalej :(
Porównuję wyniki, ale po tygodniu "płukania" ma takie same, jeśli nie gorsze wyniki nerkowe :? No i widać, że wątroba oberwała :|
Jest piękny, czarny, miziasty do bólu, waży 4,6, ale spokojnie mógłby mieć kilo więcej...
HELP!!!
Ja mu mogę zapewnić tylko niewiele lepszą opiekę niż miałby na Woli :(

Edit: Po tzw. "płukaniu" kot ma mocznik 20,40 mmol/l i krea 442,2 umol/l - jeśli dobrze liczę, to daje odpowiednio 123 mg/dl i 5,0 mg/dl :(

OKI

Post » Pt kwi 11, 2014 12:00 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

nawet nie wiem co napisać :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt kwi 11, 2014 12:07 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Napisz, że masz dom dla niego :(

Przyszły wyniki badań Lakiego. Takie se :roll:
Na szczęście nerki się nie pogorszyły, anemia się cofa pomału. Nawet się udało chłopaka nawodnić bez szkody.
AlAT za to poleciał, pewnie po antybiotyku :?
W każdym razie wygląda na to, że możemy się zapisać na rinoskopię.

OKI

Post » Pt kwi 11, 2014 12:32 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

niestety nie mogę tego napisać :cry:
ja nawet jak oddam Rudą ( po świętach) też bym go nie wzięła i pal licho moje uczucia i to co przeżyłam przy Pusi ,ja po prostu nie mam doświadczenia w tej chorobie ,a i warunków na tego typu chorego kotka też nie :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt kwi 11, 2014 12:35 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Ja też nie mam ani doświadczenia, ani warunków :(
To pierwsze to pal licho - nauczę się wszystkiego, ale warunków nie zmienię :(

OKI

Post » Pt kwi 11, 2014 13:09 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

może zróbcie osobne wydarzenie dla nerkowego Alfika i podajcie tutaj link
przydałby sie banerek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt kwi 11, 2014 13:11 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Dla Alfika ;)
Coś zrobię, jak tylko się ogarnę.
Na razie nie mam dostępu do strony :roll: :roll: :roll:

OKI

Post » Pt kwi 11, 2014 22:25 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Alfik ma płuca w porządku na szczęście, dziś miał RTG. Osłuchowo też znacznie lepiej niż wczoraj - na pewno nie był tak zdenerwowany.
To strasznie kochane zwierzę. Kroplówkę, zastrzyki, pigułę - wszystko znosi mrucząco, bez awantur.
Dużo gada, na początku trochę się bał i jojczył, ale teraz już wychodzi z mruczeniem od razu :)
Na weekend przeniosłam go do łazienki - czuje się w niej znacznie lepiej niż w klatce, mimo że wielkość niewiele się różni.
Ale jest się gdzie schować przynajmniej, no i podłoga grzeje ;)
Od razu się uspokoił.
Super kot to jest.
Jutro postaram się mu foty jakieś sensowne zrobić, bo na razie nie bardzo jest z czym walczyć.

Chudy też jest super kot, przynajmniej dopóki się do niego z igłą nie startuje ;)
Właśnie się zapakował na podołek i mrucy :mrgreen:
Najbardziej mnie zadziwia, że jak mrucy, to nie gluci. I to jest jedyny moment, kiedy nie gluci :lol:
Rinoskopia Chudego we wtorek wieczór.

OKI

Post » Pt kwi 11, 2014 22:46 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Ja u nas nie znalazłam kogoś kto może zrobić kotu rynoskopię.

Bardzo jestem ciekawa jak to u Was będzie się odbywało i jakie będą wyniki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 11, 2014 22:53 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Ja będę robić pierwszy raz, będzie relacja ;)
Musimy zrobić i pobrać wymaz głęboko z zatok, bo w samym glucie to może siedzieć wszystko i nic.
A Lakiemu leukocyty wzrosły potężnie, mimo silnego antybiotyku :?
Antybiotyk już odstawiony - ta poprawa, która jest to raczej na skutek chodzenia za nim z ampułką soli fizjologicznej i czyszczenia nocha po każdym kichnięciu.
Dziennie idą 2-3 ampułki soli - tylko do wpuszczania do Chudego nosa i zwilżania chusteczki wycierającej :twisted:

OKI

[poprzednia][następna]