Poszukuję wyjątkowego kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 10, 2014 13:30 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Chciałam wątek na Jokota podrzucić ale widzę,ze już obłątwione. Ja to mam szybkość :roll:
Frya jest piękna i wiek akuratny. Tylko większosć ludzi się nie zna. :?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 10, 2014 14:27 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Póki co jestem w trakcie rozmów z dorcia44, ale jak coś się zmieni to z pewnością napiszę tutaj :)

Vaco

Od: Wto maja 03, 2011 16:39

Post » Czw kwi 10, 2014 15:09 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Freya to kot nad koty 8)
wszystko się jutro rozstrzygnie :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw kwi 10, 2014 16:29 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

dorcia44 pisze:Freya to kot nad koty 8)
wszystko się jutro rozstrzygnie :ok:

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 10, 2014 18:42 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Oczywiście jeżeli piękna pójdzie do innego domu, to jak już mówiłam przez telefon - wezmę jakąś inną kocią biedę :) Pani Dorota mówiła, że część z tamtego tematu nie ma nawet DT :(
Jutro będzie już wiadomo jak z Freyą, ale póki co jak ktoś inny ma jakąś cudowną z charakteru kicię/kocurka który wyglądem nikogo nie porwał, bo czegoś mu brakuje albo jest zbyt "zwykły" to ja dalej że tak powiem "szukam" :)

viewtopic.php?p=9117753#p9117753
np. Pawie Oczko i Apaszka z tego tematu :1luvu:

Nie chcę żeby ktoś pomyślał, że jestem wygodnicka i nie chce mi się szukać, tylko po prostu co wchodzę do tematu to szukają domów same cuda, a chociaż w ten sposób trochę zawężam ilość z której mogę wybrać, a przecież każde z nich tak samo zasługuje na dom :(

Na potwierdzenie, że chcę dać dobry dom i kocham wszystkie zwierzęta, a jednocześnie zapewniam najlepsze warunki jakie mogę, przesyłam kilka zdjęć :oops: Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko.

Kotka mojej mamy - Bessuna (czyli Besia) porzucona na promenadzie w Świnoujściu. Miałyśmy jej szukać nowego domu, ale jest tak kochana że nie było takiej opcji, żeby ją oddać :) Tutaj nawet filmik, jak myślałyśmy jeszcze że ją oddamy :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=cw0CSXRW-h4
Obrazek

Mam też takie bestie brzydkie, tylko teraz trochę mniejszą klatkę i to ostatnie szczury jakie mam. Niestety żyją za krótko (max 3lata z hakiem, a zazwyczaj odchodzą około 2 roku) i ciężko się żegna kolejne. Zresztą mam w dmu szczury od ponad 5 lat i potrzebuję przerwy, bo chorują często a specjalistów mało do prawidłowej diagnostyki i już musiałam raz jeździć ze Świnoujścia do Warszawy, żeby mi zwierzaka ktoś dobrze zbadał...
Obrazek

I takiego brzydala z kolcami też mam np. :ryk: Na szczęście je to samo co koty + czasem mączniki/karaczany/drewnojady :) Uwielbia Josere i RC babycat, a z mokrych Bozite i czasem dostaje malutką puszeczkę z Gourmeta (to chyba produkcji Puriny?)
Obrazek

Vaco

Post » Czw kwi 10, 2014 19:56 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Szalony Kot, o nie.... wielka szkoda :cry:

Ehh no póki co czekam na info gdzie Freya znajdzie dom i trzymam kciuki :)

Vaco

Post » Czw kwi 10, 2014 20:15 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

A Konwalia u Agneski?
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/oglos ... 86867.html

Widziałam, głaskałam, tuliłam...Piękna.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 11, 2014 0:39 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Śliczna krówka :D

Freya jednak jedzie do domku który zgłosił się wcześniej, do Wrocławia! Cieszę się bardzo że będzie miała swojego człowieka :mrgreen: , a ja w takim razie szukam dalej :kotek: Ale cienko to widzę, bo zaczynam przeglądać wszelkie ogłoszenia aż w końcu wyłączam wszystkie otwarte karty, bo jak zdecydować, kiedy żaden nie jest ani lepszy ani gorszy, a każdego zabrać nie można? :(

Vaco sam wbiegł mi pod nogi jako mała kulka, później go łapałam na podwórku. Besia też sama weszła do recepcji na promenadzie i zaczęła mnie śledzić głośno miaucząc... A tak przez internet... :?:

Vaco

Post » Pt kwi 11, 2014 5:40 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Jokotowy ,specjalnej troski ,do osobistego poznania się Kynciem zapraszam.
Tu się zaczęło.
viewtopic.php?f=1&t=151934

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt kwi 11, 2014 6:45 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

iwona66 pisze:Jokotowy ,specjalnej troski ,do osobistego poznania się Kynciem zapraszam.
Tu się zaczęło.
viewtopic.php?f=1&t=151934

Kyncio jest cacy.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 11, 2014 7:19 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

A może moja Fanta zapadnie Ci w serce?-ona jest taka wrażliwa, rezydentka ją maltretuje, zastrasza :(
Transport da się jakoś zorganizować-nawet na Śląsk ekspediowałam koty.

Obrazek

Więcej o niej na wątku-kliknij w ostatni banerek w moim podpisie.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt kwi 11, 2014 10:11 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

dziś zabrałam kolejne koty od nieporadnego gostka ,dobry człowiek ale bardzo biedny i troszkę umysłowo nieporadny ..koty są przecudne ,wielkookie ,białe ..np. szylkretka cała bielusia z kolorowym ogonkiem i paroma plamkami na główce....niestety płochliwe.
Facet musi część kotów oddać ..z biedy . :(
gdybyś chciała zrobię im fotki ,są w lecznicy na sterylizacji.

No i polecam Ci koty z rodziny Freyi ...bardzo w potrzebie jest jeszcze 17 kotów które zostały w tym pustym mieszkaniu. :(

zamarzył mi się jeż i to Twoja wina 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt kwi 11, 2014 10:16 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

Z rodziny Freyi jst też Alfik - 8-letni, czarny nerkowiec :(
Adopcyjność = zero.
Bardzo potrzebuje domu, który go na prostą wyprowadzi i zapewni odpowiednią ilość rąk do głaskania...
Siedzi w klatce i aż płacze za człowiekiem.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 11, 2014 10:18 Re: Poszukuję wyjątkowego kota

No to może Strzałka..? To staruszka, trafiła do nas z ulicy w opłakanym stanie, ale musiała być domowa, bo to cudowny, oswojony kot. Miała usunięte liczne nowotwory sutka. Jest dużo starszym kotem, urodzona ok. 2000 roku :( więc szanse na adopcje ma niewielkie.
Trzeba kontrolować, czy te jej nowotwory nie nawracają no i robić standardowe badania kocie.
Wobec ludzi cudowna, naręczna i nakolankowa. Wobec kotów trochę wycofana, łagodna, nie naskakująca, na spokojnie wpasowująca się w stado.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Jest też na FB: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 088&type=3

Mamy też Malinkę, która po chorobach w kocięctwie prawie nie ma płucek - i Mobilka, to samo :(
Tepsia, niewidoma, wymagająca bardzo specjalnej troski.
Konwalia, z problemami z tarczycą.
Kynek, po wypadku ma skrzywioną szczękę i nikt go nie chce.
Wólka, przeurocza starsza pani, historia podobna do Strzałki... Tu masz ich album i historie na FB: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 088&type=3

Wólka:
Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]