Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 30, 2014 19:11 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

najpierw serdeczne gratulacje z okazji Maluszka!!!!! :balony:

ptaszydło pisze:Mój wątek już tak kurzem porósł, że nie warto odgrzebywać.

o nie, nie, nie!!! VETO!!
Ja bym chętnie poczytałam ciąg dalszy.

U mnie też wątek trochę się przykurzył, zatem może kilka zdjęć moich prywatnych osobistych kotuchów :)

Obrazek Bursztynek
Obrazek Zefirek
Obrazek Dżaga jak księżniczka na ziarnku grochu ;)
Obrazek Mgiełeczka zwana Bambaryłką
Obrazek Dżerry oczywiście okupujący kolana swojego Pancia

Obrazek Wspólne leżakowanie - ta trójka bardzo się lubi
Obrazek

i oczywiście Scooby
Obrazek
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie mar 30, 2014 19:33 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

A teraz o Zazulci...
Kolejne badania moczu znów wykazały ph 7 i kryształki. Diety niestety tak całkiem się nie udało utrzymać, bo Zazulka grymasi przy jedzeniu. Chrupki RC, Hillsa na struwity już całkowicie oprotestowała, potrafi nie zjeść nic przez cały dzień i ja ulegam jej "szantażykom" i dostaje to na co ma ochotę czyli mięsko, puszki bozity etc. No i sikanie poza kuwetami nadal się jej zdarza, co pewnie jest skutkiem tych kryształków...podejrzewamy jednak razem z wetem że to też kwestia psychiki i się zastanawiam nad konsultacjami z behawiorystą.

Obrazek Oto pięknota Zazulka

berni

Post » Pon mar 31, 2014 7:22 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Piękna Zazulka :)
I wszystkie kotki urocze :) :ok:
Pozdrawiamy!

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto kwi 08, 2014 6:41 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

również serdecznie pozdrawiamy :)

Zazulka na szczęście już drugi tydzień w miarę ze smakiem zjada Trovetową karmę na kryształki. Rano co prawda obrzuca mnie oburzonym spojrzeniem "znów to samo" :? ale kiedy przychodzę z pracy część chrupek jest zjedzona. Oczywiście najchętniej jadłaby mokre saszetki które również jej serwuję, ale przy nich można zbankrutować :?

berni

Post » Wto kwi 08, 2014 7:29 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

No niestety, mokre lecznicze jest okropnie drogie... :|

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro kwi 09, 2014 8:39 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Zdjęcie z Zefirem i Bursztynem schowanym pod materacami jest świetne. Miło widzieć Bursztyna w dobrej formie, bo pamiętam jak chorował. Oby i Zazulka szybko wyszła na prostą :ok:

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Śro kwi 09, 2014 14:00 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Prześliczne! I Scooby :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw kwi 10, 2014 11:58 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Po długiej nieobecności zajrzałam do wątku, a że też mam u siebie dawną Bielską Biedę - wrzucam aktualne zdjęcia. Berni, nie masz nic przeciwko? Z chudzielca zrobiła się grubcia, śmiejemy się, że Sisi to kot bulimiczny - objada się na zapas, a potem… no sami wiecie co :ryk: Ale chyba na życie nie narzeka, ciągle nie została zdetronizowana…
Obrazek

A tutaj ulubiona miejscówa:
Obrazek

Jeszcze lepsza miejscówa:
Obrazek

Kot-szarpidrut:
Obrazek

Na tronie:
Obrazek
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw kwi 10, 2014 16:04 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Arsnova oczywiście że nie mam nic przeciwko a wręcz przeciwnie!!! Cesarzową zawsze oglądam z wielką przyjemnością :)

A ja zapraszam na bazarek dla sikacza Zazulki viewtopic.php?f=20&t=161600
Dzisiaj w nocy nasikała na koc na kanapie :| czasami sił mi brakuje :(

berni

Post » Pt kwi 11, 2014 8:36 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Ależ w tej Zazulce geny namieszały - jest jednocześnie pręgusiem i tri :) Zdrowia dla małej! :ok:
Berni, Ty mieszkasz teraz z powrotem w Bielsku, z całą czeredką?

Arsnova

Post » Pt kwi 18, 2014 12:52 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

oj Zuzulkowe futerko to istne pomieszanie z poplątaniem :)
Ja mieszkam już na stałe w Katowicach, pracę mam tu wymarzoną, więc dopóki jest to nigdzie się nie ruszam :) Ze mną obecnie tylko Zazulka, chciałam jeszcze Czesię zabrać, ale niestety ona tak nie lubi innych kotów :( i mieszka samotnie na strychu u rodziców. Reszta kotuchów już naszych osobistych czyli Dżaga, Dżerry, Bursztyn, Zefirek i Mgiełka praz Scooby-pies mieszkają w Bystrej z Rodzicami. Ja planuję jak już znajdę jakieś super domki dla Czesi i Zazulki nadal być DT.

Z okazji nadchodzących Świąt wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę rozmruczanych, wspaniałych, pogodnych, wesołych Świąt, spokojnego czasu do wylegiwania się z kotami i innymi zwierzami, czasu spędzonego z rodzinką, znajomymi, samych pyszności i słodkości, żadnych kłopotów i stresów,

Obrazek

berni

Post » Pt kwi 18, 2014 13:58 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Wszystkie dobrego dla kotów. :kotek:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt kwi 18, 2014 15:54 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Wspaniałych świąt dla wszystkich Zakoconych! :piwa:

Arsnova

Post » Pon kwi 21, 2014 17:50 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Święta Święta i po Świętach...

Bardzo chcialabym podziękować osobom które zakupiły na moich bazarkach i trochę biżu i zające wielkanocne, dzięki temu udało się zebrać kasę na feliway dla Zazulki :)

Marcellina - kocia zakładka do książek - 30 zł ( wysyłka 5,5zł)
PearlRain - zające wielkanocne - 18 zł (wysyłka 5,5 zł)
Pisiokot - zające wielkanocne - 20zł (wysyłka 5,5zł)
Tiama - kolczyki - 30 zł (wysyłka 5,5 zł)

Razem: 76 zł!! :1luvu: :1luvu:

Zazulka przyjechała ze mną do Bystrej i zostaje tu prawie dwa tygodnie, ja wyjeżdżam i nie mam z kim jej zostawić w Katowicach. Biedna jest troszkę, znów zmiana, musi siedzieć sama w pokoju. Eh, marzy mi się dla niej jakiś cudny domek, ale kto ją weźmie jak czasami siknie tu i tam :(

Przy okazji pobytu u rodziców ogarnęłam trochę stadko- wszystkie odrobaczone, Zefirek zaszczepiony a i Czesia pojechała odwiedzić weta.
Bardzo grzecznie oddała krew do badania - wyniki ma bardzo dobre.
W dodatku pojawił się na horyzoncie domek chętny do jej adopcji - rozmowy szczegółowe jeszcze przede mną, ale już proszę o kciuki :kotek:

berni

Post » Pon kwi 21, 2014 18:35 Re: Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]