CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 05, 2014 13:31 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Sto lat, Nerusiu! ObrazekObrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob kwi 05, 2014 18:54 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

szeptały liście na wietrze
cichą piosenkę o wiośnie
chmury ze łzami odbiegły
potok zaśpiewał radośnie

w kwiatach się motyl zanurzył
ptak swą melodię zanucił
a kot futerko wygładził
i na swój fotel powrócił

MaryLux

Post » Nie kwi 06, 2014 21:31 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bardzo dziękujemy za życzenia! :1luvu:
Dzięki Wam miałam od samego rana bardzo miły dzień!
Neruś świetnie sobie radzi z suką -, nauczył się wspólnej zabawy – suka przechodzi obok a on uderza ją łapką w grzbiet albo łapie za ogon, obydwoje gonią się po mieszkaniu i śmiesznie to wygląda gdy sukę goni kot…. :wink:

Nero narozrabiał – zrzucił mi ze stolika notebooka…. I działa już tylko podłączony do sieci i jest coraz większy problem z dostępem do Internetu… :(
…..
Urlop – dzień wezmę podczas „majówki” gdy będę w Dębicy, potem od około 7 lipca trzy tygodnie…
…..
Dziś bardzo poważnie zachorowała 12-letnia Gapunia - seterka Ani :(
……
…..
Mam drobny ale ważny dla mnie i coraz bardziej pilny problem – co można dać w całkiem symbolicznym prezencie – wizyta gdy kobieta w moim wieku ma cukrzycę -….. dawnej przywoziłam książeczkę dla dziecka, teraz nie wiem… :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon kwi 07, 2014 18:09 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Mryczór :)
:ok: dla Gapusi :)
Symbolicznym prezentem może być np. jakaś książka dla niej, maskotka, bibelocik (moja kolekcja kocich figurek zaczęła się od takiego właśnie symbolicznego prezentu od koleżanki), apaszka, biżutek...

MaryLux

Post » Wto kwi 08, 2014 21:35 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Na sam początek ,Nerusiu,żyj nam 100 lat !!!!!!!!!!!!!
Przepraszam za spóźnione,ale ja w locie żyje przez te kilka dni :oops:

A ten symboliczny prezent,jak wiesz co lubi,to z tego co lubi,jak książki ,to książkę jakąś
Albo Ewuś,jak są u Was takie sklepy "wszystko po 5 zł" są takie fajne filiżanki na herbatę czy kawę,pojedyńcze,za naprawde małe pieniądze,a są sliczne,ja sama taką dostałam od jednej z ciotek na boze narodzenie,nie wiedziała co kupić,zobaczyła to.
Właśnie taki symboliczny prezent,taki kubek z podstawką,też może być super,często z niego piję
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 09, 2014 15:01 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bardzo dziękujemy :D

Zaglądam na momencik…
W pracy widać światełko w tunelu. :twisted:
W domu gdybym planowała po zakończeniu obowiązków zabrać się do odskoczni i własnych spraw wybitnie demobilizująco działa pewien Czarnulek, który musi zaraz, już, teraz, natychmiast się przytulić…. I nieważne gdzie jest suka… pięknie i głośno mruczy i tak sobie razem zasypiamy… najlepiej przed telewizorem… jeśli jest wolna miejscówka… :)
….
To będzie wizyta u małżeństwa, jadę na zaproszenie mężczyzny. Nie mam pojęcia co Ich interesuje… a prezent powinien się nadawać do podróży z przesiadkami... :wink:
…..
Przekleję coś co napisałam na forum genealogicznym na PW do Rodziny… z częściowym wyjaśnieniem dla Was co znaczą niektóre moje skróty myślowe w stosowanej przez nas terminologii :)
.........
..........
Zaczynam się gubić, mam wiele planów i utknęłam bo usiłuję robić zbyt dużo równocześnie i się rozpraszam....

Próbuję wdrożyć genialną metodę, której nauczył mnie J. i stopniowo opracowywać katalog do użytku poza komputerem.

Nawet jeśli opracowałabym katalog dla lotników byłaby to inna numeracja niż w moim drzewie…

Przydatna i najbardziej czytelna okazuje się tylko forma graficzna… (tzn. w prostokącikach u góry rodzice połączeni linią z datą i miejscem zawarcia małżeństwa, niżej ich dzieci, ich małżeństwa, daty urodzenia itd) - wygląda to mniej więcej tak - to właśnie ten program mam zainstalowany na stacjonarnym komputerze http://www.myheritage.pl/family-tree-builder, w sieci jest coś innego - http://www.myheritage.pl/research/colle ... myheritage)

Próbuję wprowadzić wszystkich lotników do swojego drzewa…. mam już ich wszystkich w pliku w Word na dysku i wydrukowanym (tutaj mam dużo więcej szczegółów zwłaszcza dla osób żyjących, aktualne daty, adresy) i większość w formie graficznej

a pozostałych w programie, który Wam pokazywałam – tym, który całkiem niedawno do pracy na domowym komputerze zainstalował mi Krzyś.
Ostatnio napisał, że znalazł coś lepszego ale nie instalowaliśmy go więc nie wiem co zawiera.
….
Chciałabym coś przygotować przed wizytą - Brat Mojego Taty nie zna moich materiałów ani metod pracy a ja ze swojej strony nie widziałam tego co On prowadzi... może wspólnie uda nam się Jego pracę zapisać w pliku GEDCOM....
Był tutaj za czasów … utworzył swoje maleńkie drzewo ale wciągnęły Go inne metody...

W lipcu jadę do Roberta - więc chcę coś przygotować do wydruków, które prowadzi na swoim stacjonarnym komputerze w AUTOACAD.

Zaczynam się gubić którymi osobami z głównej linii i które są na wydrukach będzie zainteresowany….

Dla osób z głównej linii chcemy do oddzielnego pliku zebrać zdjęcia wpisów akt metrykalnych i ustalić materiały źródłowe – najlepsze zdjęcia wydrukować... na każdym arkuszu wydruku chcemy wpisać nr zdjęć z głównej linii widocznych na tej stronie...

Ciągle mam zaległe uzupełnianie adresów, dat i innych szczegółów, które znajduję w Waszych drzewach albo odkrywam nowe…

Chcę sobie gdzieś powpisywać lokalizacje miejsca spoczynku, nr zdjęć dla konkretnych osób…. – to będzie w pliku Excel, który generuję na stacjonarnym komputerze a jednego z tych programów, z innego najbardziej lubię wykazy – alfabetycznie wg osób a drugi wg rodzin.

Dużo zdjęć mam nie objętych katalogiem J.– bo to jest wpis tylko jednej lub kilku osób z niewidoczną datą nazwą miejscowości i dotyczy osoby tylko z mojego drzewa…
….
Najlepiej byłoby wg metody J. opracować i rozszerzyć sobie taki katalog…. Bo w nim najłatwiej sprawdzić jakiś szczegół…
Mam też mnóstwo zdjęć, które dotyczyły poszukiwań Rodziny Mojej Mamy….czyli mam szerokie plany i pracę na lata…

Równocześnie mam rozszerzoną możliwość współpracy w poszukiwaniach – angażują się Nowe Osoby….
....
….
I tak sobie rozmawiamy, wymieniamy doświadczenia, dzielimy się materiałami, kto może zrobi zdjęcie przydatne dla kogoś drugiego spośród nas – albo wpisu do akt metrykalnych albo na cmentarzu, wzajemnie uczymy się metod którymi pracujemy a każdy jakąś sobie przez lata pracy już wcześniej wypróbował, czasem korzystamy z różnych programów jak np. ja, często któreś z nas znajdzie szczegóły dotyczące osób z tych innych linii więc albo to sami uzupełniamy albo zawiadamiamy uprawnioną osobę…
Wzajemnie widzimy swoje drzewa genealogiczne bo mamy wspólną część rodziny i na tym to polega. Całość może zobaczyć jedynie ktoś kogo tam zaprosimy…. Strona prywatna więc nie ma możliwości bez wniesienia opłaty nawiązania kontaktu z kimś nowym nawet jeśli widzimy – wskazuje to odpowiedni symbol, że też ma u siebie osobę, która nas interesuje…
.......
Koniec przerywnika w pracy nawet na wklejenie gotowego tekstu i już znikam…
Pozdrawiam!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro kwi 09, 2014 16:27 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

kussad pisze:Bardzo dziękujemy za życzenia! :1luvu:
Dzięki Wam miałam od samego rana bardzo miły dzień!
Neruś świetnie sobie radzi z suką -, nauczył się wspólnej zabawy – suka przechodzi obok a on uderza ją łapką w grzbiet albo łapie za ogon, obydwoje gonią się po mieszkaniu i śmiesznie to wygląda gdy sukę goni kot…. :wink:

Nero narozrabiał – zrzucił mi ze stolika notebooka…. I działa już tylko podłączony do sieci i jest coraz większy problem z dostępem do Internetu… :(
…..
Urlop – dzień wezmę podczas „majówki” gdy będę w Dębicy, potem od około 7 lipca trzy tygodnie…
…..
Dziś bardzo poważnie zachorowała 12-letnia Gapunia - seterka Ani :(
……
…..
Mam drobny ale ważny dla mnie i coraz bardziej pilny problem – co można dać w całkiem symbolicznym prezencie – wizyta gdy kobieta w moim wieku ma cukrzycę -….. dawnej przywoziłam książeczkę dla dziecka, teraz nie wiem… :|

Kwiatka donickzowego jak lubi,albo cos ze sklepu dla cukrzykó,albo serwetkę? Jest sporo mozliwosci-z Gapka jest marnie-licze oddechy jak kazali.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 09, 2014 18:30 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

:wink:

Kolejny raz wykorzystałam zdjęcie Nane otrzymane od Ciebie :1luvu:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro kwi 09, 2014 18:45 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze: :wink: Kolejny raz wykorzystałam zdjęcie Nane otrzymane od Ciebie :1luvu:
Bardzo mi miło :D Mówisz zagadkami - nie zrozumiałam gdzie i do czego się przydało :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro kwi 09, 2014 18:48 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Zajrzałaś na forum testowe ?
http://forum-testy.miau.pl/index.php

NITKA/KARINKA

Post » Śro kwi 09, 2014 18:57 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bylem tu :wink:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro kwi 09, 2014 21:24 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze:Zajrzałaś na forum testowe ?
http://forum-testy.miau.pl/index.php
Przyłapałaś mnie :oops: Dziś faktycznie tam jeszcze nie zaglądałam.... wczoraj tylko kliknęłam w ankiecie (w obydwu 8) i sobie poszłam bo mi się nie spodobało...
Próbowałam dziś włączyć - najpierw strona wcale się nie otworzyła, wyrzuciło mnie po zalogowaniu, potem zalogowanie przyjęło ale wisi na 3 stronie - cały czas się ładowało, nie dałam rady się odezwać, poszłam sobie...
Zdecydowanie jestem konserwatystką - wolę nicki z lewej strony - tamto bardzo trudno mi się czyta :( dziś ankieta jest jakaś zwężona może dlatego, że nie skończyło się ładowanie strony...
Czat widziałam ale nie odezwałam się, czy to działa obustronnie i tak jak na FB?
Dziiiwne - nagle tutaj mam na zmianę normalne i bardzo duże czcionki a niczego w ustawieniach nie zmieniałam...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro kwi 09, 2014 21:29 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Wszyscy tak mają i mulące Miau :(

Idę spać.
Dobranoc.

NITKA/KARINKA

Post » Czw kwi 10, 2014 18:23 Re: CHOCO i Nero od dziś 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Miau ;)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

[poprzednia][następna]