Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 09, 2014 8:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Cześć dziefczyny! Miauczę Wam, jakie ja dzisiaj miałam okropeczne przeżycie! Ta moja durna duża wzięła i najbeszczelniej mię zamkła między dżwiami! I musiałam płakać głośno bo ijnaczej by mię nie uwolniła! Wyobrażacie sobie?!
Okropeczność. Obraziłam siem na nią i naleję jej do kapciuf.
Perełka oburzona

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro kwi 09, 2014 10:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Spilett pisze:Cześć dziefczyny! Miauczę Wam, jakie ja dzisiaj miałam okropeczne przeżycie! Ta moja durna duża wzięła i najbeszczelniej mię zamkła między dżwiami! I musiałam płakać głośno bo ijnaczej by mię nie uwolniła! Wyobrażacie sobie?!
Perełka oburzona

Perełka. Słuszmnie jezdeś oburzona. Takich rzeczy nie robi się kotku. Jaknajbardziej musisz nasiusiać do kapciów.
Mię kiedyś Dziatek zamkł wew łóżku i nie mogłam wyleść. To go teraz czasami za to drapaczę. Ale ja musiałam okropecznie długo czekać w tym łóżku, bo Dziatek se polazł i dopiero mię Duża wypuściła, jak wróciła z pracy. To było okropeczne!
Książniczka Ofelja

Pełełka. Dobzie że się zmieściłaś między dżwiami! :strach: Bałaś się? Bo ja bym się bała okropecznie.
Dostałaś za to smakołyka na pocięszenie?
A nam dzisiaj raniutko Duzia dała troszku szyneczku. Ofelku dostała na podłogu, a ja wew miseczku bo z podłogu nie umię. Ofelku mówi że jezdem tajfłapa, ale Duzia mówi że nie ino że nie mam dwóch ząbeczków i mię trudno chycić z podłogu. Duzia jezd czasem koffana, miauczę ci.
Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro kwi 09, 2014 17:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

MB - w Carrefourze możesz teraz kupić wiadomą flądrę strzelającą zębami oraz letnią piżamę z sową :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 09, 2014 18:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Hurrrra! Kiełkuje mi ostra papryczka! Wreszcie! :piwa: :piwa: :piwa:
Posiałam tak w ramach eksperymentu, nie bardzo licząc na efekt. Po prostu wydłubałam parę ziarenek z papryczki i wetknęłam w ziemię. Dłuuuugo nic, a tu dzisiaj patrzę - są kiełki! :dance: :dance2:

Koty chwilowo śpią. Całe szczęście, bo zmarzłam przez ten ich balkoning. Wcześniej zmokłam wracając ze sklepu i biblioteki. Mam ochotę na grzane piwo.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro kwi 09, 2014 18:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

MB&Ofelia pisze:
Spilett pisze:Cześć dziefczyny! Miauczę Wam, jakie ja dzisiaj miałam okropeczne przeżycie! Ta moja durna duża wzięła i najbeszczelniej mię zamkła między dżwiami! I musiałam płakać głośno bo ijnaczej by mię nie uwolniła! Wyobrażacie sobie?!
Perełka oburzona

Perełka. Słuszmnie jezdeś oburzona. Takich rzeczy nie robi się kotku. Jaknajbardziej musisz nasiusiać do kapciów.
Mię kiedyś Dziatek zamkł wew łóżku i nie mogłam wyleść. To go teraz czasami za to drapaczę. Ale ja musiałam okropecznie długo czekać w tym łóżku, bo Dziatek se polazł i dopiero mię Duża wypuściła, jak wróciła z pracy. To było okropeczne!
Książniczka Ofelja

Pełełka. Dobzie że się zmieściłaś między dżwiami! :strach: Bałaś się? Bo ja bym się bała okropecznie.
A nam dzisiaj raniutko Duzia dała troszku szyneczku. Ofelku dostała na podłogu, a ja wew miseczku bo z podłogu nie umię. Ofelku mówi że jezdem tajfłapa, ale Duzia mówi że nie ino że nie mam dwóch ząbeczków i mię trudno chycić z podłogu. Duzia jezd czasem koffana, miauczę ci.
Mała Ciorna Carmen

Dziefcyny, no trochę się bojałam ale się starałam być dzielnym kotełkiem. Płaknęłam tylko raz i duża mię znalazła. A ja też bym sobie zjadła szyneczku, ale Duża nie ma. Ciekawe czy jeszcze dziś dostanę coś do amciania.
Perełka głodna

Spilett

Post » Śro kwi 09, 2014 19:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Smutna rzecz mnie spotkała :cry:
Zimno mi jakoś, postanowiłam zagrzać sobie piwo. Otworzyłam piweczko, Wlałam do garnka, dosypałam przyprawy, podgrzałam. Nie mogłam znaleźć mojego kufla z pokrywką, więc wzięłam drugi, też z pokrywką. Nalałam piweczko, odwróciłam się żeby opłukać garnek. Coś stuknęło. Nie zorientowałam się, co to, póki moje piweczko nie zaczęło skapywać na podłogę! :crying: :crying: :crying: :placz: :placz: :placz:
I nie mam drugiego piwka :( :( :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro kwi 09, 2014 19:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Pełełka! To straszne że jezdeś głodna! To okropeczne! Czy mam ci przysłać paczku z amciu?
Mała Ciorna Carmen zmartwiona :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro kwi 09, 2014 19:07 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

MB&Ofelia pisze:Pełełka! To straszne że jezdeś głodna! To okropeczne! Czy mam ci przysłać paczku z amciu?
Mała Ciorna Carmen zmartwiona :(

Jak masz i możesz się podzielić to chętnie przyjmnę, bo ta moja Duża mnie zaniedbuje chyba :(
Perełka głodna mocno

Spilett

Post » Śro kwi 09, 2014 19:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:Miau, przybiegłam na kolacją Obrazek

Ineczko. To perliczku dla cię.
Książniczka Ofelja

Obrazek

mniamku, mniamku, mniam :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 09, 2014 19:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

MB&Ofelia pisze:
Perełka oburzona

Książniczka Ofelja

Mała Ciorna Carmen

Perełka powinna jeszcze zrobić kupę na środku pokoju
Inka

MaryLux

Post » Czw kwi 10, 2014 11:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Ależ była słodka sytuacja w nocy! Znaczy się późnym wieczorem.
Położyłam się spać. Najpierw przylazło Czarnidełko, pougniatało kocyk i bach! na moje nogi. Później przybyła Ofelia, uwaliła się na poduszce, pociamkała, wyciągnęła się jak długa w poprzek podusi i śpi. Ja też próbuję spać - z głową na skrawku poduchy, powykręcana mocno. Z drzemki przebudziła mnie Carmen - wstała i przytuptała na poduchę. popatrzyła na Ofelię i delikatnie, delikatniutko położyła się koło niej. Niestety, Ofelia się przebudziła, zerwała się z cichym miaukiem, spojrzała na Małą Czarną i oburzona odeszła. Carmen leżała dalej, ze smutnym pysiem. Co było robić - przytuliłam, pogłaskałam. Po kilku minutach wróciła Ofelia. Nadal oburzona. No ale poduszka kusi, więc z obrażoną miną położyła się obok Małej Czarnej. Patrzyła w inną stronę, na zasadzie - "nie przyjmuję do wiadomości, że tu jesteś". No ale się koło niej położyła! :wink: Czarnidełko zadowolone, ja Ofelię pochwaliłam i wygłaskałam, dałam jej moją rękę jako poduszkę. No i tak sobie spałyśmy we trzy przez część nocy.

Czarnidełko lubi się przytulać, gdyby mogła to spałaby zawsze wtulona w Ofelię. Niestety, Ofelia przytula się tylko do mnie. Mała Czarna jest niżej w kociej hierarchii.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw kwi 10, 2014 18:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-dywanik z ko

Ofelku, polizaj Czernidełko, proszę strasznie bardzo ślicznie
Inka

MaryLux

[poprzednia][następna]