Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 05, 2014 20:46 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Basiu, ja zawsze w domu mam leki na zapas, tu chodziło o jeden zastrzyk z antybiotyku a ich na zapas się nie bierze tylko tyle ile potrzeba. :wink:
Leki na nerki i nie tylko, :wink: płyny do kroplówek, oprzyrządowanie do nich, to staram się mieć, a jeżeli wiem, że może mi braknąć to kupuję w lecznicy tak jak to musiałam dzisiaj zrobić z Lespewetem i płynami bo receptę mam w torbie. :oops:

Wklejam wyniki aby wszystko było jasne co miała robione :wink: i co mam podawać

Obrazek Obrazek Obrazek

rachunki tylko za samą Misię dzisiaj i wczoraj
Obrazek

a tutaj rachunek z rossemana bo promocja była to trzeba było skorzystać :wink:
Obrazek

chorowitki, od samej góry niewidoma Bisia, niżej Luśka, na dole czarna Misia

Obrazek Obrazek Obrazek

białaczkowy Wituś i Tusia
Obrazek

grunt to rodzinka :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie kwi 06, 2014 7:35 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

To widzę, że jesteś zaopatrzona lepiej jak nie jeden wet :wink:
Szkoda, że wet nie zlecił wykonanie badania poziomu fosforu już mniejsza o cały jonogram.
Wiedziałabyś czy Misia ma przekroczony czy nie trzeba podać wyłapywacza.
Oby leki i kroplówki wymusiły pracę nerek i Misia była stabilna :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak chorutki sobie leżą na drapaczku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Najbardziej lubię u Ciebie Aniu fotki rodzinne pokazują jakie futerka zgodne, prawdziwa rodzinka :1luvu:

Rachunki 8O ehhhh koszmarne ceny :(
Przy takiej liczbie kotów zapas papu szybko topnieje :(
Zachodzę w głowę jak Ty dajesz radę

Podziwiam Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak dziś czuje się Misia ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie kwi 06, 2014 17:49 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze: Jak dziś czuje się Misia ?

Praktycznie bez zmian jeśli chodzi o jedzenie, ale gdy miałam już znowu ją karmić to poszła sama napić się wody do poidełka, i naprawdę sporo wypiła więc odpuściłam jej na godzinę karmienie strzykawką.
Wieczorem dostanie drugą kroplówkę i porcje leków jak i 4-ty raz jeść.
Nosek jakby mniej zagilony i już tak ślina jej nie leci z buzi ale strasznie jej z niej czuć.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie kwi 06, 2014 18:33 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Śliczne masz koty :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie kwi 06, 2014 19:13 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

bardzo dziękuję Ani, za gościnę!
a wszystkich zainteresowanych dalszymi losami Gacków z Pabianic zapraszam:
viewtopic.php?f=1&t=151980&p=10515463#wrapheader
bardzo dziękuję wszystkim przyjaciołom Ani za pomoc!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie kwi 06, 2014 19:22 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Dobrze, że pije mimo kroplówek.
Pewnie jak mocznik będzie spadał to i apetyt z czasem wróci.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie kwi 06, 2014 20:20 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Dobrze, że pije mimo kroplówek.
Pewnie jak mocznik będzie spadał to i apetyt z czasem wróci.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tylko raz dzisiaj piła ale dobre i to.
Gadzina jedna siły to ma, bo przy kroplówkach strasznie się wierci i warczy na mnie i męża, bo pomaga mi ją trzymać.
Wituś dzisiaj był nie lepszy bo też się wyrywał. :twisted:

Jutro rano z Luśką na kontrolę jadę i zobaczymy co dalej, bo ja rewelacji w poprawie nie widzę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie kwi 06, 2014 20:24 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Anna61 pisze:Tylko raz dzisiaj piła ale dobre i to.
Gadzina jedna siły to ma, bo przy kroplówkach strasznie się wierci i warczy na mnie i męża, bo pomaga mi ją trzymać.
Wituś dzisiaj był nie lepszy bo też się wyrywał. :twisted:

Jutro rano z Luśką na kontrolę jadę i zobaczymy co dalej, bo ja rewelacji w poprawie nie widzę.

Wituś nie psoć, siedź grzecznie na kroplówce :1luvu:
Koteczki mają dość, rozumku nie mają nie wiedzą, że to dla ich dobra :roll:

Będziemy trzymać za wizytę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie kwi 06, 2014 21:11 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Wituś i inne koty. Trzymcie się :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon kwi 07, 2014 15:35 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Co powiedział wet w sprawie Lusi ? :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pon kwi 07, 2014 19:28 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Co powiedział wet w sprawie Lusi ? :ok: :ok: :ok:

Osłuchowo podczas badania, świstów jakby mniej w krtani, ale jak śpi to ją nadal słychać.
Dostała nadal zastrzyki na kolejne 5dni i znowu na kontrolę.

Misia dzisiaj nic sama nie pije nawet, karmię na siłę, robię kroplówki przy jej wielkim sprzeciwie gdzie nie chce współpracować a tylko się wyrywa.
Zakupiłam kolejne płyny i wizyta to koszt znowu 70zł, a wcześniej za Lusie poprzednie wizyty 100zł, załamka.

Wituś dzisiaj nie był lepszy, bo też się wyrywał ale on na szczęście ładnie leki łyka.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto kwi 08, 2014 9:28 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Za Misię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dobrze by było podawać jej Alusal (bezsmakowy, pokruszony, razem z jedzeniem).
Osłabia żrące działanie mocznika na przewód pokarmowy, a także zmniejsza wchłanianie fosforu.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto kwi 08, 2014 11:31 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

mb pisze:Dobrze by było podawać jej Alusal (bezsmakowy, pokruszony, razem z jedzeniem).
Osłabia żrące działanie mocznika na przewód pokarmowy, a także zmniejsza wchłanianie fosforu.

Alusal kiedyś Madzi dawałam ale zapytam jutro weta o niego.

Misia bez zmian, nie chce jeść sama, popija sama ale to mało.
Przy kroplówkach się wścieka i wyzywa mnie od najgorszych. :(

Jakby było mało zmartwień, to po obiedzie muszę iść z Kubusiem do lecznicy bo ma biegunkę a wręcz sam mu wylatuje z doopki przeźroczysty śluz i go gubi. Przedwczoraj taki śluz mi na łóżku zostawił ale wtedy nie wiedziałam kto i co to jest, a naprawdę było tego sporo to pomyślałam, że to wymiociny choć takich wymiocin to ja wcześniej nie widziałam.
Jemu nic nie mogę podać do pyszczka, bo jak chciałam mu taninal podać to nie dało rady, tak się wyrywał i drapał.
Nie chce też jeść suchego intestinala i tak naprawdę nie wiem co mam z nim zrobić oprócz tego, że muszę iść do lecznicy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto kwi 08, 2014 13:21 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Pewnie mu zafdundują zastrzyki na to rozwolnienie jak dopyszcznie nie można.
Trzymajcie się :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto kwi 08, 2014 16:12 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alusal ma tylko sens przy zbyt wysokim fosforze, a wet nie zlecił jonogramu :(
Glin nie jest obojętny dla kociego organizmu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]