WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- nigdy więcej jajników!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 05, 2014 21:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

floxanna pisze:
RAnia pisze:najpersiejszego

Przeczytałam: najpiersiejszego :lol:

A nie daj bóg!!! :mrgreen:

Tak, w porównaniu z PLL LOT to ja młódka jestem jakaś...

Właśnie przeczytałam coś niezwykłego.
Znam autora i muszę go zapytać...muszę.
Dziwne mam uczucie po przeczytaniu TEGO.
A Małż mnie ostrzegał..

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob kwi 05, 2014 21:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

100 lat! W zdrowiu i miłości! Z persami u boku. I jamnikiem.
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Sob kwi 05, 2014 22:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Wszystkiego najlepszego, niech Ci się darzy, spełniają się marzenia i realizują plany, i abyś zawsze miała przy sobie tych których kochasz i którzy Ciebie kochają (na dwóch i na czterech łapach).
Twoje zdrówko :piwa:
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Sob kwi 05, 2014 22:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Sob kwi 05, 2014 22:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

100 lat :piwa:
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Sob kwi 05, 2014 23:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Spełnienia marzeń i wszystkiego naj... Obrazek

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie kwi 06, 2014 6:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Zapytaj autora zapytaj, będzie się cieszył. I to iście po persku czyli brewka mu nawet nie drgnie:-).

Noo rocznik 71'- wtedy człowiek wiedział co to jest wilbra ( taka mazaja którą jedyne dostępne buty w iście zjadliwym kolorku żołtym można sobie było przemalowac np na czarno ) i jak ufarbować kupioną w sklepie dla żołnierzy ( to się nawet jakoś nazywał, ale nie pomnę ) biało bluzowatą podkoszulkę na czarno......

Ostatnio usiłowałam nawiązać kontakt mentalny z koleżanką ze szkoły - mówiąc o pewnym facecie "wiesz taki cudnie męski jak ci Indianie z kiosku".......nie zajarzyła.

Bo kiedyś drogie dzieci, to Indian, i to do pasa rozebranych, można sobie było w kiosku kupic. Pamiętam jednego ze strzelbą , w niebieskich spodniach. Dzizas jaki on był piękny..............

No i te naguskowate ( poprawnie politycznie ) Murzynki z raczkami na gumkach........białe też mieli, ale ja wolałam nie wiedzieć czemu Murzynki.
I całe to dobro stało sobie w szybce nad okienkiem kioskowym . Wystarczyło iść z Dziadkiem po gazetę i się wracało z łupem:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie kwi 06, 2014 7:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

wcześniejsze roczniki mają ciut bogatsze doświadczenia, że sentymentalnie westchnę sobie :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie kwi 06, 2014 8:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Ja też z tego pokolenia jestem, co szyło i farbowało kiecki z bandaży i prześcieradeł i dziergało swetry z kowarskiej wełny. Jakby ktoś nie wiedział, to wełna z fabryki dywanów kupowana w wielkich workach, a w środku kawałki, takie po 0,5-1m, w przeróżnych kolorach, które się pracowicie segregowało i wiązało supełki :mrgreen: Trzeba było mieć fantazję i trochę zdolności manualnych żeby się ubrać, bo w sklepie nic nie było.
Ba, przypomniałam sobie że nawet szyłam sobie baleriny z płótna, na podeszwie z sizalowego sznurka, które mi potem szewc gumą podklejał i biegałam w nich całe wakacje :ryk:
Z rocznika '71 jest mój młodszy brat, ja ciut starsza jestem (69).

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Nie kwi 06, 2014 8:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Megrito my mówimy o TYCH rocznikach-ja, Monika Krk i ktoś jeszcze też z 69.
A pamiętacie Limahla???

Ja słuchałam Republiki, nosiłam się w czarnej spódniczce i białej bluzeczce z włosami obciętymi tak ,że mi połowy twarzy widać nie było.
Miałam torbę RAPORTÓWKĘ w której nosiłam wszystko do szkoły, dyndającą się koniecznie w okolicy kolan a którą kupowało się (polowało się na nią..) w spółdzielni Jedność Łowiecka.
A Sala Solo pamiętacie?
Zwanego salcesonem...
Wszystko się zdobywało, mama jeździła na wyprawy do ościennych miasteczek żeby upolować np. materiał na sukienkę.
Koleżanka miała tatę w USA i złoty wisiorek z wrotką (pewnie "złoty") na szyi, jakżeśmy jej zazdrościły...

A potem wszystko się zmieniło, koleżanka od wisiorka ma 20-letni samochód i nie pracuje, patrzy na mnie z zazdrością.
Dziwny jest ten świat.

Neigh, autor dostał pytanie w mailu, ciekawam czy mi wyjaśni.
Myślę ,że pisarstwo jest dla konsekwentnych.
Może jakbym RAZ się wzięła... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 06, 2014 8:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Pamiętam, chociaż miałam nieco nietypowe gusta muzyczne, w porównaniu do moich rówieśników. Ja biegałam na Wratislawię
Cantans (potrafiłam zaliczyć 3 koncety jednego dnia) słuchałam Bacha, Haendla, Cohena, Jetro Tull, Toma Waitsa, Oldfielda, Osjan i podobnych klimatów. Niektóre mi zostały do dzisiaj :mrgreen:
Ja zawsze pod prąd byłam...

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Nie kwi 06, 2014 9:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

A jeśli chodzi o ubranie.... też pod prąd. Rówieśnice chodziły w mini, ja w kiecach do kostek, męskich za dużuch koszulach (hitem była koszula nocna dziadka), swetrach do kolan i męskim kapeluszu :)
Eeeeeh, to były czasy.......

Helen Brown "Kleo i ja"

megrita

Post » Nie kwi 06, 2014 10:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Phi...smarkule :) Najlepsze są okrągłe roczniki :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie kwi 06, 2014 10:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Ja szyłam spódnice z pieluch tetrowych A chodziłam w kamizelce i czapce po Dziadku. a słuchałam hmm Dead Kennedys i Rammonsów..........eee łezka się w oku kręci.

TAAAAAAAAK TAAAAAAAAAAK torba ze sklepu myśliwskiego:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie kwi 06, 2014 10:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IX- kończę 45 lat...strasz

Też miałam taką torbę :D I farbowałam koszulki za pomocą sznurka :D
A słuchałam braci Osmond :strach: Do wiadomości dla młodzieży, to taka starsza wersja Kelly Family :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]