OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2014 22:34 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ASK@ pisze:W ramionach Danki przyszedł do nas kot... Biało-rudy pełno jajeczny chłopiec. Dorosły i brudny .
Szlag

Podobno zawsze mozna znalezc pozytywna strone - moglaby przeciez pić i sie łajdaczyc (w damskiej wersji) albo gachów sprowadzać (jakby Chmielewską powiało). A tu proszę, kotek niewinny...
Kiedy TZ mi narzeka, ze koty duźo nas kosztują, odpowiadam, źe źadne hobby nie jest tanie. Bo chcialabym nurkowac i pilotowac samolot i szybowiec...

Co do porozwalanych misek, to widzielismy tu fajny patent. Butla po wodzie 5 litrow. W niej na dole otwor - koty moga sobie lapka wygrzebywac. Tak jak w podajnikach. Dwie wady - musza miec duzo czasu na jedzenie (ale tu nic/nikt nie goni) oraz ktos łatwo moze zabrac całą butlę. Ale moze warto próbnie postawic, z mala iloscia karmy.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto kwi 01, 2014 6:55 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Co słychać? Lepiej? :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 01, 2014 7:07 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Wczoraj padłąm. Nie wiem co nowemu było. Spał, nie ruszał się ,był lejący przez ręce i ...dał sobie zmierzyc 2x temperaturę (ciągle 37,3) bez zgrzytów i wariactw. Nie jadł i nic nie pił. Wpadłąm w panikę i pojechaliśmy. Kolejka, życzliwe docinki wetka bo ja jestem panikara... Temperatura u niego 38 8O .Może nerwy zadziałały bo wył przez całą drogę. Fajnie było. Kot jojczył i TZ jojczył. Tylko ten pierwszy u weta przestał a drugi rozkręcił się dopiero.
W każdym bądź razie kot obadany, osłuchany, zmolestowany... Nic nie wykryto niepokojącego. Na razie nie odwodniony. Jak by nie zaczął jeść do dziś to na kroplówkę mieliśmy przyjść. Wieczorem wybrał (uff) wśród mich tę z parówką indyczą. Rano zjadł 1/2 pasztecika rossmanowskiego. Mało ale zjadł. Wczoraj zkupiłam stosowny zapas smaków .Będziemy testować się. Suchego nie rusza. W kuwecie kupy brak.
W nocy wyszedł do mnie i zaczął się miziać , wywalać brzuszek do głaskania i mruczeć. Rano też podszedł pod rękę jak stawiałam żarcie.
Nie wiem skąd ta temperatura u niego wsykoczyła.Odrobaczanie? Może nam termometr siada? Ale zachwanie Mentosa nie było normalne.
Wybaczcie panikę ale ja tak mam w tej dziedzinie. Dziś nikogo w domu nie ma i strach ściął mnie totalnie bo jakby co to nawet nie dałoby rady mu zadziałać, pomóc.Moja wizja katastroficzna była mocno realna i w duszy grająca.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 01, 2014 8:02 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Potrzymam żeby to było tylko chwilowe zachwianie :ok:
nie miała baba kłopotu.... :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto kwi 01, 2014 8:14 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Hania66 pisze:Potrzymam żeby to było tylko chwilowe zachwianie :ok:
nie miała baba kłopotu.... :(

Mały ma ze 2 lata. Choć już kamień jest na ząbkach.
Mam nowe foty dzieciaków Myszki,Żwira, Mikusia, Dropsa i Tami. Muszę wkleić. Teraz Karolinka nie załapała się. :( Poszłam Mikusia z czeluści wyciągać hamaczkowych a Jola miała ją cykać. Widac nie wyszły.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 01, 2014 10:43 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Za zdrówko dla wszystkich, za pieniądze dla Dużych (żeby na koteczki było) i za Domy dla tymczasów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Asiu, wolę jak ktoś panikuje trochę na wyrost niż jak raportuje spokojnie, że np. kot ma ropnia i czy iść z nim do weta czy może sam się wyliże :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto kwi 01, 2014 14:06 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Ręce mi opadły. Produkuję się w odpisywaniu na maila dotyczącego dokocenia . Przedstawiam wszelkie za , wszelkie blaski a przede wszystkim cienie. Piszę o cierpliwości , nieograniczonym czasie i psychicznym przygotowaniu na trudności. I dostaję najeżonego obrazą mailika gdzie zostałam zbesztana za brak empatii, "oczernianie" rezydenta i pretensję o "bronienie" zachowania kotki, która została oddana z adopcji bo "pacnęła" Panią łapką a DT mówił ,że jest przychylna i otwarta. Wyjaśniłam, ba ośmieliłam się, napisać dlaczego tak mogła kicia zrobić. A już najbardziej dostało mi się za oczernianie :wink: rezydenta. Odważyłam się podważyć jego kontaktowość i przyjazność w stosunku do drugiego kota jak przyjdzie przybłęda.
Zakończono całość podziękowaniem za współpracę. I podzieleniem się wątpliwościami czy z takim "podejściem" nasze koty domy znajdują.
Pominę efektowne wypowiedzi mówiące o moim braku empatii dla przyszłych domów.
Jakoś muszę z tym ciosem żyć.
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 01, 2014 14:25 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Olej kobitkę - ewidentnie jej racja musi być "najmojsza". Czy do Ciebie ktoś wraca, czy to inną kotkę Pani oddała i szukała nowej, lepiej dobranej do rezydenta?

Alienor

Post » Wto kwi 01, 2014 14:36 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Alienor pisze:Olej kobitkę - ewidentnie jej racja musi być "najmojsza". Czy do Ciebie ktoś wraca, czy to inną kotkę Pani oddała i szukała nowej, lepiej dobranej do rezydenta?

Szuka kolejnej kotki dla rezydenta bo tamta nie sprawdziła się. Miała być cacy a nie była zaraz na starcie. Cudu nie było. Kotki żal.Albo i nie. Mam podejrzenia,że każdy kot co na wstępi nie będzie spełniał wymagń będzie wracał. Dlatego nie owijałąm w bawełnę. Pani chyba oczekuje natychmiastwego dogadania się kotów nawet nie dopuszczajć myśli,że jej rezydent może byc agresorem i rzucić focha.

Był to mail normalny, jaki zawsze wysyłam do domów chcących kota na dokocenie. A tutaj burza obrazy mnie zalała.

Ale co mi tam. Wrzuciłam wsio do kosza i dyskutować nie będe. Wszak wiadomo,że moja racja jest namojsza :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 01, 2014 14:41 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

nie wrzucaj do kosza, co by było wiadomo co to za osoba :evil:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 01, 2014 17:11 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

czy dasz radę z tym żyć, Ty Kobieto oczerniająca i bez empatii... :?: 8O :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto kwi 01, 2014 18:33 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Kobieto oczerniająca i bez empatii nie przejmuj się! :lol: Ciesz się raczej, że zrezygnowała i kotka do niej nie pojedzie .

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Wto kwi 01, 2014 18:39 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Zapraszam do zobaczenia co u nas - czyli u Gucika w Stalowej Woli.
Na razie nie ma dużo, ale będzie na bieżąco.
Jutro ma przyjść z wizytą p.Ewa to mi pokaże jak dodawać zdjęcia.

viewtopic.php?f=46&t=161382&p=10507386#p10507386

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Wto kwi 01, 2014 19:26 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

bb0702 pisze:Kobieto oczerniająca i bez empatii nie przejmuj się! :lol: Ciesz się raczej, że zrezygnowała i kotka do niej nie pojedzie .

Dobrze ,że zrezygnowała. Nie dostała by kota z takim podejściem. Kocham domy co nad życie uwielbiają swych rezydentów. Ale chcąc się dokocić trzeba trochę inaczej spojrzeć na świat. Dopuścić do serca innego kota, pomyśleć o jego potrzebach.Nie musiano ode mnie tego usłyszeć. Wystarczyło poczytać w necie o dokoceniach. Wydawało by się, że jak przeszli jedną nieudaną próbę to teraz będzie inaczej. Wszak ludzie wnioski wyciągają...chyba. Ale tutaj raczej cudowne dogadanie się zwierzaków tylko wchodziło w grę. Wstrętny babon jestem co stawia sprawę jasno. Było minęło.

Lecę na wątek. I zapraszam Wszystkich.
viewtopic.php?f=46&t=161382&p=10507738#p10507738
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 01, 2014 20:55 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ASK@ pisze:Od Dropsa wieści nie ma.
Mam nadzieję, że brak wieści to dobre wieści.
A przyroda pospieszyła się. Zadziałała.
W ramionach Danki przyszedł do nas kot... Biało-rudy pełno jajeczny chłopiec. Dorosły i brudny .
Szlag

jak przeczytałam Twoj wpis o bialo-rudym kocurro , to przez chwilę mi się uroiło, że to ten sam , ktory w moich ramionach nawiedzil mój dom :1luvu: Brudny i smierdzący . Ale Twoj jest młodszy ładniejszy i zdrowy mam nadzieję.
Tez warczę szlag i płaczę i ciągle nowe biedy znajduja schronienie.
Jakbym napisala "tak trzymaj " moglabym spodziewac się zapewne Twojej wizyty :ryk: ale robisz dobrą robotę Asiu.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]